| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Przeczytaj i odpowiedz
Autor Wiadomość
Paulinka15
Gość
PostWysłany: Wto 06 Lip, 2004 21:41   Przeczytaj i odpowiedz

ej słuchajcie co myślicie o osobach które się masturbują i nie spowiadają sie z tego no i jeszcze przyjmują Komunię Świętą??Czy tacy nastolatkowie nie chodzi mi o dorosłych, czy oni pójdą do Nieba?? Proszę tylko o normalne odpowiedzi i chciałabym żecyście się ze mnie nie śmiali bo to naprawde bardzo ważne dla mnie.
Przejdź na dół
PusQa
Gość
PostWysłany: Wto 06 Lip, 2004 22:13   

A skad mam wiedziec jakie ty masz grzechy i czy pojdziesz do nieba za to..apowiem ci jedno..tez nieraz sie nad tym zastanawiałam
Powrót do góry
angel of berlin Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 07 Lip, 2004 09:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

masturbacja jest wskazana, co juz pisał jakis czas temu oi tym deg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gość
PostWysłany: Sro 07 Lip, 2004 11:20   

masturbacja to grzech przeciwko czystosci, przeciwko 6-mu przykazaniu (wg. kosciola katolickiego).
sam grzech to swiadome i dobrowolne zlamanie przykazan.
w tym przypadku jest to grzech ciezki (jezeli wiesz, ze to co robisz jest grzechem, bo jezeli nie to osoba jest nie swiadoma).
przez to mozna nie pojsc do nieba, chyba ze bedziech bardzo tego zalowac (bog jest milosierny), ale nie mysl sobie, ze teraz bedziesz robic a pozniej zalowac, bo to naduzywanie milosierdzia bozego, co dodaje ci kolejny grzech
Powrót do góry
angel of berlin Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 08 Lip, 2004 09:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

gośc co ty [cenzura]? jakie łamanie przykazań?
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Czw 08 Lip, 2004 10:58   

[quote="angel of berlin"]gośc co ty [cenzura]? jakie łamanie przykazań?[/quote]

po co sie odzywasz jezeli nie jestes z kosciola katolickiego.
jezeli nie znasz 10 przykazan to nie jestes - z tad wyciagam wniosek
Powrót do góry
on_19
Gość
PostWysłany: Pią 09 Lip, 2004 13:41   

nie robcie dziewczynie wody z muzgu!!! jaki grzech??!! to jest najzwyklejsza potrzeba ludzka - choćby jak fizjologiczna - to jest normalne!!!
i z całą pewnością nie idzie sie za to do piekła!!!! ;-)))) /baw sie dalej i sie nie przejmuj
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pią 09 Lip, 2004 14:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Masturbacja tak jak sex przedmalzenski uzywanie srodkow antykoncepcyjnych
jest grzechem
powtarzam MASTURBACJA JEST GRZECHEM
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 09 Lip, 2004 16:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak. Jest. I to ciężkim.
Ale chyba nikt nie odpowie Ci na to pytanie: czy za takie grzechy idzie się do piekła ?
Tego chyba nik nie wiem Smile
Ale sądzę, że Bóg potrafi zrozumieć potrzeby człowieka... i nie będzie kazał mu iść po śmierci do piekła Smile No bo w końcu, czy masturbacja (naturalna potrzeba) może równać się np z morderstwem ?
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Pią 09 Lip, 2004 17:40   

Naturalna potrzeba ? Moze i tak... Ale ludzie maja mozg, ktory moze pomodz z tym walczyc. Jezeli jestes wierzaca i wierzysz, ze to grzech, to popelniasz ciezki grzech, bo wiesz o tym...
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 09 Lip, 2004 22:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, zgadzam się z tym.
Ale czy nie uważasz, że Kościół nie powinien zabraniać takich rzeczy ? Przecież dla mnie to paranoja... Tak samo jak to, że Kościół zabrania antykoncepcji (nawet jeśli jest używana w maółżeństwie)... Jeśli wszyscy stosowaliby się do uwag Kościoła, to świat byłby przeludniony... A tak zwane "kalendażyki małżeńskie" często zawodzę... niestety Wink
Powrót do góry
Monia_i_Slonce Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 10 Lip, 2004 14:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masturbacja jest grzechem ale skąd mamy wiedziec czy taka osoba pójdzie do nieba Rolling Eyes
TO boga decyzja i tylko jego !!
No to tyle... Mr. Green
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 10 Lip, 2004 23:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masturbacja w myśl nauk kościoła katolickiego jest grzechem - tutaj nie mamy co dyskutować.
Owszem - pisałem, że masturbacja stanowi naturalne rozładowanie popędu płciowego. Miałem jednak na myśli aspekty biologiczne. W tym przypadku religia kłóci się z biologią.

Ponieważ masturbacja dotyczy ok 90% chłopców i 40% dziewcząt, zatem pewnie do nieba mimo wszystko można iść. Inaczej w niebie byłoby zdecydowanie za mało chłopaków Wink. (wybaczcie mi to dość żartobliwe wytłumaczenie - nie ja orzekam kto idzie do nieba a kto nie (jeśli oczywiście niebo istnieje)).

on_19
Gość
PostWysłany: Pon 12 Lip, 2004 01:32   

co wy wszyscy macie z tym grzechem!!!??? skoro Bóg stworzył człowieka to i pewnie jego potrzeby wymyślił!!!!!!!!!!!!!! więc jak mozna to traktowc jako wystepek przeciw Bogu, skoro On sam to wymyślił!! Wy chyba jesteście niepoważni.
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 12 Lip, 2004 10:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

spytaj się księdza/siostry/katecheta/katechetki na religii bądź w czasie spowiedzi w kościele, i spytaj czy to grzech.. odpowiedź cie zdziwi jeżeli nam nie wierzysz

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu