Mam roblem: Niewiem kiedy kupić stanik. Mam 11 lat,a mój biust jest średni .Dużo koleżanek w mojej klasie nosi staniki. Jeśli już mam kpić stanik to co mam powiedzieć mamie? Jeśli się zacznie śmaiać??? :cry: Niewiem co robić.
Już powinnaś zacząc nosic stanik ... Ja powiedzialam mamie takie coś " Mamo kup mi stanik , bo pani od w-f'u kazała nam nosic " . Twoja mama napewno nie bedzie sie smiała . To normalna rzecz ... Przeciez twoja mama nosi tez stanik - to czemu miałaby sie smiac ? Prędzej będzie dumna że jej córka dojrzewa . Powodzenia
ja juz nie pamietam ale stanik zaczelam chyba nosic w 5 klasie czyli jak mialam 12 lat...no ale to zalezy od szybkosci dojrzewania..jesli masz juz spore piersi mozesz nosic stanik, ale raczej nie kupuj go sobie sama tylko idz do sklepu razem z mamą...ja mamy nie prosilam o stanik..sama mi go zaproponowala..poczekaj jeszcze troche..jesli ci nie zaproponuje a tak bardzo chcez go miec to poprostu popros
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Anita Gość
Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 12:45
Dzięki za porade. Spróbuje poprosić mame:) Ciesze się ,ze mi pomogłyście!!
PuśQa Gość
Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 18:14
To było tak pani od wf kazała znaczy mowila zeby zaczac nosic stanik...a ja powiedzialam ze jest głupia potem musialam isc ja przepraszac.. powiedzialam o tym mamie mama sie usmiechnela i powiedziala moze kupie ci taki maly staniczek a ja mowie no mozesz u mnie w klasie nosza u jak bylismy w miesicie zaszlam do sklepu z bielizna a obok bylo stoisko z spinkami do wlasów frotkami i ja chcialam frotke a mama sie tam zatrzylala i powiedziala chodz tu patrycja i kupila i teraz juz mowie mamie jakie wole sztywne i chodzimy kupujemy :P
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 31 Lip, 2004 22:03
Mama z tego powodu na pewno nie będzie się śmiać. Doskonale Cię rozumie, bo ona też nosi stanik i kiedyś też zaczęła.Jeśli uważasz,ze już powinnaś(np. prześwituje Ci to przez bluzki, niewygodnie Ci się biega,skacze) to spokojnie możesz sobie kupić. Ale nie kupuj sobie tylko dlatego, że wszyscy mają, bo to bez sensu.
trudno powiedzic bo nie napisalas nawet jakie masz wymiary... napisalas z etwoj biust jest sredni to znaczy jaki? trudno jest odpowiedziec na twoje pytanie. ja sama mam problem z biuste tylko ja mam 14lat a wymiary podalam wczesniej w innym temacie.
a co do tego jak powiedziec mamie to powiedz normalnie np." mamo mogłabys mi kupic stanik? widzialam takie w sklepie. wydaje mi sie ze powinnam juz go nosic." i tyle. ale oczywiscie kup go jesli masz go na czym nosic, bo jesli jestes plaska to po co ci on. moim zdaniem to na razie powinnas kupis sobie top. sa wygodne i napewno nikt nie bedzie sie smial ze takie dziecko juz stanik nosi, tym bardziej kup top jesli biust masz ,malenki i dopiero zaczol ci rosnac. 3maj sie!
_________________ nadal cię kocham - Marcinku! i nigdy nie przestane!!!......
Myśle podobnie jak kasia_14_latek:) Nie znamy Twoich wymiarów...A jesli chodzi co powiedzieć mamaie to poprostuja by to tak ujęła: ,,Mamo,w mojej klasie już większość dziewczyn nosi staniki.A po za tym widziałam takie fajniutkie w sklepie! Może jutro wybierzemy się na zakupy???" Myśle ,ze to przekona Twoją mame! I napewno w 10000% nie bedzie się z Ciebie śmiała!!! Zanim kupicie z mamą stanik zmierz sobie biust! Ikoniecznie nie kupuj na oko!!! Lepiej zmierzyć niż czuć się później żle w nim 8 )
Ja tesh mam podobny problem.Kiedy bylismy w sklepie z bielizna(ja i mama) powiedzialam mamie zeby mi kupila stanik a ona na to "a po co ci on?".I co mam teraz robic??
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 20:36
Ja prosiłam mamę o stanik chyba sto razy, ale poskutkowało. Powiedziałam, że chcę najmniejszy stanik jaki jest i mi go kupiła. Nie poddawaj się. Prubój aż do skutku
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
1.Powiedz o tym mamie lub jakiejs innej zaufanej osobie
2.Mama cie nie wysmieje
a)podaj sensowne argumenty
3. Porzycz pieniadze od kumeli, lub wez z oszczednosci i kup.
ja w 2 klasie nosiłam top a potem jak miałam 9 lat to nosiłam stanik rozmiar 65aa a teraz mam 10 lat i 70a
ajshdasd Gość
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2004 19:03
Też mam taki problem, dziewczyny w klasie powiedziały że powinnam nosić ale się boję jej to powiedzieć i jak (moja mama kiedyś opowiadała że potajemnie go kupiła przed swoją mamą bo się wstydziła )doradzie mi proszę ja się wstydze jej to powiedzieć :? 8O :?: :|
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2004 20:42
Ten temat był już tysiąc razy na forum powtarzany. Po prostu podchodzisz do mamy i mówisz,że chciałabyś już nosić stanik bo np. niewygodnie Ci na wf-ie. Mama na pewno Cię nie skrzyczy i nie wyśmieje,jeśli nie będzie chciała Ci dać pieniędzy powiedz,że kupisz z kieszonkowego.