Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 11:25 Nadmierne pocenie się
Mam mały problem, nadmiernie się pocę, dokładniej pod pachami... cały rok. Próbowałam już wielu rzeczy... chodze nawet do sauny, bo mam taką możliwość, musze się myć parę razy dziennie. naprawde próbowałam już wielu rzeczy... używałąm chyba 50 róznych antyperspirantów i tych droższych i znamych i tych mniej.Nie mogę nosić niektórych rzeczy, bo od razu mam mokre plamy na koszulce. Na wakcjach to mały problem, bo albo pływam, albo jestem niedaleko domu i mogę co chwile biegac do domu i zapobiegać niechigienicznym plamom, ale zawsze gożej jest w szkole.
Moim zdaniem ... To jest skutek dojrzewania ... Moze Ci przejdzie to ? Hm.. ? Powiedz mamie moze ona Ci jakos doradzi ? A moze masz to w genach po mamie ?
zaczynam offtopic
elfkaNenar, nie rozumiem aluzji w podpisie :>
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 18:04
Ludzie obadajcie dyskusję na forum miłość. Dyskusja jest w temacie internetowa miłość. Offtop uważam za zamknięty. Tam będzie wszystko
kasia14 Gość
Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 18:23
to że nadmiernie się pocisz to jak najbardziej jedna z oznak dojrzewania. jest ona całkowicie normalna tak samo jak np. rozwój piersi. nie masz się czym przejmować. ja mam 14lat i także ten sam problem. żaden dezodorant nawet anyperspirant nie pomaga i muszę się pogodzić z tym. mimo że używam dezodorantów to i tak się pocę tak samo, tyle tylko że nie czuć potu. więc ty też masz ten sam problem i nie masz co się przejmować. to jak najbardziej normalne. trzymaj się!!
Jak się dużo pije to się dużo sika. Gdzieś przeczytałam, że trzeba na zmianę polewać się wodą gorącą i zimnom, wydaje mi sie to głupstwem... może ktoś wie czy to naprawde działa? Bo mnie to jakos odpycha od próbowania
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 13:58
owszem działa ale na pryszcze na pewno. Nie wiem czy na nadmierne pocenie się bo tu chodzi o to że to oczyszcza skóre i wysusza pryszcze. Myśle że na pocenie lepsze byoby chyba polewanie sie zimną wodą bo to przymyka chyba to od pocenia
Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 14:05
Pocenie się jest wskutkiem dojrzewania. Z biegiem czasu będzie lepiej. Używaj antyprespiranty. Ale zresztą jak napisałaś, używasz je. Antyprespiranty są takie: musisz dużo razy potrzeć nimi pod pachą. Od 10 do 20 razy! Serio! Mi to pomaga, bo jak pocierałam tak 2 lub 3 razy, to mi nic nie pomagało. Najlepsze antyprespiranty są w sztywcie.
Ja jakiś rok temu tez tak miałam ale juz mi przeszło..to normalne w okresie dojrzewania! JA poprostu codziennie ana wiczór i czasem tez rano brałam prysznic i po prysznicu smarowałam się antyperspirantem w sztyfcie (rano i wieczorem) Niewiele to pomagało ale zawsze cos..poprostu tak jest i koniec..w koncu ci przjedzie..narazie musisz się z tym pogodzic ze jest jak jest i tyle...codziennie zmieniaj koszulke i często gól się pod pachami bo włosy pwodują ze bardziej sie pocisz i to chyba tyle.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 12:36
Używam w sztyfcie, bo w spraju brodzą ciuchy. A po za tym Spróbuje z pocieraniem większą ilość razy. A co do tego, ze ze 2 razy dziennie to tak tez używam, bo kilka razy się myje, bo pod wieczór by niemiłosiernie było czuć
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 15:42
Ja mam identycznie...Nawet w zimie w szkole w krótkim rękawku(bo zdejmuję bluzę) czuję to...W końcu uznałam,że nie warto kupować żadnych antyperspirantów, skoro i tak nie działają. Jeśli próbowałaś już wszystkiego z marnym skutkiem to chyba już nic nie pomoże...Też mnie to wkurza, założyłam bluzkę byłam tylko wieczorem w kościele godzinę a już takie WIELKIE plamy....
Najgorsze jest to, że moje najładniejsze bluzki z krótkim lub długim rekawem są "przyleające" do pach i na nich od razu widać plamy i musze kupował ładne bluzki bez rękawów.