| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy to okres czy nie?
Autor Wiadomość
Wicherek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 19 Kwi, 2003 15:49   Czy to okres czy nie? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zaczeło sie to przed dwoma dniami. Na moich majtakch pojawiały sie jakby ślady zakrzepłej krwi, ale nie byłam pewna. W koncu doszłam do wniosku, że to miesiączka, więc kupiłam sobie podpaski itd. Ale... to wcale nie wygląda jak miesiączka! Shocked W każdym razie mi sie tak wydaje... to wygląda raczej jak krew w żelu, taka ciemno purpurowa, prawie brązowa...Zawsze wydawłao mi się, że podczas okresu poprostu "leci krew"( Wink )... czy tak wygląda pierwszy okres? Czy może coś mi dolega?

Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 19 Kwi, 2003 20:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przecierz krew jak zakrzepnke jest brazowa!

i gratulacje ! Dojrzewasz!!!

(ciekawemkiedy ja zaczne!?? Rolling Eyes )

Numer Gadu-Gadu
7399523
Wicherek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 19 Kwi, 2003 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Thx teraz nie mam powodów do niepokoju biggrin

Ps. nie martw sie, na każdą przyjdzie kolej biggrin

Wicherek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 19 Kwi, 2003 21:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jdno pytanko... czy zawsze kiedy ma się miesiączkę pojawia się ból? Mnie nic nie bolało, a niektóre dziewczyny uskarżają sie na ból podczas miesiączki. Czy jest to reguła? Rolling Eyes

Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 20 Kwi, 2003 00:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bol miesiaczkowy jest indywidualna sprawa... Nie zawsze boli Smile Ty masz to szczescie ze Cie nie boli, ja wrecz odwrotnie. Glowa do gory mloda kobietko! Smile

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wicherek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 20 Kwi, 2003 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A jest taka mozliwos, ze np. podczas nastepnej miesiaczki bedzie bolec? Czy juz zawsze bedzie mnie nie bolec (eh jestem mistrzynia w ukladaniu niskladnych pytan biggrin)?

Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 20 Kwi, 2003 23:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety nie jest powiedziane ze juz nie bedzie cie bolec. To sie ustatkuje dopiero po paru miesiacach w miare regularnego okresu... Mnie pierwszy raz tez nie bolalo, a potem... Sad Ale nie przejmuj sie!!! Teraz sa swietne tabletki przeznaczone wlasnie na bole okresowe, wiec to nie problem. Narazie glowa do gory, moze bedziesz jedna z tych szczesliwych, ktore nie maja z okresem zadnego problemu Smile

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wicherek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 21 Kwi, 2003 13:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aha, no cóż pozyjemy, zobaczymy Smile

deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2003 14:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tradycyjnie już gratuluję wielkiego kroku w stronę kobiecości!

Z okresem już tak jest - zwykle przy nim boli brzuch. Czasami słabo, częściej jednak boli solidnie. Jeśli masz to szczęście i będziesz przechodziła okres bezboleśnie, to jesteś wielką szczęściarą.

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2003 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam małe pytanko związane z bólem brzucha (a raczej podbrzusza Rolling Eyes ): Cze kiedy boli podbrzusze musi wystąpić miesiączka ? Bo mnie boli już od dawna (od 2-3 miesięci, oczywiście nie zawsze, tylko kiedy mam wydzielinę śluzową). Mama i ja myślałyśmy, że lada chwila dostanę miesiączkę, a tu nic i nic. Byłam u lekarza rodzinnego, ale on powiedział, że nic mi nie jest... Acha, na pewno nie boli mnie żołądek, bo biorę bardzo silne leki przeciw bólom żołądkiwym i nic nie pomagają !!!
Może wy też miewacie takie bóle ??? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 28 Kwi, 2003 20:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie każdy ból w podbrzuszu to objaw miesiączki (przecież nie każdy ból w głowie to ból zęba, nie?). Ból zwykle jest sygnałem czegoś niepokojącego - choroby, stanu zapalnego itp. Jeśl Twój lekarz nie znalazł przyczyny bólu powinnaś poszukać lekarza, który będzie w stanie to zdiagnozować. Możesz iść z mamą do ginekologa - to większy specjalista od narządów płciowych niż lekarz rodzinny. Ponadto Twój ból może zwiastować również inne problemy z układem pokarmowym - np. problemy z jelitami. Szukaj nadal pomocy u lekarza. NIE BIERZ SAMA SILNYCH LEKÓW PRZECIWBÓLOWYCH! Nawet zwykły paracetamol (Apap itp) nie powinien być stosowany dłużej niż dwa, trzy dni. Bóle należy diagnozować, a nie "maskować" lekami przeciwbólowymi.

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2003 15:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Deg trochę mnie nie zrozumiałeś... Te leki zapisał mi lekarz- są to krople żołądkowe (okropnie w smaku Mad ) Mam je brać tylko w przypadku BARDZO, BARDZO silnego bólu. A pozatym itak nie brałabym ich częściej, bo są ochydne...
Ach, dzięki za wyczerpującą odpowiedź !!! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
guga15
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2003 19:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeżeli pozowlisz to napisze coś z mojego doświadczenia, otoż rok temu bolał mnie brzuch a dokładnie podbrzusze, mój lekarz rodzinny myślał że to zapalenia wyrostaka, więc wysłał mnie do szpitala, tam po kilku dniach postanowiona pójść na konsultacje z ginekoleogiem -napisze szczeże że nie taki diabeł straszny jak go malują, ale i tak miałam treme ze...- a pani lekarka poiwedziała ze niedługo będę mieć okres. to niedługo miało być 2 tygodnie a było w rzeczywistości rokiem,
pisze to wszystko by zachcęcic cię do pójścia do ginekolga, bo on może ci pomóc Wink a na wszelki wypadek noś przy sobie podpaske
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2003 20:07   Re: Czy to okres czy nie?

Wicherek napisał/a:
Zaczeło sie to przed dwoma dniami. Na moich majtakch pojawiały sie jakby ślady zakrzepłej krwi, ale nie byłam pewna. W koncu doszłam do wniosku, że to miesiączka, więc kupiłam sobie podpaski itd. Ale... to wcale nie wygląda jak miesiączka! Shocked W każdym razie mi sie tak wydaje... to wygląda raczej jak krew w żelu, taka ciemno purpurowa, prawie brązowa...Zawsze wydawłao mi się, że podczas okresu poprostu "leci krew"( Wink )... czy tak wygląda pierwszy okres? Czy może coś mi dolega?

Powiadasz, że krew ma kolor ciemno purpurowy, prawie brązowy i wydaje Ci się że to jest dziwny kolor i myślisz, że to nie miesiączka, tak ? Jednak się mylisz, bo to jest miesiączka Exclamation Ciesz się, że wkońcu nadeszła ta chwila i nie masz się czego obawiać Wink Już jesteś kobietą, prawdziwą kobietą, małą kobietką Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2003 22:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka - ok. dobrze, że nie bierzesz tych leków bez konsultacji z lekarzem. Ale pozostała część mojego listu nadal ma sens - nie powinnaś tego bólu lekceważyć.

Odpowiedz do tematu