Za niedugo wyjeżdżam na obóz nad morze , no i właśnie tu sie zaczyna mój problem . Mam prawie 15 lat , ponad 160 cm wzrostu , ważę tak mniejwięcej 46 kg . Wszyscy twierdzą że jestem szczupła i to aż zabardzo !! Może i to prawda ale dlaczego mój brzuszek nie jest płaski !! Napewno nie dlatego że dużo jem bo ja prawie nic nie jem :P Więc co ze mną jest nie tak ?? Moja koleżanka twierdzi że osoby szczupłe i niskie nigdy nie będą miały płaskiego brzucha . no ale nawet jakby to jak ja mam ubrać np. krótką bluzke , albo spodnie biodrówki no i rzecz obowiązkową nad morzem czyli strój kąpielowy !! Pamiętam że rok temu jak byłam nad jeziorem , ubrałam strój i ktos złośliwy popatrzył sie na mnie i spytał : który to miesiąc?? Mówie wam jaka byłam wściekła !! postawnowiłam sobie że nigdy więcej nie założe nic takiego żeby było widać mój brzuszek . Ale hehe chyba będe troche dziwnie wyglądać na plaży w spodniach :? Prosze pomóżcie mi !! Co mam zrobić !!?? Obóz już za niecałe dwa tygodnie !! I chyba nie pojade jednak =[
To musisz mieć ogromny brzuch skoro ktoś powiedział Ci w ktorym miesiącu jestes ale nie martw sie...
Najlepiej rób codziennie po 50 brzuszków, to pomaga
a jak chodziesz to wciągaj brzuch, jak będziesz chodzila często z wciągniętym napewnio Ci sie unormuje
ćwicz, ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz !!!! gdy tylko znajdizesz chwilke to rób brzuszki lub co innego, ale napinaj mięśnie brzucha. Wciągaj brzuszek - w koncu wejdzie ci to w naeyk, tak jak mi hehe...
A to nieprawda ze osoby szczupłe nie moga miec płąskiego brzucha. Znam wiele takich osób i jakos maja płąksi brzuszek. Ja tez kiedys byłam chudziutka i miałam płaski brzuszek.
Powtarzam jeszcze raz ćwicz gdzie tylko możesz, a przynajmniej 30 minut dziennie.
Trzymam kciuki za Twój brzuszek
Pozdrawiam cieplutko
Stasiu Gość
Wysłany: Wto 06 Lip, 2004 14:14
Zaakceptuj swój wygląd. Taka jesteś i taka będziesz. Jednemu się to nie podoba a innych zachwyci się twoim brzuszkiem. Nie ma na świecie ideałów a w gazetach oszukują i retuszują zdjęcia. Pewnie jesteś piękna i niejeden chłopak chciałby z tobą sie przyjaźnić.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 17 Lip, 2004 13:12
Dziewczyny- a nie domyślacie się?
Czy Wy nie przesadzanie? Jaki topic odwiedzę to "jestem za gruba", "mój brzuszek", "nie mogę chodzić, taka jestem gruba...( )"
A ten kto się zapytał "który miesiąc?" to...ma problem. A co on jest niby idealny? Pewnie kościotrup i tyle
A szczerze mówiąc ja wolę mieć brzuszek niż mieć samą skórę i kości. Ale jestem jaka jestem i nie chcę się zmieniać. Odchudzanie się z powodu za dużego brzuszka jest bez sensu. Pewnie jesteś w wieku dojrzewania. To normalne,ze wtedy "brzuszek" sie pojawia. Najlepiej zostaw to tak jak jest. Kiedy będziesz starsza lepiej Ci będzie go "zrzucisz". Teraz możesz tylko pokomplikować sprawę.
OK. To trochę wyjaśnię.
Ja po prostu wiem, kto napisał pierwszy post. To jest osoba, która często zagląda na forum.
I często narzeka na te same problemy .
Nie pytajcie mnie kto to jest, bo i tak nie napiszę.
Pozbyłam się wszelkich złudzeń. To z resztą widać na pierwszy rzut oka.
I proszę Was,jeśli się domyślicie nie piszcie tego na forum. A forumowiczka ta jak zwykle przesadza....
Ja chyba tez wiem o kogo chodzi....
---->
Do ja: To raczej nie jest efekt jojo..niektórzy mają poprostu taka budowę ciała. A często też tak bywa że bardzo szczupłe osoby sa całe chude a brzuch maja lekko zaokrąglony i wystający bo jest w nim...powietrze...nie wiem jak to się dzieje ale gdzies tym słyszałam..często dzieci w afrykańskich plemionach tak mają.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Moją mam e na dworzu gdy byla mala przezywali bomba bo miala odstający brzuszek ja mam to poniej tez mam odstający ale nie az tak...ale to normalne (chyba)
_________________ Pyszny pierożek z truskawakami i twarożkiem do buzi am!AAAA!!Tylko nie wywalaj ze mnie moich truskawkowych wlaków!Ty aligatorze!!!