| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Pytanie do dziewczyn
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 12:49   

Silka może się zarejestrujesz ? Twisted Evil
Przejdź na dół
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 21:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej!
Ja w sierpniu kończę 13 lat i na razie nie czuję potrzeby golenia nóg. Kiedyś chciałam ale teraz uznałam,że po co? Dawniej kobiety pierwszy raz goliły się, kiedy były dorosłe i nic im się nie działo Mr. Green A tak na poważnie, to zależy od dziewczyny ja np. nie czuję takiej potrzeby żeby się ogolić przede wszystkim dlatego,ze nie noszę spódnic ani spódniczek nawet w lato a krótkie spodenki nawet rzadko. Jak powiedzieć mamie? Moje siostry na początku nie mówiły.Ale tego nie polecam potem mogą być niepotrzebne kłótnie bo każda mama reaguje na to inaczej...Po prostu podejdź do mamy i powiedz jej,że chciałabyś ogolić nogi, bo przeszkadzają Ci włosy a zbliża się lato i to brzydko wygląda...Myślę,że nie powinna mieć nic przeciwko, ponieważ masz już prawie 15 lat Wink
Co do drugiego pytania to zależy od rodzaju podróży...Rzeczywiście wygodniej by było w tamponie, ale podpaskę łatwiej wymienić...Dlatego ja polecałabym podpaski. Ewentualnie przed samą podróżą włożyłabym tamon a o paru godzinach w samolocie czy gdzieś tam wymieniłabym go na podpaskę. Pamiętaj aby zawsze brać ze soba w podróż odpowiedni zapas podpasek i tamponów nawet jeśli nie dostałaś okresu przed podróżą! Very Happy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Silka
Gość
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 21:32   :)

Dzięki. Z tym depilowaniem chyba poczekam do przyszłego lata, bo tak jak Mróweczka, nie noszę zbyt często krótkich spodenek (najkrótsze do łydek), a spódnice też sporadycznie....poza tym nie jest tak źle Wink thx
też jestem za podpaskami...
thx
Powrót do góry
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 15:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie pamietam dokladnie, ale wiem, ze nie podeszla do mamy i nie powiedzialam jej "mamo chce golic nogi", bo po co ? biggrin Poprostu jak jest lato to chyba wiadomo, ze dziewczyna nie chce wychodzic na dwor z klakami na nogach. Sama sie z tym zle czuje. I fanie jest miec gladkie nogi (chlopaki tego nie doswiadcza Razz). Pamietam, ze powiedzialam mamie, ze chce sobie kupic depilator i razem poszlysmy kupic (za moja kase oczywiasta biggrin). No i teraz go uzywa mama a ja maszynki, bo sie odstawilam od niego na jakis czas i teraz mnie bardziej boli jak go uzywam Neutral Ile kosztuje veet ? Byle co do golenia... I jesli ktoras z was go uzywa, to moze powiedziec jak dziala i czy nie podraznia skory ?

P.S. mam prawie 16 lat i zaczelam golic nogi majac ok 13 lat, chociaz nie gole ich regularnie (ale jestem brunetka, wiec nie moge sobie odpuscic w lecie, bo strasznie je widac Evil or Very Mad )

Co do tej podrozy to ja bym byla za tamponami, bo i tak je bardziej wole, ale jesli jestes przyzwyczajona do podpasek, to beda lepsze dla ciebie. Jak juz gdzies mowilam, nieznosze podpasek czuje sie jak w pieluchach. A tamponu nie czuc i jak sie nauczysz to aplikowanie go nie jest trudne (zanim zalozylam pierwszego to zmarnowalam ok 10 biggrin).

Sweet Girl Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 20:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

po kilkunastu myciach.
Powrót do góry
Silka
Gość
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 21:00   DZIĘKI

dzięki dzięki dzięki biggrin Smile Jesteście spoko Smile
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 21:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lavile napisał/a:
Ile kosztuje veet ?

Z tego co pamietam to w wakacje kosztował 13 zł i starczało na pare razy...Najlepszy sposób na golenie nóg dla "początkujących"..Ale cholernie drogi Rolling Eyes

KleO
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 21:08   

Jeśli masz zamiar depilować nogi, to lepiej dobrze się zastanów. Ja teraz musze regularnie golić (to jest to samo co depilowanie - te samo słowo) Razz i niepotrzebnie zaczęłam, bo teraz są ciemniejsze, a czy grubsze... hmm... nie wiem Razz ...ale u innych właśnie takie są. Wtedy są dłuższe, a moja mama o tym nie wiedziała, ale się dowiedziała gdy dotknęła moje delikatne nogi po ogoleniu, co odrazu możnabyło stwierdzić, że były golone. Jak zaczynąją odrastać, to jest tak jakby zarost jak u faceta, ale oczywiście nie aż taaaak. Mama ma teraz do mnie żal, bo ja jednak nie miałam wtedy co golić, były małe blond włoski i niepotrzebnie zaczęłam. Hmm... natomiast w Twoim przypadku jest inna sytuacja. Jeśli według Ciebie włosy są aż tak długie i aż tak czarne, to ogól jak chcesz, a z daleka nie widać czy są 'owłosione' czy nie. Z bliska to widać jak się przyjrzysz, ale chyba nikt nie będzie się tak wpatrywał w nogi. Najlepiej porozmawiaj o tym z mamą, bo to najlepsza 'encyklopedia' dla ich córek Wink

mroweczka napisał/a:
Lavile napisał/a:
Ile kosztuje veet ?

Z tego co pamietam to w wakacje kosztował 13 zł i starczało na pare razy...Najlepszy sposób na golenie nóg dla "początkujących"..Ale cholernie drogi Rolling Eyes

No faktycznie, tani nie jest jak na te 'pare' razy...
Najlepiej jest brać maszynkę do golenia i piankę, nawet dla mężczyzn, ale potem ten zapach męski można zwalczyć myjąc żelem do kąpieli, mydłem lub mydłem w płynie i zapach będzie przyjemny (jak dla 'kobietki') Wink
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu