| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Pokolenie 88-91
Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Wto 18 Maj, 2004 22:52   

Faktycznie, tolerancja i inne tego typu dziwaczne wymysły każą stwierdzić demokratycznie, że idiotów we wszystkich subkulturach jest mniej więcej po równo(proporcjonalnie); przy czym im subkultura większa, tym większa szansa że przypadkowo spotkany przedstawiciel jest głupi.
Szkoda byłoby zamienić ten wątek w kolejną nudną kłótnię z serii Metale vs Hiphopowcy, ale cóż, wasz wybór. Albo w dyskusję o zasadności prania spodni częściej niż raz na dwa miesiące Smile.
Przejdź na dół
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sro 19 Maj, 2004 14:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ciesze sie bardzo, że tyle osób włączyło się do tej rozmowy:] Dobry pomysł był z jej założeniem (choć i ja zakłądałam lecz bylo to już dawno temu, prawie taki sam na muzyka kultura media). jak tu ktoś powiedizał, w każdej subkulturze znajdziemy idiotów i wogóle, zgadzam się z tym. Znam wielu ludzi którzy są hamscy, i wogóle i są to i skejci, i metale, i wogóle nie wiadomo co.

A do Angel: te spodnie to ciemnoszare sztruksy :].

Mam nadzieje że jeszcze wiele osób wypowie sie na ten czy inny temat, i żeby ten temat nie zamienił się (jak to wymienił/a mój poprzednik/czka) w walke pomiędzy subkulturami, tylko w normalną, inteligentną i kulturalną konwarsacje i wymiane własnych zdań, poglądów...

Numer Gadu-Gadu
2891618
korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 19 Maj, 2004 14:31   

Ja nie będe bronić ani jednych ani drugich. Wiem, że są nietolerancyjni ludzie i to wcale nie zależy od typu muzyki jakiej słuchają może być zarówno nie tolerancyjny skejt jak i nietolerancyjny metal. Na to nie ma reguły bo to zależy od człowieka a nie od muzyki jakiej słuchają, bo w piosenkach nie ma tekstów typu:"obrażaj i wyzywaj metali" albo "obrażaj i wyzywaj skejtów" . Znam wielu fajnych metali i wielu przerąbistych skejtów. A nietoleranja niestety istnieje na tymświecie i musimy być dla nie tolerancyjni. ;DD
Powrót do góry
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 20 Maj, 2004 12:54   

OK, przyznam się do błędu - może i nie zauważam tej "dobrej" części. Ale każdy chyba przyzna, że "złej" też z pewnością nie brakuje.
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Czw 20 Maj, 2004 23:09   

O tak, z pewnością nie brakuje...Nigdy nie brakowało...
Powrót do góry
Olcia
Gość
PostWysłany: Nie 25 Lip, 2004 19:16   yea

Całkowicie zgadzam się z Autroką tego tematu i pierwszym postem tutaj. MASZ ŚWIĘTĄ RACJĘ. Sama jestem mieszanką punka i metala, no ale kocham to. :) A te lalki i skejci... To wkurzają mnie bardziej niż... Niż... Niż ci hipokryci i psychole z rządu!

ANARCHIA ANARCHIA ANARCHIA
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Sie, 2004 23:57   

Mam taki sam problem jak autorka tematu. Ubieram się na czarno, a na moich bluzkach widnieje czasem logo Metallicy... bo taki bluzki lubie, ubieram je zimą blzuki z długim rękawem, ale i to u nas w szkole jest popdpatrzone przez Skejtki... na to gdy mówię komuś przez neta czego słucham (rock) to pada pytanie czy The Rasmus i Kurt Nilsen... w sklepach nic mnie bardziej nie denerwuje niż ćwieki na różowej imitacji skóry dla panienek i moda na punk w gazetach dla dziewczyn, lub określenie punkówy jako chłopczycy, która jest jak facet. Metalowcy muszą być oczywiście satanistami, bo kto to widział ubierać się na czarno, a zespoły typu Metallica, Nirvana i Pink Floyd to przeżytek, ale niektórzy nie mogą tego zrozumieć... zimą noszę glany, a latem czerne tenisówki po kostkę na których wypisuję cytaty lub rysuje chińskie znaczki...
Mogę opowiedzieć o dwuch panienkach w naszej szkole. Jedna z nich wypisała sobie na plecaku nazwy takich zespołów jak Metallica czy Nirvana... w sumie to nie napisałą Metallica, tylko Metalika, ale to mały szczeguł skoro chce się być pazerą i udawać, że się słucha rocka i metalu... zwróciłyśmy jej uwagę i już nigdy nie wzięła tego plecaka do szkoły. Druga z nich była no cóz panienką, a gdy ją rzucił chłopak (metal) zaczęła się ubierać na czarno, nosić kostki itp... dla chłopaka chociaż po szkole i tak była panienką... czy coś takiego ma sens? Chyba nie, a jednak dla niektórych chyba tak
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 11:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe przypomniało mi się jak to mnie kiedyś w szkole pobili... za to że miałam na sobie bluzę z nirvany i glany... hm.. może nie pobili ale skopali i zwyzywali... nie ma dnia w którym idąc ulicą nie usłysze za sobą "brudas" "maras" albo coś innego.. trudno.. musze się z tym pogodzić, nie zmienie ludzi tak samo jak cih nastawienia do mnie, może uda mi się to z 10 czy 15 alt reszta zostanie, i tak będzie zawsze ponieważ jakieś pieprozne stereotypy już się przyjęły i nie ma zbyt dużych szans na to żeby ludziom niektorym odwidziało się przezywac metali choć niektórzy sami się z nimi kumplują... uważam to za przykre..

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 12:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja raczej nie należe do żadnej subkultur bo nosze różne rzeczy..chodze w tym w czym jest mi wygodnie a w mojej szawce pomimo ze jest sporo czarnych ciuchów to inne koory tez się znajdą. W tym roku jak byłam na wakacjach w Kołobrzegu chciałam sie wyluzowac bo jechałam bez rodziców (z moją przebojowa ciotka Smile ) którzy zwykle krytukują mój ubiór...mama uwaza ze jstem młoda i powinnam cieszyc sie zyciem i ubierac sie na kolorowo a nie na czarno...to ze ubieramsie na czarno nie znaczy ze nie ciesze sie zyciem... wrecz porzeciwnie ale to nic. Wracając do tematu ubierałam się w to co lubie..czyli czarne rybaczki z wieloma kieszeniami a zamiast paska miałam łańcuch, zwykły czarny podkoszulek i na to luzna bluza z gotyckimi litrami. Do tego zrobiłam sobie jeszce niebieskie pasemka we wlosach. W ośrodku w którym byłam pełno było metalów i punków i kiedy szłam z nimi ulica ludzie jak nas widzeli to przechodzili na druga strone ulicy...wkurzało mnie to jak nie wiem co..to ze ktos ubiera sie na czarno, ma kolorowe włosy, czy kolczyki nie znaczy ze odrazu na ciebie naskoczy i zacznie cię bic! Albo pametam jak pól roku temu pobili mojego kuzyna tylko za to ze im się nie spodobał..tzn był metalem... Evil or Very Mad Pobili go tak ze trafił do szpitala i przelezal tam ponad miesiąc..rozbili butelke i podstawili mu pod gardło i powiedzieli mu ze albo odda im wszystko co ma albo...(...) i kogo tu się bac? Boicie się ludzi którzy są metalami czy punkami bo "dziwnie" wyglądają. A tak naraprawde duzo grozniejsi moga byc ludzie z pozoru wygladający zupelnie normalnie i dlatego myśle ze stereotypy są bez sensu. Bardzo czesto metal moze być duzo mądrzejszy, milszy i bardziej kulturalny niz niejedana zaykła osobba...a przeciez setki takich osób codziennie widzimy na miescie..ale widząc taka osobe nie przechodzimy na druga strone ulicy? Ksiązki nie ocenia się po okładce..czsami okładka może komus wydawac się beznadzijna i brzydka ale ksiązka będzie bardzo ciekawa i pouczająca...

Numer Gadu-Gadu
730730
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 12:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cokolwiek chciałam w życiu powiedzieć ubrałaś w te kilkanaście zdań...

Numer Gadu-Gadu
2891618
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 19:50   

Dziewczyny, któe znam a są metalówami są bardzo otwarte i radosne, a nie złe na cały świat, palaczki, pijaczki, które wyzywają każdego jak to często są postrzegane... W szkole koleżanki jej znajomemu potargano bluzę, dlatego, ze ta bluza była z Metallicy. Kolega jest tępiony przez WYCHOWAWCZYNIĘ za to, ze ma długie włosy
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 19:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to ejst okropne i bez sensu, jeżeli cośmówic o kims trzeba go poznać, z charakteru, w doadtku nie tak chop siup "cześć" tylko trochę bardziej dogłębnie... te żnam wiele osób które są tępnione, jedną z tych osób jestem także ja.. wszystkie osoby jak mówi elfka_nenar są osobami bardoz otwartymi, wesołymi, z dużym poczuciem humoru a nie brudasami marasami czy jak jeszcze inni o nas mówią... żęby coś o kims powiedizec trzeba go po prostu poznać!

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 03 Sie, 2004 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panienka_wierzba napisał/a:
cokolwiek chciałam w życiu powiedzieć ubrałaś w te kilkanaście zdań...

Jesli to było do mnie to bradzo Ci dziękuję Mr. Green Fajnie że się ze mną zgadzasz.
Ja myśle że w każdej subkulturze znajda się osoby fajne, mądre, miłe ale tez głupie, chamskie, wredne itp. I to wcale nie zalezy do tego czy dana osoba jest metalem, skejtem, punkiem, dresiarzem itp tylko co ma "w srodku". Może się zdarzyc chamski skejt, metal, punk ...jasne..to normalka..ale może się też zadarzyc miły, fajny, intelignety. To nie metal szodzi otoczeniu tylko otoczenie jemu (przynajmniej większosc). Jakbyscie się wy czuli gdyby was wyzywano od brudasów i smieci? Dlatego ludzie bądźcie otwarci na nowe znajomosci i nie patrzcie na to ze ktos słucha innej muzyki niz wy czy inaczej sie ubiera bo to bez sensu! Jesli będziecie dobrze traktowac KAZDEGO czlwieka to ludzie będa tez was dobrze traktowac.

Numer Gadu-Gadu
730730
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 03 Sie, 2004 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Jesli będziecie dobrze traktowac KAZDEGO czlwieka to ludzie będa tez was dobrze traktowac.

Nie zgodzilbym sie z tym. Nawet jesli bedziesz dla wszystkich mily nie uchroni cie to od np. dostania z buta na ulicy i zostania okradzionym.

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 03 Sie, 2004 23:08   

Pulkownik Nikt napisał/a:
Cytat:

Jesli będziecie dobrze traktowac KAZDEGO czlwieka to ludzie będa tez was dobrze traktowac.

Nie zgodzilbym sie z tym. Nawet jesli bedziesz dla wszystkich mily nie uchroni cie to od np. dostania z buta na ulicy i zostania okradzionym.

Z tym się niestety zgadzam, bo tak jak już było powiedziane zawsze znajdą się ludzię hamscy... ale niestety dzisiaj między subkulturami toczy się zacięta walka, aszczegulnie między pseudo-skejtami i peudo metalami czy punkami... bo oni myslą, że są cool, bo są w tej czy innej subkulturze to innym mozna dokopać, bo nie są tacy jak oni, a prawdziwi przedstawiciele subkultury są otwarci na każdą znajomość bez względu na to jak wygląda czy jakiej muzyki słucha
Powrót do góry
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu