[quote="Gościówa"][quote="Dexter"][quote="taki jeden"]Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)[/quote]
Według kościoła seks [b:]przedmałżeński[/b:] to grzech.[/quote]
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.[/quote]
B Z D U R A !!
Kosciol nie uwaza ze sex w malzenstwie jest grzechem !
Przeciez sam Kosciol wydaje poradniki o "naturalnym planowaniu rodziny".
Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)
Według kościoła seks przedmałżeński to grzech.
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.
B Z D U R A !!
No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
[quote="Gościówa"][quote="Anonymous"][quote="Gościówa"][quote="Dexter"][quote="taki jeden"]Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)[/quote]
Według kościoła seks [b:]przedmałżeński[/b:] to grzech.[/quote]
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.[/quote]
B Z D U R A !!
Przeciez sam Kosciol wydaje poradniki o "naturalnym planowaniu rodziny".[/quote]
No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła :roll:[/quote]
To cos katechetka pomylila.
Mozesz mi wierzyc - sex w malzenstwie jest nawet wskazany
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 31 Lip, 2004 23:39 Re: ...
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Dexter napisał/a:
taki jeden napisał/a:
Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)
Według kościoła seks przedmałżeński to grzech.
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.
B Z D U R A !!
No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła
To cos katechetka pomylila.
Mozesz mi wierzyc - sex w malzenstwie jest nawet wskazany
Ale Gościówie chodzi o seks PRZED małżeństwem i seks dla przyjemności(czyli masturbację). Oczywiście,że seks w małżeństwie nie jest grzechem!
//
Tak masz racje. Pomyliłam się-widocznie katechetka w szkole coś pomieszała. Zgadzam się z Tobą.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Według mnie to grzech ale... przecież bóg też to wymyślił
idąc twoim tokiem myślenia Bóg wymyślił mordowanie dzieci nienarodzonych itp itd
wię według ciebie to nie jest grzech???
Jak już pisałem a mroweczka podeła wam adres pisałem że to ani nie kościół ani księża wymyślili masturbacje poczytajcie tam bo mi sie drugi raz nie chce pisać
a pozatym Bóg (to do tego jak tam wcześniej ktoś pisał ) nie stworzyłnas idealnymi tyko dobrymi (przeczytać początek Bibli) jedyną idealnapostacią jest Bóg a co za tym idzie trójca św.
i nie jesteśmy idealni bo bóg dał nam własną wole, samodecydowanie
Niegrzeczne dzieci , niedouczone...
_________________ dawno mnie nie było ale już jestem i zaczynam działać
łoł ile tu sie zmieniło (na lepsze oczywiście =] )
taaa to jesli masturbacja jest grzechem to całowanie sie tez nim jest !! czy to przed czy po slubie ... a tak wogole to co ?? macie zamiar sie nie całowac przed ślubem ??
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:59
Czemu niby całowanie się jest grzechem? A naprawdę mało osób ma swój pierwszy pocałunek po ślubie .Masturbacja jest grzechem,ponieważ jest jak seks przed ślubem...