Wysłany: Nie 01 Sie, 2004 11:20 a wy ile miałyście?
chce was dziewczyny zapytac kiedy zaczełyscie nosic stanik. i ile wtedy miałyście w biuście i pod. ja jak juz pewnie wiecie mam 68(nawet67cm)cm pod i 73-74 w biuscie. czy powinnam nosić? a może jest ktoś kto ma mniejsze piersi i nosi? odpisujcie :oops: :/
Ja nie pamiętam ile miałam w biuście i pod jak zaczęłam nosic stanik ale mój pierwszy biustonosz miał rozmiar 65-AA czyli róznica wynosiła tylko kilka centymetrów (5-6), teraz mam rozmiar pomiędzy rozmiarem 70-A i 70-B...dwa moje staniki maja rozmiar B a jeden ma rozmiar A a ich wielkości sa takie same..to zalezy od numeracji wiec zawsze lepiej przymierzac stanik przed kupieniem. Aha i mój pierwszy stanik dostałam kiedys miałam jakies 11,5-12 lat a teraz mam 14,5 Mysle ze mozesz juz nosic stanik a najodpowiedniejszy będzie rozmiar 70-0 albo 70-AA
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 01 Sie, 2004 12:30
ja pierwszy stanik zaczęłam nosić w wieku niecałych 12 lat chyba, do 6 klasy wtedy szłam... to nie wiem ile, wczęsniej nie nosiłam bo sie wstydziałm =P mój pierwszy stanik to był 70A teraz nosze małe 75C bądź duże 75B...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 01 Sie, 2004 16:48
Ja jeszcze nie noszę stanika(mam prawie 13 lat). Masz trzy: 0,AA i A. W "A" mi najwygodniej. Zerówka jest za mała i zawsze mam po niej odciski a AA to w ogóle nic mi nie trzyma Nie to,żeby był za luźny on po prostu jest taki,ze jest jakby po to,żeby tylko normalnie w koszulkach wyglądać(bo np. jak masz luźną białą koszulkę i nie masz stanika to głupio to wygląda) a jak np. biegne czy skaczę to nic mi on nie trzyma. Myślę,że stanik już spokojnie możesz nosić, to zależy tylko od Ciebie
ja zaczełam nosić jak miałam... hmm... jakies 12 lat inaczej: od początku 6 klasy, bo wtedy większosc dziewczyn z klasy zaczeła nosić, to ja też. teraz nosze juz 75B.
Ja zaczełam nosić w 4 klasie .. powiedziałam mamie ze pani od wf nam mówiła zeby nosić nie mierzyłam ile mam cm tu i tu ja wolałam nosić od poczatku zeby potem nie miec jakis zwisajacych albo krzywych cycków
_________________ Siemaneczqo
W czymŚ pomóc ? Proszę bardzo :]]
a ja zaczelam jak mialam 13 latek:> niewiem jaki rozmiar:P bo to rozciagliwy stanik, ale pisze size: B
hehe... mam ten co lubie najbardziej materialowy, i 70A usztywniany, ale jakoś w usztywnianym czuje sie jak bym byla wypchana wata:P chyba jeszcze jest troche za duzy, chociaz normalnie pasuje:P ja mam w biuscie 79-80, a pod 69-70 jakos tak... tyle ze mierzylam to ostatnio pol roku temu;p
no a ja mamie powiedzialam zeby mi ten stanik kupila i powiedziala ze kupi tylko na razie nie ma kasy:( ale zaloze sie ze nawet jak bedzie miala to mi nie kupi... bo jak zwykle zapomni................ jak tak dalej pojdzie to se go sama kupie. tylko wieksza radosc by mi sprawil jak by mi go mama kupila zanim ja jej cokolwiek powiem- tak z zaskoczenia...
Gość
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 15:44
Ja pierwszy stanik zaczelam nosic w wieku 11 lat i od tamtej pory caly czas nosze. Nie pamietam jaki mialam wtedu nr stanika. Ale teraz w wieku 13 lat mam 75a
Ja pierwszy stanik zaczęłam nosić gdy miałam prawie 11 lat i był to rozmiar AA65. Teraz nosze zazwyczaj 70A (zależy od firmy, bo mają róźną numerację)
_________________ Pilnuj własnego nosa? Co za idiotyzm! Nie można być aż takim egoistą...
(Myrtie Barker)
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 20:19
Ja też mam 14 lat i mam te same wymiary w i pod biustem. Ja noszę stanik od dawna. Jeśli masz kłopoty z wybraniem rozmiaru stanika, to wejdź na http://triumph.pl
Aha! Sprawdziłam jaki rozmiar by był na Ciebie (jak i przecież dla mnie) - 70
A jeśli jednak masz 27 pod biustem, to dla Ciebie stanik będzie 65
Mój majtek rozmiar, to <34, a wasz?
Gość
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 00:16
no to fajnie. tylko wychodzi na to ze ja jedna jeszcze nie nosze stanika chociaz mam 14lat. :oops: ale nie jestem sama bo KleO ma tez takie wymiary. to dobrze. ja sama mam stanik nawet dwa tylko że: jeden jest namnie zaszeroki (rozmiar 0-70) a drugi jest dobry na mnie tylko ze za bardzo powieksza moj biust i jak go sciagne to wszyscy pomysla ze se wypycham. wiec wole zeby mama mi kupila nowy, taki ktory bedzie idealny :lol: . a ty KleO jaki nosisz???? :oops:
Gość
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 00:17
aha a te dwa staniki ktore posiadam sa po mojej mamusi!!!!!hehehe 8)