ostatnio spoznia mi sie okres, ostatni mialam 6-11 lipiec. i dzisiaj mialam taka wydzieline o kolorze karmelu. taka jak najczesciej mam po okresie.. cos nietak? czemu? oco chodzi?
Według mnie jest to normalne bo jesteś w okresie dojrzewania i twój okres nie musi być zawsze regularny..mój jeszce ani razu nie był A mam okres od 1,5 roku....kiedys gdzieś czytałam ze okres moze byc nieregularny nawet 6 lat po pierwszej miesiączce...z czasem to się ureguluje. W okresie dojrzewania nasz orgaznim pałata nam wiele figli...mysle że tą wydzieliną rowniez nie powinnas sie martwic..moze ona oznacza ze niedlugo znowu dostaniesz okres? Wiele razy na forum juz pisalismy ze u młodych osob okres nie musi byc (i czesto nie jest) regularny.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
HeyaH Gość
Wysłany: Pią 06 Sie, 2004 16:06
Gościówa mnie wyprzedziła (Cześć Gościówa !! ). Więc to jest jak najbardziej normalne Mojej koleżance, kiedyś się nawet nie pojawiła, tylko po miesiącu. Rodzice myśleli, że jest w ciąży, ale jednak nie była Więc nie martw się - wszystko jest OK.
hejhej:) dzięki moje cudowne:***** :****!!!!
Ja normalnie miałam co do dnia regularny.. a miałam dopiero 3 okresy.. ale wszystkie regularne... równiutko 26-30 dni :> a teraz tak mi płata figle cholernik..
tak jak już ci wiadomo na początku okres nie musi być reg€larnuy i z regóły nie jest. ja miałam jednak szczęście i od samego początku było dobrze ale ostatnio 2 m-ce do tyło przeżyłam koszmar bo nie dostałam w ogóle ale na szczęście jest juz wszystko w porządku.ale sie przestraszyłam
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 06 Sie, 2004 22:33
Nawet jak do tej pory miałąś regularne okresy,teraz ma prawo zdarzyć się wyjątek(np. moja siostra tak miała). A ta ciemna wydzielina moz eoznaczać nie konie, a poczatek okresu
eh.. ciagle mam te wydzieline, znaczy jest jej duzoooo i jest ciemna . to jest takie sluzowate, a nie takie jak normalny okres, i niemam pojecia czy moge uzywac tamponow? i czy to okres? aktualnie mecze sie wpodpasce. a wole tampony, tylko jesli to zwyykly sluz to chyba niemoge ich uzywac nie? /nata
eh.. ciagle mam te wydzieline, znaczy jest jej duzoooo i jest ciemna . to jest takie sluzowate, a nie takie jak normalny okres, i niemam pojecia czy moge uzywac tamponow? i czy to okres? aktualnie mecze sie wpodpasce. a wole tampony, tylko jesli to zwyykly sluz to chyba niemoge ich uzywac nie? /nata
Jesli jest tego tylko troce powinny ci wystarczyć wkładki a jesli więcej to jakieś cieńsze podpaski a co do tamponów to można je używac tylkko podczas miesiączki-pomiędzy nie wolno! Nawet jeśli to miesiączka to nic ci się nie stanie jak na jakis czas odstawisz tampony i zamienisz je na podpaski chodziaz mysle ze to zwykła wydzielina a kolejna miesiączka dopiero cię czeka. Nie martw się! To jest normalne!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Niemogłam przeczytać na forum i niemogłam wytrzymac w jakiejkolwiek podpasce.. Jest tego na tyle dużo że za dużo jak na wkładke.. i to jest okres, raz taki jaśniutkie jest... a raz ciemne prawie czarne.. :> ale ja naprawdę niepotrafiłabym bez tamponów.. musiałam zaryzykować, i wiem że to okres, tylko taki jakiś dziwny...kolorowy:D
"jak wiemy w cyklu wystepuje jajeczkowanie. jezeli zamiast krwawienia wystapila tylko skapa brazowawa wydzielina znaczy to, ze w cyklu nie wystapilo jajeczkowanie. na taki cykl mowimy: cykl bezowulacyjny"
jest to normalne. mam nadzieje ze pomoglam trzymaj sie. jesli nadal tak bedzie to sie nie przejmuj w okresie dojrzewania to normalne:)