Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 15 Cze, 2004 18:10
Przede wszystkim jedz tyle, ile do te pory. NIe odchudzaj się. Codziennie rano 15 minut poświęć na małe ćwiczenia a po południu mniej wiecej godzinę po obiedzie też ćwicz a najlepiej pójdź na stadion i pobiegaj trochę. Wieczorem na ćwiczenia poświęć ok. 30 minut.Po regularnych treningach już niedługo będzie widać efekty! Tylko pamiętaj-nic na siłę. Na poczatku będzie Ci trudno,ale się przyzwyczaisz. Trzymam kciuki
skuteczne są pompki, ale ty mówisz ze chcesz w pasie i tam na dole. wiesz rób przysiady, po lekcjach moze biegaj gdzies po parku, w koncu juz ciepło jest:) ew. idź na siłkę i powiedz trenerowi w czym problem to ci dobierze zestaw ćwiczeń.
A wiec tak:
Cwiczenia to takie lekko atletyczne
plywanie bieganie... zadne pompki chyba o brzuszki chodzilo spontonowi.
Staraj sie biegac przed sniadaniem wtedy spalisz z miesni glikogen po ok. 20 minutach biegu i organizm wezmie sie za spalanie tluszczu by zaspokoic swoje potrzeby. Wtedy gdy wrocisz do domu KONIECZNIE sie porozciagaj z 15 minut .
Usiadz na ziemi rozstaw nogi szeroko i postaraj sie dotknac glowa do kolan , pozniej oprzyj sie o fotel rekami i nogi oddal od tego fotela o jaies 2-3 kroki i stan na palach i staraj sie raz jedna raz druga noga dotykac podlogi tzn stopa. Nogi oczywiscie proste.
Rozciaganie uniemozliwi szybkie ochlodzenie sie miesni i na zajautrz mozliwe ze nie bedziesz miala zakwasow
A teraz jedzenie: Staraj sie jesc warzywa i jedz mniej niz teraz. Skoro masz tluszczu wiele to znaczy ze jadlas i magazynowalas wiecej niz potrzebujesz tzn moglas jesc malo ale tlusto lub miec siedzacy tryb zycia
Gdy robisz sobie kanapki do szkoly to bez masla i do kanapki daj pomidorki szczypiorek salate i ogorek np.
A i nie jedz po 18 bo wtedy nie strawisz wszystkiego do rana.
Sniadanie moze byc obfite ale nei tluste bo wtedy energia pojdzie na wysilek jakiego sie poddajesz kazdego dnia.
A jak chcesz to napisz wiecej o sobie tzn wage wzrost wiek. Bedzie pomocnie
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
1) Z "super dietą" poczekaj tak do 17-18 lat. Wcześniej możesz więcej popsuć niż naprawić
2) Teraz ogranicz słodycze i napoje typu cola itp
3) Więcej ruchu
4) Na razie wystarczy
Wzrost: 168(jakoś tak)
ok55kg...bo różnie nie razśa wahania newt 3kg:/
mam 14 lat:)
Według mnie to twoja waga jest prawidłowa
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Nikt Gość
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 14:10 Spontan, ty idioto.
W wieku dorastania nie zaleca się korzystania diet, a tabletek nawet nie wolno! Na pewno na zdrowie ci wyjdzie jak ograniczysz zjadanie słodyczy i jak będziesz się dużo ruszać. Możesz nawet w domu robić przysiady, brzuszki, jakieś skręty itp. Na podwórku trochę pobiegaj. Efekty będzie widać po jakiś... hmmm... dwóch miesiącach? Ekspresowe chudnięcie też jest niekorzystne w naszym wieku. Ja teraz robie to, co opisałam ci tutaj, ale prawdziwe odchudzanie zaczene jak będę miała jakieś 15 lat, może więcej...
No a więc Goniex musisz na pewno duzo cwiczyc i z ze swoich posilkow wyeliminowac najbardziej niezdrowe i kaloryczne rzeczy ;]. No ja np. jak dosyc niedawno codziennie jadlam tosty i na tym niezle przytylam ;] ale teraz gdy mialam 2 tyg przerwy od tej bomby kalorycznej schudlam jakies 2 kilo (chociaz i tak mam niedowage).
_________________ Najczęściej duma jest przyczyną wszystkich wielkich błędów.
Tavion Gość
Wysłany: Wto 27 Lip, 2004 18:20
Przede wszystkim sport. Dobierz sobie dietę bogatą w warzywa, owoce. Jedz mniej mięsa zwierzęcego ---> zawiera ono wiele tłuszczy.