Wysłany: Pon 14 Cze, 2004 14:23 mam brzydki oddech
chciałam bym całować się z moim chłowakiem ale boje się że to nie wyjdzie przez mój brzydki oddech , co mam zrobić oprócz mycia zębów po każdym posiłku . Prosze o pomoc
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 14 Cze, 2004 20:03
Do aska:
A jakiej pasty używasz?? To jest ważne... bo na przyklad taka dla dzieci pasta Colgate pomarańczowa lub różowa o smaku Coli w ogole nie myje zębów i po niej ma się taki sam oddech jakby się zebow wcale nie mylo
Aska, przede wszystkim odwiedź stomatologa. Może ząb Ci się psuje i to jest powód brzydkiego oddechu. Jeśli tak, to mycie zębów, guma czy dezodoranty do ust pomagają na krótko.
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Myj zęby 3 razy dziennie, używaj dezodorantu do ust, żuj gumy(nie za często)jeśli to nie poskutkuje udaj się do lekarza. Mogą to być np. zaburzenia trawienne.
ważne jest abyś codzienni w każdy dostępny sposób pielęgnowała jame ustnom. Myj zeby 3 razy dziewnnie po każdym posiłku, zuj gume miętowom (nie owocowom bo to tylko stwarza problemy ), mozesz także kupić w aptece spray do ust miętowy który można juz kupic od 7zł w zwyrz Bardzo wazne jest to że gdy umyje sie juz zęby by wyszczotkować dokładnie powierzchnię języka! to na nim tworzom sie bakterie które odpowiadają za nieprzyjemny zapach w jamie ustnej! czyli myjemy zabki a po tym szorujemy szczoteczką języczek
Bo nawet najgorętrzy pocałunek potrafi zepsuć nieprzyjemny zapach twojego obiadu...
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
Częste mycie zębów nie zawsze pomaga, żeby mieć świeży oddech Grzeszczulo. Radziłabym tobie aska zebys uzywaala takich psikaczy do jamy ustnej albo plyno do plukania jamy ustnej najlepiej jak to kupisz w aptece !
_________________ Najczęściej duma jest przyczyną wszystkich wielkich błędów.
Myj zęby i język po kazdym posiłku dobrą pastą z fluorem, uzywaj odswiezacza do ust, stosuj nitke dentystyczną, rano jedz zawsze zniadanie-chodziaz jedną kanapke! No i to chyba tyle...jesli to nie pomoze to naprawde nie wiem..moze poradz sie lekarza albo dentysty
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."