Wysłany: Sro 11 Sie, 2004 23:52 Związek z 13 latką? Co o tym sądzicie?
Siemka wszystkim. Ja mam prawie 17 lat :-D . Na obozie jakis miesiąc wstecz spotkałem dziewczynę, nawet spoko, która mimo swojego wieku przypadla mi do gustu :roll: . Teraz troche mam mieszane mysli bo boje sie że ona może byc jeszcze nie przygotowana na poważny związek :cry: Co Wy o tym myślicie? Czy warto zaryzykowac, czy taki układ 13/17 jest bez sensu?
Ona Ci przypadła do gustu .. A moze ona ma juz chłopaka ? Moze traktuje cie jako kolege ? Jej rodzice i Twoi nie byli by zadowoleni jakby dowiedzieli sie o Twojej dziewczynie .. Sprubuj o niej zapomniec
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 11:29
czemu ma o niej zapominać? nie nie zapominaj o niej, nie przejmuj się swoimi ani jej rodzicami to w końcu wasze życie a nie ich, spróbuj z nią, jeżeli okaże się że nie ejst jeszcze na tyle dojrzała psychicznie aby być w poważnym związku po prostu odejdź od niej, albo spróbuj czegoś jej nauczyc, spróbuj nauczyć jej życia w czyms powaznym, zawsze warto spróbowac, potem będziesz tego długo żałował jeśli tego nie zrobisz..
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 22:05
Nie przejmuj się wiekiem bo to nie jest bariera! Jeżeli coś do niej czujesz to prubuj. A że sama mam 13 lat myśle że większosć dziewczyn jest przygotowana na taki zwiazek chociaż znam jakieś osoby które w tym więku nie chcą mieć chłopaka ale to raczej wyjątki.
JA mysle że możecie spórbować..daj jej szanse! Jesli nie wyjdzie to trudno..ale spróbować można..może przypadniecie sobie do gustu i będzieci ze sobą dłguooo? A rodzicami sie nie przejmuj..nawet nie musisz im mówić
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Mam bardzo podobny problem z tym że to ja jestem ta młodsza...niedawno poznałam super chłopaka ma 18 lat, nio własnie...ja tylko 15 i mam sporo obaw czy moze cokolwiek z tego wyjsć. On bardzo by chciał, ja zresztą też, ale 3 lata różnicy...boje sie reakcji rodziców na taki układ, a nie chce ich okłamywać mówiąc ze ide do kolezanki, kiedy tak naprawde ide sie z nim spotkać. nie wiem jak ich do tego przygotować, jedno jest pewne: nawet jesli im powiem nie beda zadowoleni, tylko jak to zrobic zeby ich przekonać do niego?
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 20 Sie, 2004 09:45 Re: Związek z 13 latką? Co o tym sądzicie?
myślę, że jeżeli coś do niej czujesz to nie powinieneś się poddawać. Ja mam co prawda 14 lat (czyli nie wiele wiecej) i uważam, że taki układ 13/17 to poprostu póba dla ciebie i dla niej
_________________ "Jaka kochanie twoja cena? Wolisz w dolarach czy wolisz w PLNach??" - ja tam wolę w dolarach a ty??
Wiesz, być może nie będzie wam to przeszkadzać ale patrząc na wasz związek z perspektywy osoby stojącej obok to będziecie wyglądać delikatnie mówiąc dziwnie. Pomyśl sobie o takiej sytuacji że kiedy ty będziesz miał już 18-stkę ona będzie dopiero miała 14-ście. Ta różnica w pewnych kręhach będzie dla was za duża i będziecie mieć problem. Mówię tutaj naprzykład o takiej sytuacji jak wyjście na dyskoteke czy jakąś inną impreze. Ty będziesz mógł iść a ona ?
_________________ Nigdy nie było wczoraj, jutro umiera dzisiaj
Tavion Gość
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2004 20:45
Otwieracie stare tematy - znowu.
Moim zdaniem, te 4/3 lata to nie duża różnica. Gorzej gdyby było to 7, czy 8 lat.
Otwieracz Gość
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2004 22:33
Rzecz w tym, że gdyby on miał np. 24, a ona 20 lat- to spoko.
Kiedy jednak on ma 17, a ona 13 lat- to cóż... podpada to tak jakby pod pedofilię.
Femme Fatale Gość
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2004 06:31
Hm... Sama nie wiem. Ale myślę, że można spróbować, jeśli oczywiście oboje jesteście w sobie zakochani. Co będzie dalej, to się okaże. Wierzcie mi, niektóre trzynastolatki są bardzo dojrzałe jak na swój wiek, znam takie osoby, i wcale nie jest ich kilka. Spróbuj, tylko przypadkiem do niczego jej nie namawiaj Pozdrawiam