Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 14:13
Nastka-11 napisał/a:
Ja uważam,że calowanie po szyi jest bezpieczniejsze niż z jezyczkiem-ponieważ z języczkiemmożna się zarazić , natomiast calowanie po szyi...nic się takiego nie stanie. Po za tym uważam,że nic się nawet nie stało,że pocałowałaś go z języczkiem Życzę miłych chwil-Anita:)))
Nie wiem,czym można się zarazić całując się z języczkiem? Ile par codziennie całuje się po francusku a jak do tej pory nic im nie jest. Jeśli chodzi Ci o HIV to żeby doszło do zarażenia obie osoby musiałyby mieć ranki na językach przez które mogłaby przedostać się krew...
Majka-Jeśli naprawdę coś do niego czujesz to nie ma w tym nic dziwnego. Niektórzy całują się pierwszy raz w wieku 13,14 a niekórzy w wieku 16 lat. Musisz tylko znaleźć odpowiednią osobę. Pamiętaj,żeby do niczego dalej nie doszło jeśli on znowu zacznie ściągać Ci bluzkę to zdecydowanie przerwij i powiedz mu,że nie jesteś jeszcze gotowa.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 10:25
wszystko jest dla mnie jasne ehhh nic dobrego z tej wymiany zdań nie wyszło, tylko żesmy sie jeszcze pokłóciły =P no ale cóż, tak też czasem bywa =D no to teraz spokój, temat uważam za zamknięty ^^'
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
pOiSoNkA Gość
Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 20:03
hey!!!mam 13lat rok temu całowałam się pierwszy raz no i z języczkiem :-D było zaczepiście on miał 18 niewiem czemu niektorzy się czepiają wieku w którym się całuje z języczkiem...wkońcu każdy ma do czegoś prawo a nigdy nie jest się za młodym na całwanie z języczkiem no chyba że dzieci które mają po 8-9 lat wtedy można sie dziwić :P
Życie mamy tylko jedno
Prędzej czy później będziemy się z kimś całować . Ja nie widze przeszkód i problemów które wy wyszukujecie i że za wcześnie nie można. Jeden się całuje wcześniej drugi później. Jeśli wy nie chcecie się tak w młodym wieku z kimś cało... to po prostu wasza decyzja ale inni podjeli przeciwną
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 22:22
owszem można sie zarazic-mononukleozą zakaźną na przykład. Ale gdybym miała się całować z Rafałem byłoby mi obojętne czy sie zaraze czymś czy nie bo jest maluśkie prawdopodobieństwo że akurat będzie miał jakieś wirusy w gębie
Już był kiedyś chyba podobny temat w stylu od kiedy można sie całowac...odpowiedz jest prosta i jedna. Kiedy będzie isę przygotowanym psychicznie na pocałunek bo musze powiedzieć ze jeszcze rok temu wcale nie byłam na to przygotowana a teraz (jak by coś mam 13 lat) już jestem na to gotowa. Niektórzy sa gotowi na pocałunek w policzek, inni w usta a jeszcze inni z języczkiem czy w szyjkę To zależy od człowieka. A jeśli 11-latka czuje się przygotowana psychicznie to niech sie całuje! Ale z reguły 11 latki jeszcze nie myślą o chłopakach (przynajmiej tak było ze mną ) ja zaczełam calkiem niedawno na poważnie myśleć o chodzeniu i takie tam zdaje sie że troche przed końcem 5 klasy jak spodobał mi sie taki jeden chlopak. Dlatego jeśli ci sie podoba (a przeciez mozna sie zakochac od pierwszego wejrzenia) to sie całuj!
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 11:01
hm.. już pisałam na ten temat ale cóż Akacja powiedziała bardzo dobrze, np. ja jestem gotowa na całowanie w usta (co robiłam, no może nie całkowicice na trzeźwo ale nie żałuję ) z języczkiem czy w szyjkę też, ale jednak nie mam za bardzo z kim, no cóż niech tylko nadazy sie okazja to na pewno ją wykorzystam ale ze mnie zła dziewczyna =P wykorzystuję ludzi (hehe, jednego człowieka )
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:21
Bo lubie Cię [you] możesz wejść spokojnie na mojego bloga [you] Dobra dobra lawile tak na serio to jest skierowane do Ciebie ale nie tylko bo jest taka opcja że możesz skierowac to do każdego więc każdy widzi tutaj swój nik jeśli sie zalogował. Jeśli nie to widzisz Gościu czy tma gośc spoko Ciebie także lubie lavile i nie pogardze Twoją wizytą na moim blogu. Chociaż chyba nie jest aż taki fajny ale i tak możesz wpaść )
Sądze że obie strony mają racje i obie mówią dobrze. Jesli chce ktoś sie całować, jest pewien swoich uczuć, robi to z miłości to może zrobić to zawsze. Dziecko całuje w policzek a z wiekiem robi się to inaczej Ale jesli ktos uważa że to za wczesnie, tzn ze dla tej osoby jest to za wczesnie i sama by tego raczej nie zrobila w tym wieku i dobrze ze tak mysli, bo na wszystko przyjdzie czasi nie trzeba sie śpieszyć. Jeśli nie bedzie sie śpieszyć z całowaniem to ze współżyciem również.
Jednak jeśli sie kogoś pokocha wszystko sie w głowie przewraca i myśli sie inaczej Wtedy nie ma sie już takich granic pod warunkiem ze na wszystko wyraża sie zgodze, ze nic nie jest robione pod presją.
A jesli ktos zamierza sie kochać również to robi ale konsekwencje ponosi już sam i musi sie ze wszystkim liczyć, więc to w jego interesie by niczego nie zaniedbać.
_________________ Boso ale w ostrogach
bisia_kass Gość
Wysłany: Pon 30 Sie, 2004 22:07 ...???...
Ale Wy, ludzie, doświadczeni jesteście... Ja mam 17 lat i nawet nie wiem, co to jest pocałunek z języczkiem :roll: A poza tym robicie aferę o nic... ech...