Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Wto 17 Sie, 2004 15:13 Postanowiłam zerwać kontakt z przyjaciółmi
Jedna z moich przyjaciółek o imieniu Natala wybierała się nad rzekę. Wiedziała, że jak bym tylko mogła to bardzo bym chciała z nią pojechać. Dałam sobie z tym spokój i odwiedziłam drugą przyjaciółkę Ewę, której Natala również odmowiła co do wyjazdu. Ewa zaproponowała mi, że gdy tylko jej mama wróci z pracy to poprosi ja aby zawiozła nas obie nad tą samą rzekę i tam spotkamy się z Natalą. Bardzo się ucieszyłam. Zanim jeszcze wróciła jej mama mósiałam iść do domu coś zjeść. Gdy tylko to zrobiłam wybrałam się z powrotem do mojej przyjaciółki, a jej nie było. Poszłam więc do innej koleżanki, aby zapytać się czy nie ma tam Ewy i dowiedziałam się, że Natala zaszła po nią i razem pojechały nad rzeczkę. Poczułam się okropnie. Obie mnie okłamały. Napisałam do Natali SMS, z wiadomością "żegnaj", która dotyczyła się także moich pozostałych koleżanek. Wszystkie są ode mnie młodsze o 3 lata i nie raz dokuczano mi z tego powodu w szkole. To mnie zmotywowało do tego, aby zerwać te znajomości i zacząć nowe życie, ale czy dobrze zrobiłam? Przecież mimo wszystko przyjaźnimy się od lat, ale przecież poczułam, że one tego nie chcą.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Strasznie chamsko zachowaly sie Twoje kolezanki ... ja bym na Twoim miejscu wogule juz sie do nich nie odzywała ... Zrobily Cie w ...... balona :p . Oby ktos kiedys zrobil im takie cos ... i mam nadzieje ze poczują się tak jak Ty . Pozdrawiam , 3maj sie
cóż Natalia i Ewa nie zachowały się najlepiej ... Ale ty też nie popisałaś się wysyłając do Natali sms-a z taką wiadomością ... Ale jak wyszło tak wyszło , możesz jedynie poczekać aż wrócą (jeśli oczywiście chcesz ratować "przyjaźń") i powiedzieć im jak się poczułaś po tym co zrobiły . Albo zrezygnuj z tej znajomości i zaprzyjaźń się z rówieśniczkami z klasy ...
I wszystko się ułoży ...
Moim zdaniem one nie są twoimi PRAWDZIWYMI przyjaciółkami żadna "psiapsiółka" nie powinna tak postępować !!! Przecież mogły normalnie ci powiedzieć że nie chcą z tobą jechać ...
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
Wiesz tak jak one sie zachowały to...poprostu nie są twoje przyjaciółki...i tego nie można nazwać przyjaźnią...nie męcz sie z nimi...zwłaszcza że są od ciebie o 3 lata młodsze...lepiej szukaj przyjacuiółek w swoim wieku one będą cię rozumiały itp. a te maluchy jeszcze nie dorosły do przyjaźni...najlepiej skończ tą znajomość tzn. zostańcie tylko na cześć i już...a przyjaciółki znajdź swoje rówieśniczki...tak będzie najlepiej moim skromnym zdaniem...chyba że chcesz mieć takie przyjaiółki...i taką przyjaźń to poprostu im powiedz coc zułaś żeby tak nie postępował i były wobec ciebie szczere....
Wiek nie ma tu nic do rzeczy...ja mam duzo młodszych i starszych kolezanek z którymi b. dobrze się rozumiem..nie muszą byc w toim wiekuy rzebysic emogły się przyjaźnic, ale nie powinny tak źłe postepować...może one nie dorosły jeszce do prawidziwej przyjaźni...ja bym proponowała to wszystko wyjaśnić i spróbwac się pogodzić ale jesli w przyszłosci znowu odwalą ci taki numer to nawet się nie zastanawiaj...poprostu zostancie zwykłymi kuplelami i tyle...już nie przyjaciółkami. Zresztą ja uwazam ze prawdziwa przyjaciółkę mozna miec tylko jedną.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Gość
Wysłany: Wto 17 Sie, 2004 21:36
[cenzura] mnie obchodzi co piszą formuowicze. Zastanówcie się czy wy z byle powodu zerwałybyście przyjażń, która trwała lata. Od tak poprostu... Ja jestem Natala. A Ewce mósiałam wynagrodzić to, że dzień wcześniej nas zabrała nad rzekę. W moim samochodzie nie było już miejsca. Baaaaaardzo się śpieszyłam. Nie miałam poprostu czasu żeby jej o tym powiedzieć.Ewka, przecież tak samo mogła obrazić się Kaśka, ale tego nie zrobiła. A wiek... Jeżeli jej przeszkadza niech powie. Ale czy przyjaciółki powinny patrzeć na wiek...?Przecież zawsze się doskonale rozumiałyśmy. A tu nagle koniec...
Myślę, że to nie jest powód... Mogła się przecież zwyczajnie obrazić. Przykro mi...
P R Z E P R A S Z A M.
WIEM, że to nic nie da... Ale przecież nie dałaś nam nawet nic wytłumaczyć.
Czy tak się zachowuje przyjaciółka ?
[cenzura] mnie obchodzi co piszą formuowicze. Zastanówcie się czy wy z byle powodu zerwałybyście przyjażń, która trwała lata. Od tak poprostu... Ja jestem Natala. A Ewce mósiałam wynagrodzić to, że dzień wcześniej nas zabrała nad rzekę. W moim samochodzie nie było już miejsca. Baaaaaardzo się śpieszyłam. Nie miałam poprostu czasu żeby jej o tym powiedzieć.Ewka, przecież tak samo mogła obrazić się Kaśka, ale tego nie zrobiła. A wiek... Jeżeli jej przeszkadza niech powie. Ale czy przyjaciółki powinny patrzeć na wiek...?Przecież zawsze się doskonale rozumiałyśmy. A tu nagle koniec...
Myślę, że to nie jest powód... Mogła się przecież zwyczajnie obrazić. Przykro mi...
P R Z E P R A S Z A M.
WIEM, że to nic nie da... Ale przecież nie dałaś nam nawet nic wytłumaczyć.
Czy tak się zachowuje przyjaciółka ?
Jesli Cie to gowno obchodzi to nie czytaj tego ... nikt Ci nie kaze ... To brak miejsca to chyba wymowka ... :> . A robcie co chcecie ... ale wiem ze Ty i niewime kto tam jeszcze zachowalyscie sie CHAMSKO ! To wasza sprawa czy sie pogodzicie czy nie ...
Czarna Gość
Wysłany: Sro 18 Sie, 2004 11:13 Pomyśl za nim zrobisz!:(
Po pierwsze to nie było do końca tak jak myślisz!!!!!!!!!!!!!Czasami pomyśl nim zrobisz!!!!!!!!!!Ja zamiast czekolady od Natali za wycieczkę na Rybaki wolałam jechać z nią nad rzeczkę!Wiesz o tym??A teraz pomyśl czy dobrze zrobiłaś kończąc z nami kontakt. Nie wiedziałam że nasz wiek Ci nie odpowiada!!:(Przez tyle lat się z nami kolegowałaś a teraz nagle coś przestało Ci pasować!!!!:(
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Sro 18 Sie, 2004 12:05
Rozumiem, że Czarna jest zła, że z tego powodu zerwałam tą przyjaźń, ale mogła mnie uprzedzić że jedzie z natalą , a nie ja jak głupia robię sobie nadzieje że ona mnie zabierze a potem chodzę, szukam i czekam na nią, i w końcu dowiaduje się od kogoś innego, że ona sobie gdzieś pojechała! To poco kór... mówiła że pojedziemy z jej mamą! Dlatego właśnie doszłam do wniosku, że powinnam poszukać sobie koleżanek w swoim wieku!
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
No wiec tak na początek...
Do natali:
Jak cię [cenzura] obchdzimy to won z tąd! Ty mnie też [cenzura] obchodzisz!Nitk Ci nie każe tego czytać...dziewczyna chce dostać porady co zrobić w tej sytuacji i my jej tych porad udzielamy a ty wyskakujesz że [cenzura] cie obchodzimy? sorry ale to nei ty chciałaś od ans porad tylko ona...a zresztą twoje zachowanie świadczy o twojej niedojrzałości...takie przyajciółeczki jesteście a tak sobie pogrywacie?ŻADNA przyjacióółka by się tak nei zachowała! Pomyśl co zrobiłaś!
Do Ona89:
One nie są warte twojej przyjaźni...jest wiele innych dziewcząt które czekają na twoją przyjaźń...napewno bardzo szybko i łatwo znajdziesz nowe koleżanki...bo z tymi naprawdę nie warto sie kolegować....
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 19 Sie, 2004 10:07
Natalia-czemu się nie zalogujesz i nie napiszesz do nas ze swojego profilu?
Ona89-Twoje przyjaciółki zrobiły Ci świństwo,to fakt. Skoro Natalia obiecała ,że zabierze Was jej mama,powinna chociaż napisać do Ciebie SMS-a,żebyś szybciej przyszła to pojedziecie razem. Każdemu jednak raz może się zdarzyć i ja sądzę,że skoro Natalia przeprosiła i naprawdę jest jej przykro,powinnaś jej wybaczyć.
Pogodziłyśmy się już i wszystko jest jak dawniej. Na prośbę Mróweczki pisze to jako zalogowana osoba. Chciałam przeprosić wszystkich formuowiczów, którzy się w tej sprawie wypowiedzieli. Wiem, że źle postąpiłam pisząc ,,G... mnie... itp." Nie chciałam się zalogować, bo uważam, że to była moja prywatna sprawa co napiszę i kim jestem. Pewnie niektórzy nabrli już do mnie uprzedzeń. Trudno stało się... Poniosło mnie.
Przepraszam ... Jest mi z tego powodu wstyd i głupio.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 22 Sie, 2004 15:17
Sorry Młoda, mogłaś napisać jako niezalogowana osoba,że nie logujesz się tylko dlatego bo to Twoja prywatna sprawa itp, ale ja już powoli dostaję bzika i nie wiedziałam,czy ktoś sobie robi jaja...Ale dobrze,że się już pogodziłyście