| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
ciąża ! :(( ?? ;p
Autor Wiadomość
taka taka

PostWysłany: Pon 09 Gru, 2002 23:30   ciąża ! :(( ?? ;p Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A więc... te forum chyba nie ma żadnego specjalisty, który mógłby mi tu dobrze odpowiedzieć, ale może... ;D No to tak... pierwszą miesiączke dostalam www.. wrzesniu czy w pazdzierniku.. do tej pory (grudzien) jest cicho i sucho :) Wiem, że w tym wieku (13-14) jest to normalne, że jest nieregularna i bla bla bla... już sie naczytałam. No ale zaczęłam się trochę obawiać.. Już wiele możliwości wywnioskowałam..

Ale do rzeczy... konkretniej chodzi mi o to, jak może dojść do zapłodnienia ? Oczywiście pomijając sex, bo to w moim przypadku wykluczone, czy np. mała ilość spermy -założmy, że mojego brata wylądowała na muszli klozetowej, potem ja tam usiadłam i czy mogło w ten sposób dojść do czegos ?? Albo podczas kąpieli... ;p Proszę o w miarę szybką odpowiedź ;] dzieki
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawelo_
Gość
PostWysłany: Wto 10 Gru, 2002 15:11   

Oj... to chyba nie jest mozliwe, aby w ten sposob sperma Ci sei TAM dostala, zastanow sie, w jaki sposob? hyba e sama cos robilas... ale to i tak bylo by chyba za malo i po pewnym czasie co ja uniekatywnia jezeli nie jest trzymana w odpowiednich warunkach
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Wto 10 Gru, 2002 16:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc nie wiem

Ale wydaje mi się ze nie masz się czym martwić
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
ELA
Gość
PostWysłany: Wto 10 Gru, 2002 19:08   hej

Cod do twojej miesiączki to się nie przejmuj . Ja choć miesiączkuję 2 lata czasem zadrza mi się mieć okres co 2 miesiące . Myślę , że wszystko w porządku Smile A co do zajścia w ciążę to myślę , że jest to możliwe jeśli usiadłaBYŚ na spermie swojego brata chociarz prawdopodobieństwo tego jest bardzo małe . Trzymaj sie cieplutko . Pa pa pa
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 10 Gru, 2002 21:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety - Forum nie ma fachowca za swojego opiekuna - przydałby się psycholog i seksuolog lub pediatra. Ale za to jest grupa amatorów, która stara się pomagać w problemach - np. Trzynastolatka (dzięki Ci za świetne wypowiedzi), ostatnio Kinga (dzięki Tobie też) i ja - jak zwykle nie mający czasu na nic Wink.

Na razie się nie obawiaj. Pierwsze miesiączki są naprawdę nieregularne. Drugie zresztą też Wink. Miesiączka reguluje się znacznie później, czasami... dopiero podczas antykoncepcji hormonalnej (tabletki, spirala z hormonami itp).

Jeśli seks w Twoim wypadku nie wchodził w rachubę, ani też żadne niebezpieczne (pod względem ciąży oczywiście) zabawy typu włożenie palca do pochwy (palec może być ze spermy) to nie musisz obawiać się ciąży. Prawdopodobieństwo zapłodnienia spermą brata przy korzystaniu ze wspólnej ubikacji czy wanny jest bardzo bliskie zeru. Po pierwsze - na muszli musiałaby pojawić się jego sperma, co już nie jest łatwe. Po drugie - sperma musiałaby się przedostać do Twojej pochwy - zaobserwuj podczas sikania - jest to prawie niemożliwe, ponieważ wargi sromowe i ujście pochwy masz daleko od deski sedesowej. Po trzecie - sperma musiałaby "przewędrować" przez Twoją błonę dziewiczą, pochwę, macicę do jajowodu. To długa i trudna droga - nie piszę, że niemożliwa, ale zwykle plemnikom jest znacznie łatwiej, ponieważ startują z okolic szyjki macicy. Dlatego jestem pewien, że musisz uzbroić się w cierpliwość, a okres napewno przyjdzie.

I jeszcze jedno - im bardziej będziesz się niepokoić, tym później przyjdzie okres. Stres zwykle opóźnia okres. To bardzo paskudne zjawisko szczególnie gdy już współżyjesz seksualnie - wtedy prawdopodobieństwo ciąży jest znacznie większe i stres związany z ewentualną ciążą okropnie opóźnia okres. Błędne koło. (przy okazji pozdrowienia dla dwóch dziewczyn, które zaniepokojone pisały do mnie e-maila w podobnych sprawach. Cieszę się, że testy ciążowe wypadły negatywnie!).

NaStY_NiNkA_GiRl

PostWysłany: Czw 27 Lut, 2003 09:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem Deg czy masz racje.moja siostra ma okres i czasami na desce sedesowej znajdzie sie sperma brata i moja siostra dla ostroznosci nigdy nie siada na desce sedesowej.
a co do ciaży to znam przypadek że dziewczyna co do sexu to nie uprawiała a usiadła na desce sedesowej i zaszła w ciaze wiem ze to bardzo rzadkie ale mozliwe
a poza tym jesli nie dostałas jeszcze okresu a jest luty to jest juz bardzo dziwne.wiem ze okres moze sie pojawic 3 miesiace po pierwszym ale a zeby 6 miesiecy to NIE!

11nastolatka...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 27 Lut, 2003 19:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Albo ja mam jakąś inną deskę sedesową, albo czegoś tu nie rozumiem.

W jaki sposób, podczas normalnego korzystania z ubikacji dotykacie wargami sromowymi deski sedesowej? Osoba, która zajdzie w ciążę podczas korzystania z ubikacji powinna dostać medal Mistrzyni Akrobacji Artystyczno-Ubikacjowej.

Chciałbym poznać ten "przypadek". To pewnie bardzo zdolna dziewczyna.

W całym miesiącu W NAJBARDZIEJ SPRZYJAJĄCYCH OKOLICZNOŚCIACH są 3-4 dni, kiedy może dojść do zapłodnienia. (czyli prawdopodobieństwo ok. 10%) Nawet osoby nie stosujące żadnych środków antykoncepcyjnych podczas seksu, zwykle nie zachodzą w ciążę wcześniej niż po 4-6 miesiącach. To uzmysławia, jak trudno jest zajść w ciążę nawet w sposób "prawidłowy", czyli podczas stosunku. Dokładając do tego tajemniczą konieczność "przepełznięcia" spermy np. z uda (bo właśnie udo styka się z deską sedesową) wbrew podstawowym prawom grawitacji (pozdrowienia panie Izaak Newton!) i w skrajnie niekorzystnym (suchym) środowisku do warg sromowych, przeprawienia się przez praktycznie cały czas sklejone ze sobą wargi sromowe i znów wbrew prawom fizyki, ale już w lepszym środowisku - do szyjki macicy. Z tego miejsca zwykle "startują" plemniki podczas zapłodnienia w wyniku normalnego seksu.

Dorzućmy do tego prawdopodobieństwo wystąpienia plemników na desce sedesowej - płeć męska jak wiadomo sika na stojąco przy podniesionej desce. Zatem przy sikaniu nie może wprowadzić plemników na deskę. Przy pozostałych "potrzebach" Wink owszem - istenieje taka możliwość, ale pod warunkiem że na penisie znajdują się żywe plemniki. A więc po seksie bądź masturbacji bądź silnym podnieceniu i jednocześnie przed umyciem go. Deska sedesowa jest środowiskiem sprzyjającym obumieraniu plemników - jest sucha, a w dodatku często traktowana środkami typu Domestos - część tych środków zostaje również po spłukaniu.

Pomyśl jeszcze raz, jak bardzo jest to nieprawdopodobny przypadek. Bardziej prawdodobne jest, że przeżyjesz upadek z 25 piętra wieżowca, niż że możesz zajść w ciążę od wspólnego korzystania z toalety wraz z rodziną.

Dodam jeszcze, że ciąże "rodzinne" poddawane są aborcji, ponieważ rodzące się dzieci są obarczone bardzo poważnymi wadami genetycznymi.

Dlatego sądzę, że osoba którą znasz, wykręca się mówiąc o tej desce sedesowej.

guga15
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 28 Lut, 2003 10:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

biggrin biggrin
ja mam pytanie co do tej kąpielii:!:bo istnieje możliwość zapłodnienia w wodzie. nie wiem czy masz na myslii:wspólna kąpiel czy też np. kąpiel po nim Smile achia wszystko zalezy też od wieku brata....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 28 Lut, 2003 14:28   

to zalezy czy miakl juz wytrysk bo jak tak to...to...to....
Powrót do góry
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 28 Lut, 2003 16:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z ta deska sedesowa to najciekawsza i najbzdurniejsza opowiastka jaka slyszalam... Ktos ostatnio czytal "Skandale" i pewnie z tad sie to wzielo heh. Jak trzeba siadac na desce zeby sperma dotknela nawet nazadow pluciowych? Znaczylo by to ze wargami sromowymi dotykami deski, a to z koleji znaczy ze nie siekami do toalety, tylko na deske badz na podloge obok!

Co do zaplodnienia w wodzie (wannie). Potrzebna by do tego byla kapiel z mezczyzna ktory szczytowal by w kompieli... Mimo tego prawdopodobnosc jest tak mala ze prawie sie nie zdaza... Moze odnotowano 3-4 przypadki na swiecie. Zajsc w ciaze nie jest tak latwo jak sie wydaje. Nawet sperma przeniesiona na palcu do pochwy ma male szanse zaplodnienia jajeczka. Dlaczego mezczyzni maja WYTRYSK? Poniewaz plemniki potrzebuja jakiegos napedu zeby przebyc daleka droge od szyjki macicy, do jajeczka!

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 02 Mar, 2003 22:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ludziska - naprawdę nie musicie się martwić, że przez przypadek zostaniecie zapłonieni np. spermą brata. W ciążę nie tak łatwo zajść, a prawdopodobieństwo zajścia podczas korzystania ze współnej toalety jest mniej więcej takie samo jak np. dotykanie tej samej klamki czy czytanie tej samej gazety.
Nie popadajmy w paranoję!

Gwiazdka
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 12 Kwi, 2003 19:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

NIe wydaje mi się że w jeszcze jakiś inny sposób może dojść do zapłodnienia, normalne jest to że może upłynąć dość dużo czasu zanim znów dostaniesz 2 okesu. Przerwy niekiedy trwają nawet ponad pół roku i więcej.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Kwi, 2003 21:39   

hmm...ciekawe rzeczy tu piszecie. Jak dostanę miesiączkę, będę musiała uważać. och...
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 22 Kwi, 2003 14:35   trochę racji Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

deg napisał/a:
Ludziska - naprawdę nie musicie się martwić, że przez przypadek zostaniecie zapłonieni np. spermą brata. W ciążę nie tak łatwo zajść, a prawdopodobieństwo zajścia podczas korzystania ze współnej toalety jest mniej więcej takie samo jak np. dotykanie tej samej klamki czy czytanie tej samej gazety.
Nie popadajmy w paranoję!

Prawie całkowicie się z nią zgadzam... prawie. W VI klasie wraz z dziewczynami z naszej klasy miałam "prelekcję" ( biggrin ) na temat miesiączek itd. Jakoś dziwnym trafem jedna z moich koleżanek też zapytała o takie zapłodzienie (przez klozet Laughing). Pani ginekolog odpowiedziała jej, że to graniczy z cudem, ale rzeczywiście może dojść do czegoś takiego. Jednak podtrzymuję słowa Deg, ludzie czy naprawdę nie macie się czym martwić ??? Wink
Przypominam, takie zapłodzienie graniczy z cudem, nie martwcie się Exclamation

Jednak - "Kto pyta, nie błądzi" !!! Wink

Pa pa pa pa paaaaaaaaaaaaa Smile biggrin Laughing
Powrót do góry
Paweł
Gość
PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2003 22:31   

pozatym po 3-4 minutach (w temperaturze pokojowej) plemniki zawarte w spermie NIE są zdolne do zapłodnienia. Więc musiałabyś tuz po nim korzystać... a no i mieć wygimnastykowany tłów (czy jak to się piszę ^^) :-)
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu