Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 16:06 Pomó|cie bo jestem na skraju rozpaczy!
Mam wielki problem. Juz od 2 lat mam miesiczke i jest ona tak nieregularna jak zadna inna!
czasem mam co 40 dni czasem co 35 a czasem wogóle nie mam przez caly miesiac. Co ja mam zrobic, nie mam sie kogo poradzic,mama mi mowi ze mam isc do lekarza ale ja za bardzo nie wiem do kogo sie udac i sie strasznie wstydze!
Pomó|cie, bede wdzieczna!
Janina 15 lat. :?: :?: :( :( :(
zgadzam się z akacją okres nieregularny to normalna rzecz...a jak amsz już 15 lat to już około 16 roku będzie ci się regulował tak abyś miała regularny...no i nie bądz zrozpaczona tylko zawsze uśmiechnięta
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 10:52
ja mam miesiaczke już od roku, i jest ona jeszcze bardziej nieregularna niż twoja, czasami co 20 dni, czasami co 70 (serio) więc wiesz... nie masz się czym przejmowac, ja kiedyś nie miałam przez 4 miesiące a potem się pojawiła w najmniej oczekiwanym momencie (na samym poczatku miesiaca, w dodatku w szkole)...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
To jest całkowicie nomralne-ja tez tak mam! Okres może byc nawet niereglarny az do 6 lat po pierwszej miesiączce! Ja raz niemiałam aż 2 miesiące okresu...jeszce nigdy nie miałam okresu regularnego a juz miesiączkuje od prawie dwuch lat..to nomrne..jednym się reguluje szybciej, innym wolniej.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 12:41
Nie martw się to nie powód do rozpaczy, ja nadal mam nieregularną, a mam od 3 lat. orzej by było gdybyś miała co 2 tygodnie i na 2 tygodnie. Siostra koleżanki tak miała i o ile pamiętam musiała brać jakieś tabletki, a to niezbyt miła sprawa, bo to leki hormonalne i mogą być różne powikłania.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 15:24
Wszystko z Tobą w porządku. Nie miesiączkujesz jeszcze regularnie, to nic groźnego. Nieraz okres reguluje sie nawet 6 lat! Ty i tak masz dobrze,że masz co ok. 40 dni...Niektóre dziewczyny to nieraz mają nawet co 2-3 miesiące!
no tak może być przez kilka następnych lat a potem należy sie udać do ginekowca ( niestety )
Od kiedy do ginekologa idzie sie jak sie ma nieregularny okres ?
W młodości nie trzeba bo większośc nastoletnich dziewczyn ma niereguarny okres ale kiedy dorosła kobieta ma nieregularny znaczy to ze jest cos z nią nie tak i TRZEBA isc wtedy do ginekologa.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Wysłany: Sob 21 Sie, 2004 15:17 Re: Pomó|cie bo jestem na skraju rozpaczy!
zrozpaczona napisał/a:
Mam wielki problem. Juz od 2 lat mam miesiczke i jest ona tak nieregularna jak zadna inna!
czasem mam co 40 dni czasem co 35 a czasem wogóle nie mam przez caly miesiac. Co ja mam zrobic, nie mam sie kogo poradzic,mama mi mowi ze mam isc do lekarza ale ja za bardzo nie wiem do kogo sie udac i sie strasznie wstydze!
Pomó|cie, bede wdzieczna!
Janina 15 lat.
Nie jestem pewna ale moze byc tak:
1 jajnik pracuje conp. 60 dni
2 jajnik pracuje co np. 53 dni.
A moze potrzebujesz czasu. Dla upewnienia skorzystaj z rady ginekologa