JEST LATO ( LUZ-BLUZ ) ALE MOJA MAMA NIE CHCE SIĘ ZGODZIĆ NA PASEMKA , A JA TAK BARDZO CHCE JE MIEĆ ( bo są takie "czadzirowate"-moje ulubione słowo "czadzior" ) . Ale mamusia nie chce i nie chce ...
( wiem że jak poprosze ciocie to ona z chęcią nawet wszystkie włosy mi pofarbuje ! ale nie chce żeby mama mnie później uziemiła na WIEKI ! ) ...
Prosze pomóżcie co mam zrobić żeby się zgodziła ??!!
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
nie znam twoich rodzicó i nie wiem czy da sie ich udobruchać tak jak moich ale może sprubój ich poprosić i powiedzieć że w koncu nie farbujesz całej głowy, a twoje koleżanki też mają pasemka.
prawde mówiąc ja nigdy nie farbowałam włosów bo po co, ale to twój wybór
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 04 Lip, 2004 17:21
Nie mów nigdy "koleżanki mają", bo mama się napewno nie zgodzi. Pomyśli, że tylko z tego powodu chcesz je mieć. A co ci dalej poradzić to nie wiem.
moja mama też nie zgadzała się na pasemka...ale ja sobie odpuściłam..pasemka niszczą włosy...więc...pomyśl może twoja mama ma rację...a jak nie no to powiedz że zrobiłabyś sobie pasemka szmponetką która schodzi po 3 lub 8 myciach....i to aż tak bardzo nie szkodzi jak farba..
macia Gość
Wysłany: Wto 06 Lip, 2004 08:35
ja nigdy nie farbowałam i nie chce
bo to nisz czy włosy i tyle
Mi mama dalej nie pozwala zrobić pasemek ale poprosze ciocie żeby mi zrobiła chociaż końcówki ...
Wiesz lilijka jeśli zrobisz sobie na blond to pasemka będziesz miała jasno brązowe ( napewno jaśniejsze od naturalnych ) , oczywiście to zależy jeszcze od farby ...
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 06 Lip, 2004 14:34
lilijka napisał/a:
Ja sobie robie pasemka na blond, a mam pytanie do was? Czy wyjdą mi pasemka blond jeśli mam ciemny brąż włosy?????????????????????????????
Prosze ODPOWIEDZCIE
jeżeli użyjesz farby bądź utleniacza i potrzymasz wystarczająco długo to na pewno wyjdą ci na blond, jeżeli jednak użyjesz szamponetki to wogóle ci nie rozjaśni, szamponetki nie rozjaśniają włosów, ale co innego z farbami i utleniaczami (te jednak sa niezmywalne pozieważ utleniają włosy)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Mój kolega,który ma brązowe włosy ufarbował sobie zwykłą farbą i mu wyszedł rudy kolor(a miał być blond),a co do szamponetek to zależy jakiej firmy kupisz i albo Ci zafarbuje na rudawy,albo na bardzo ciemny blond,albo nic Ci nei zrobi
Jeśli nie pozwala ci sobie zrobić pasemek "na stałe" to poproś chodziaż o takie zmywalne..możesz je zrobić szamponem koloryzującym albo mascarą do włosów. To pierwsze zmywa się po kilku myciach włosów..zależy od firmy...najczęsciej od 3 do 8 myć głowy a mascara zmywa się po pierwszym myciu głowy. Wygląda ona jak tusz do rzęs i dzięki temu łatwo się ją nakłada na włosy...jeśli myjesz codziennie włosy to zawsze rano sobie możesz szybko "namalować" pasemka na suche włosy a wieczorem zmyć...proste ja własnie niedawno sobie kupiłam niebieska mascare i sobie robie czasem pasemka
A jeśli chodzi o szamponetki to uważaj bo juz pare razy kupiłam takie co miały farbować np na blond albo rudy a nie dawały wogóle koloru..i kasa w błoto :/
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."