Jejku kochany, co wy tu jakies diety w wieku 15 lat ? Moze jeszcze nic nie jesc. ja tu widze, ze nasz spoleczenstwo sie 'wysusza', bo nie moge powiedziec odchudza. Moze nie jestem najlepsza osoba do mowienia o odchudzaniu i odradzania tego, ale ja przynajmniej nie celowo, juz mi sie to zakorzenilo, bo nigdy sie nie odchudzalam, po wyjsciu ze szpitala wygladalam jak anorektyczka, i pozniej juz nie moglam jesc normalnie a teraz mam blokade do jedzenia. Jak mozna dziennie sobie kalorie liczy ? Ze jedna bulka ma tyle a chlem tyle . To jest juz chore, przy 15 latach, kiedy sie rosnie, organizm sie rozwija i potrzebuje tej energii. Nie robcie tego, bo to pierwszy krok do jakiejs choroby. Mowisz Ewcia, ze uwazasz, ze jestes gruba, a jestes chuda i to juz tez jest problem. Zaczynasz sibie widziec w krzywym zwierciadle i jak chuda nie bedziesz to bedziesz siebie widziec gruba. To juz jest zle.
_________________ Nie martw się, jutro będzie gorzej !
Chce schudnac, ograniczam jedzenie, jestem gruba, a to ze inni twierdz inaczej to mnie ot za bardzo nie obchodzi -wiadomo - nikt nie powie ci wprost - jestes gruba. To noramaln.e NIe mówie ze jestem jakims grubasem. Ale nie jestem szczupła. chce wazyc 50 kg - wtedy bede sie czuc dobrze.
Pozdrawiam cieplutko
pozdrawiam cipło. zrzycic 10 kilo to zaden problem.
Tobie chyba padło na mózg! Dieta 1000 kalorii jest bardzo drakońską dietą! a Ty tu mówisz o 150 kaloriach!!! mówisz do 15 letniej dziewczyny co jest szczupła że ma schudnąć 10 kg! Ona ma dobrą wagę....a jeszcze co do tego zeby nie jadła śniadania...OSZALAŁEŚ! Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia...rozumiem żeby nie jadła kolacji ale śniadanie jeść musi. Ewciu nie słuchaj się jego! on Ci źle mówi! jak byś przestrzegała tego co on Ci radzi to byś jeszcze wpadła w anoreksje! pozdrawiam.......
masz racje "girl in black" dla mnie dieta 1000 kalorii jest wystarczajaca po porstu mesze wiecej cwiczyc. Dzieku za wsparcie. A schudnac to chce jeszcze tylko 6 kg.
Pozdrawiam cieplutko
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 02 Lip, 2004 21:13
Jak bardzo ci na tym zależy, ogranicz trochę słodycze, a najlepiej ćwicz i dużo się ruszaj. Poza tym, wciągaj brzuch. To też ćwiczenie na mięśnie brzucha. Świetne ćwiczenie, kore możesz robić zawsze. Kiedyś zważyłam się, a następnego dnia leżałam sobie, czytałam i z braku laku wciągałam brzuch. Ważę się znowu - prawie dwa kilo mniej. Pewnie, wtedy ważyłam się po jedzeniu, a w między czasie dużo chodziłam, ale wciaganie brzucha też napewno mi pomogło Pzdr.
praktycznie nie jem słodyczy, jesli juz to mało i rzadko. Dzieki Nena za odpowiedz. Brzuch to ja wciagam cały czas, staje sie to u mnie naturalne
Pozdrawiam cieplutko
Jesli moja nadwaga wynosi 8 kg to oznaczałoby to ze wskaznik BMI jest zupełnie bez sensu.
Dzieląc 48 kg (moja waga - 56 kg - minus te 8 kg) przez kwadrat mojego wzrostu (1,71 x 1,71 ) 2,9241 wychodzi 16,415307274033035805888991484559.
[quote="maniek_k_m"]poniżej 19 - masz niedowage (czy jakoś tak)
19-25 - jest ok
25- 30 - nadwaga
powyżej 30 otyłość[/quote]
Sprawdzałam poprawność wypowiedzi maniek_k_m i jest to wszystko podane w przybliżeniu i ogólnie jest ok. Ważac wiec 48 kg miałabym niedowagę. Dobra waga dla mojego wzrostu to ok 56 kg. Tyle waże ale chciałabym ważyć mniej. tzn. waga nie jest az tak istotna, ale chciałabym spalic tłuszczyk z niektórych miejsc - nie mam go az tak abrdzo duzo, ale przyda sie troche pocwicz na te partie ciałą w których on niestety sie pojawia.
dzieki wszytskim za odpowiedzi, a Ty Mon!śka, zanim coś napiszesz, zastanó się nad poprawnością swojej wypowiedzi.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 03 Lip, 2004 21:30
wskaźnik MBI działa poprawnie tylko i wyłącznie dla dorosłych, nie powinny się nim mierzyć dzieci ani młodzież która rośnie i nie ejst jeszcze wykształtowana porpawnie, więc nie obliczaj wskaźnika MBI a twoja waga jest dobra, w sam raz, a nwet może troche za mało....
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..