| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomó|cie bo jestem na skraju rozpaczy!
Autor Wiadomość
zrozpaczona
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 13 Sie, 2004 16:06   Pomó|cie bo jestem na skraju rozpaczy!

Mam wielki problem. Juz od 2 lat mam miesiczke i jest ona tak nieregularna jak zadna inna!
czasem mam co 40 dni czasem co 35 a czasem wogóle nie mam przez caly miesiac. Co ja mam zrobic, nie mam sie kogo poradzic,mama mi mowi ze mam isc do lekarza ale ja za bardzo nie wiem do kogo sie udac i sie strasznie wstydze!
Pomó|cie, bede wdzieczna!
Janina 15 lat. :?: :?: :( :( :(
Przejdź na dół
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pią 13 Sie, 2004 18:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niektrym osobą okres reguluje się od 2 do 5 czy nawet więcej lat. Wszystko jest w pożądku. Nie masz czym sie przejmować. Spox Wink

Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 08:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zgadzam się z akacją okres nieregularny to normalna rzecz...a jak amsz już 15 lat to już około 16 roku będzie ci się regulował tak abyś miała regularny...no i nie bądz zrozpaczona tylko zawsze uśmiechnięta Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1104532
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 10:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam miesiaczke już od roku, i jest ona jeszcze bardziej nieregularna niż twoja, czasami co 20 dni, czasami co 70 (serio) więc wiesz... nie masz się czym przejmowac, ja kiedyś nie miałam przez 4 miesiące a potem się pojawiła w najmniej oczekiwanym momencie (na samym poczatku miesiaca, w dodatku w szkole)...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 12:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To jest całkowicie nomralne-ja tez tak mam! Okres może byc nawet niereglarny az do 6 lat po pierwszej miesiączce! Ja raz niemiałam aż 2 miesiące okresu...jeszce nigdy nie miałam okresu regularnego a juz miesiączkuje od prawie dwuch lat..to nomrne..jednym się reguluje szybciej, innym wolniej. Smile

Numer Gadu-Gadu
730730
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 12:41   

Nie martw się to nie powód do rozpaczy, ja nadal mam nieregularną, a mam od 3 lat. orzej by było gdybyś miała co 2 tygodnie i na 2 tygodnie. Siostra koleżanki tak miała i o ile pamiętam musiała brać jakieś tabletki, a to niezbyt miła sprawa, bo to leki hormonalne i mogą być różne powikłania.
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszystko z Tobą w porządku. Nie miesiączkujesz jeszcze regularnie, to nic groźnego. Nieraz okres reguluje sie nawet 6 lat! Ty i tak masz dobrze,że masz co ok. 40 dni...Niektóre dziewczyny to nieraz mają nawet co 2-3 miesiące!

Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tam chciałabym zeby od początku był regularny Smile

Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 18:45   

no tak może być przez kilka następnych lat a potem należy sie udać do ginekowca ( niestety )
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 18:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tina napisał/a:
no tak może być przez kilka następnych lat a potem należy sie udać do ginekowca ( niestety )

Od kiedy do ginekologa idzie sie jak sie ma nieregularny okres ?Neutral
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Malvina napisał/a:
tina napisał/a:

Od kiedy do ginekologa idzie sie jak sie ma nieregularny okres ?Neutral

W młodości nie trzeba bo większośc nastoletnich dziewczyn ma niereguarny okres ale kiedy dorosła kobieta ma nieregularny znaczy to ze jest cos z nią nie tak i TRZEBA isc wtedy do ginekologa.

Numer Gadu-Gadu
730730
Blandzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 21 Sie, 2004 15:17   Re: Pomó|cie bo jestem na skraju rozpaczy! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zrozpaczona napisał/a:
Mam wielki problem. Juz od 2 lat mam miesiczke i jest ona tak nieregularna jak zadna inna!
czasem mam co 40 dni czasem co 35 a czasem wogóle nie mam przez caly miesiac. Co ja mam zrobic, nie mam sie kogo poradzic,mama mi mowi ze mam isc do lekarza ale ja za bardzo nie wiem do kogo sie udac i sie strasznie wstydze!
Pomó|cie, bede wdzieczna!
Janina 15 lat. Question Question Sad Sad Sad

Nie jestem pewna ale moze byc tak:
1 jajnik pracuje conp. 60 dni
2 jajnik pracuje co np. 53 dni.
A moze potrzebujesz czasu. Dla upewnienia skorzystaj z rady ginekologa

http://wszystkie-kolory-teczy.blog.onet.pl/ -****
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3006137
Odpowiedz do tematu