nie za bardzo zrozumiam o co chodzi!!ale najpierw napisze co zrozumiałam!!bolii cię brzuch i podbrzusie ale co ma w tym wspólnego niedziela nie mam pojęcia
jeśli jeszcze nie miesiączkujesz bydz może jest to znak że juz nie długo zaczniejsz, a wtedy takie bóle będziesz mieć wcześniej
rok temu też miałam takie bole, więc lekarze- nawet do szpitala trafiłam-myślelii że to wyrosek, ale mi przeszło po wizycie u ginekolga, tóry mi powiedział że za 2 tygodnie bedę mieć okres, okres dostałam w styczniu tego roki a pisze to dlaego że ból ten może oznaczać wiele
ale radzę ci byś nosiła przy sobie podpaski
A ja radzę, abyś porozmawiała o tym z mamą.
Zastanawiająca jest regularność tych dolegliwości. Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to niedzielne problemy z dietą, ale przyczyn może być wiecej. Jeśli boli Cię regularnie zawsze w niedzielę, to ja nie wiązałbym tego z okresem. Ale na 100% tego nie mogę powiedzieć. Jeszcze raz namawiam Cię - pogadaj z mamą.
Ostatnio często namawiam Cię do rozmowy z mamą . Tym razem również Cię do tego namawiam. Mama Ci doradzi i podzieli się swoimi doświadczeniami.
Do ginekologa iść nie musisz. Są dwie "szkoły". Jedna z nich mówi, że do ginekologa należy iść po pierwszej miesiączce, druga, że w wieku ok. 18 lat. Napewno wczesna wizyta u ginekologa nie zaszkodzi, jednak nie jest absolutnie konieczna.
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2003 11:43 Re: niewiem co sie dzieje??
Gocha napisał/a:
Od paru tygodni boli mnie bzuch i pod brzuchem ale zawsze w niedziele (dzis) Prosze [pomuzcie bo nie wytrzymam].
]
Gocha, istnieje jeszcze prostsza możliwość czy przyczyna bólów tylko w niedziele?....a...może Ty poprostu boisz sie szkoły??To może być taka nerwica "szkolna" nawet podświadoma...zastanów sie proszę..bo cos w tym jest, u kazdego przejawia się inaczej...
od tego zaczne żę nie boje sie szkoły czy ty wito_elmacho1@hotmail.com
nie masz zrozumienia dla cierpiacych bo chyba .Mnie w rózne dni bolii!!!
i po paru godzinacz przechodzi!!!!!!
_________________ Jestem nieszczęśliwa!!!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2003 20:53
Jeżeli boli Cię brzuch, to nie tylko może to ból menstruacyjny, ale i wyrostek robaczkowy lub jelito. Najlepiej powiedz to mamie i idź z nią do ginekologa, a on Cię przebada i powie Ci czy to są bóle menstracyjne i czeka Cię za niedługo miesiączka, czy nie.
Najlepiej zrób tak ja napisałam
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2003 20:56 DOBRZE RADZĘ !
Ups...wybacz. Nie zauważyłam twojego postu jak napisałaś, że masz miesiączkę.
Idź do ginekologa, bo ginekolog wszystko wie o miesiączce i najlepiej Ci doradzi
To może byc ból menstruacyjny!!!Albo po prostu jesteś na coś chora.Ale wątpie .Może powinnaś udać sie do lekarza o na pewno ci dobrze poradzi i odpowie na twoje wątpliwości lub pogadaj o tym z mamą.Przecież to twoja najlepsza przyjaciułka.
nie wiem moze bedziesz miala okres jesli go jeszcze nie masz !
a moze naprawde jestes chora albo zawsze w neidziele zjesz cos czego oladek nie toleruje i dlatego ........
hajdulka Gocha napisała że ma już miesiączke
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Maj, 2003 08:16
hajdulka
No właśnie czytaj uważnie posty, bo jak jeden omminiesz to wszystko przekręcisz i wszystko pomiesza się na tym forum, że nie wiadomo będzie o czym gadać...