| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Przeczytaj i odpowiedz
Autor Wiadomość
d098(niezal.)
Gość
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:06   

Alicja 12 - nie mam ochoty z tobą gadać, chyba że jesteś ateistką to ok, ale wtedy nie pakuj się do rozmowy katolików na temat ich spraw!!!
Przejdź na dół
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 16 Sie, 2004 12:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mieszać się w sprawy katolików? buahaha. Wydaje mi się to śmieszne. Paulina sie spytała czy tacy co się masturbują nie pójdą do nieba. I to racja nie pójdą. Nie mieszam sie w wasze sprawy, wypowiadam się na ogólnym forum dostępnym nei ważne czy dla katolików czy ateistow i wyrażam swoje zdanie na pewiem temat. Rozumiem możesz nie miec tolerancji do ateistów ale ateiści równiedobrze mogą nie miec do was tolerancji. Nie powiedziałam że was nie szanuje że wieżycie. Oczywiście ze każdy czlowiek może mieć własny światopogląd. Czyż nie moge wyrazić własnego? A ty kimkolwiek jestes lepiej naucz się tego szacunku bo potwierdziłeś się tylko w przekonaniu że nie potrafisz znieść słowa rzuconego prosto z mostu. Uszanuj więc moje zdanie bo to nie jest tylko i wyłącznie moje zdanie choć większosć Polaków to katolicy. Na to nic nie poradze lecz to że jest was więcej nie znaczy to ze powinniście się wywyższać. Bo człowiek równy człowiekowi nawet jeśli to morderca...

Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 16 Sie, 2004 12:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A i biblia przeczy nauce juz na samym początku jest jest o stworzeniu swiata. (niezacytuje fragmtntu bo kazdy chyba wie o co idzie) teoria darwina o ewolucji nie zgadza się z biblią, a to właśnie darwin miał racje. Po za tym człowiek jest zwierzęciem jest jednym z gatunków ale ma zdolność rozumowania w przeciwieństwie do owadow. Oczywiste jest że cżłowiek pochodzi z małpy jak już wspomniałam czemu dowodzi teoria ewolucji. Np po co człowiekowi kość ogonowa jeśli nie jest to włąśnie pozostałość po naczelnych? Tak samo po co człowiekowi owłosienie ( np. nogi ręce) jeśli nie jest to właśnie pozostałość po naczelnych która w toku ewolucji porawdopodobnie zupełnie zniknie. Owłosienie to jest takie jak sierść u kota. Któremu jeśli mu się zetnie to rośnie tylko do określonej długości a dalej już nie. Za to co innego jest z włosami. A i większość z was ma racje. Jeśli chodzi o religię katolicką masturbacja jest grzechem. Jest jeszcze tysiące innych zaprzeczeń religii choć chyba tutaj troche się zaplatałam ale łątwiej się mówi niż pisze więc nie miejcie mi tego za złe.
Jesli więc jesteście katolikami z wiary lecz nie z przymusu nie masturbujcie się bo to właśnie grzech. Ej a czy tóryś was czytał biblie od deski do deski? Jeśli nie to przeczytajcie a sami znajdziecie miliony zaprzeczeń...

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

heh jak by to powiedziec zeby nikogo nie urazic ... bog jest wymyslem ludzi ktozy czuli sie samotni we wrzechswiecie ... bo niby dlaczego kazda rasa ma innego boga ?? i dlaczego tylko nasz jest tym "jedynym" ... a Darvin opierał sie na faktach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5155136
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 21:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Michaś napisał/a:
heh jak by to powiedziec zeby nikogo nie urazic ... bog jest wymyslem ludzi ktozy czuli sie samotni we wrzechswiecie ... bo niby dlaczego kazda rasa ma innego boga ?? i dlaczego tylko nasz jest tym "jedynym" ... a Darvin opierał sie na faktach

Całkowicie zgadzam się z nim Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
d098 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 2/3/6
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 13:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

(ciach,ciach,ciach! Jak Mrówka moderuje,to się przekleństw NIE TOLERUJE!)
nie mam ochoty z wami gadać a szczególnie że jestem na wakacjach i nie mam prawie neta więc nie będe na was tracił czasu

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 13:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

d098 napisał/a:
(ciach,ciach,ciach! Jak Mrówka moderuje,to się przekleństw NIE TOLERUJE!)
nie mam ochoty z wami gadać a szczególnie że jestem na wakacjach i nie mam prawie neta więc nie będe na was tracił czasu

Słucham ?! NeutralNeutralNeutral| . Sam sie pie... . Nikt Ci nei kaze z nami gadac ... ku... mac to nie trac czasu ... idz sobie na dwor do kolegow ( jak ich masz ) sobie posiedzcie na murku ... i zapalcie :/ , moze Ci ulzy ?
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 18:46   

Co do tematu, to ja się nie spowiadam z wielu rzeczy... z których spowiedź uważam za niedorzeczne. Bynajmniej tak było jak chodziłam do spowiedzi, teraz można mnie uznać za wierzącą nie praktykującą... bo nie chodzę do kościoła, bo to stek bzdur i kapitalistyczna organizacja. A co do spowiedzi z masturbacji to może kościół zalicza do cudzołożnictwa, ale przecież to nie jest seks przedślubny -_-, to według mnie jak nie chcesz się z tegos spowiadać to się nie spowiadaj.
Do ateistów nic nie mam! Jak nie chcecie to nie wierzcie. Wogule człowiek niech wierzy w co chce, mi to nie przeszkadza.
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 19:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak ktoś tu o mnie mówił (nie pamietam kto) że jeżeli nie wierze w kościół to nie wierzę również w Boga, a w Boga wierze jak najbardizej, mamy tego drugi przykład =] pannę Nenar

Numer Gadu-Gadu
2891618
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 21:22   

Tyle razy omawialiśmy ten temat na tym forum...
Masturbacja nie jest gdzechem! Seks też nie! A skąd się biorą dzieci? No od kogo jest ten dar? Hmm...? Masturbacja jest to zaspokojanie swoich potrzeb seksualnych i tyle.
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 21:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale wg. kościola katolickiego jest grzechem! Kleo odpowiadałam Ci już chyba z 6 czy 7 razy na ten temat zrozum że Ty tak jak my możesz nie uważać tego za grzech! ale wg. kościoła katolickiego jest to grzech, w dodatku ciężki z którego TRZEBA się spowiadać (a ja i tak spowiadam się bardzo żadko ehuehue =P)

Numer Gadu-Gadu
2891618
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 22:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale KleO zrozum masturbacja (wg. kościoła katolickiego) JEST GRZECHEM CIĘŻKIM, TAK SAMO JAK SEKS PRZED ŚLUBEM! Ozywiście,że seks po ślubie nie jest grzechem,bo stąd sie biorą dzieci(... Mr. Green ...), ale masturbacja i seks przedślubny owszem.

Michaś Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19 Sie, 2004 00:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe wierzba ... niestety ksierza robia tak ze kosciol przestal byc tym czymś a stał sie tym kims ... jesli rozumiecie o co mi chodzi Cool poprostu cos co było instytucją dla ludzi stało sie instytucja dla człowieka ... i dlatego NIENAWIDZE kosciola jaki instytucji ale toleruje wiare
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5155136
Czerwony Miś Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 19 Sie, 2004 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiecie co ja wam powiem? to jest tak:
- KILKA MIESIĘCY PO URODZENIU RODZICE IDĄ NAS OCHRZCIĆ
- GDY POWOLI ROŚNIEMY I ZACZYNAMY ROZUMIEĆ MNIEJWIĘCEJ ŚWIAT RODZICE UCZĄ NAS "PACIORKA"
- GDY MAMY JUŻ PARĘ LAT I UMIEMY PACIOREK I MAMY WPAJONE ZDROWAŚKĘ I OJCZĘ NAS RODZICE PROWADZĄ NAS DO KOŚCIOŁA
- W KOŚCIELE OD MAŁEGO UCZY SIĘ NAS ABY BYĆ DOBRYM , PRZESTRZEGAĆ PRZYKAZAŃ I PRZYJŚĆ NA NASTĘPNĄ MSZĘ...
- WKOŃCU JESTEŚMY WIĘKSI I SAMI JUŻ MOŻEMY CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA I CHCEMY NO BO TAK NAKAZAŁ BÓG
- JESTEŚMY GRZECZNI I W SZKOLE NA LEKCJI RELIGII UCZYMY SIE PRZYKAZAŃ BOŻYCH, KOŚCIELNYCH i INNYCH RZECZY O KTÓRYCH DAWNO JA ZAPOMNIAŁAM
- PÓŹNIEJ NASTĘPUJĘ PRZYGOTOWANIE DO KOMUNII ŚWIĘTEJ I SAMA KOMUNIA, PRZYJMUJEMY DO CIAŁA CHRYSTUSA WIĘC MUSIMY BYĆ WSZYSCY GRZECZNI I NIE DOPUŚCIĆ DO TEGO ABY NASZE SERDUSZKO SIĘ ZABRUDZIŁO!
- CHODZIMY DO SPOWIEDZI I SPOWIADAMY SIĘ ZE WSZYSTKICH GRZECHÓW JAKIE MAMY CO RZEKOMO W REZULTACIE OCZYSZCZA SERCE OD GRZECHÓW...
- PÓŹNIEJ MAMY OPORY CO DO KOŚCIOŁA, ALE NADCHODZI BIERZMOWANIE...
itd...

Czy wy nie widzicie w tym sprytnego systemu że tak powiem wychowawczego? Nawet jeśli dziecko nie wierzy nie może zmienić wiary. Kościół zaczuca nam jakieś idiotyczne przykazania, które są sprzeczne z naszą fizjologią! Nie można zakazać masturbacji bo to jak piszecie normalna rzecz. Rozładowanie napięcia seksualnego. Następna sprawa: Kościół mówi że człowiek pochodzi od Adama i Ewy, to skąd do K**** jasnej (Razz które to przykazanie? biggrin) wzięły się kości dinozaururów, ludzi pierwotnych. NO SKĄD? Ja do kościoła nie chodzę... Regularnie chodziłam z jakieś 3 lata temu. Spowiedź moja ostatnia miała miejsce 2 lata temu bo... bo w to nie wierze. Dla mnie jest to stek głupstw wymyślonych z niewiadmoego dla mnie przyczynu... to wszytsko...
a więc ja sądzę że jeśli ktoś chodzi do kościoła i faktycznie chodzi bo chce to niech sie z masturbacji spowiada, a jesli nie wierzy no to sie nie spowiada w ogole biggrin
"...ja mam wolność w swoim sercu, tylko tyle..."
pozdrówka :*

<B>Wrzuciłam zdjęcia do albumu!</B>
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1639080
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 19 Sie, 2004 20:25   

Czerwony Miś napisał/a:
Następna sprawa: Kościół mówi że człowiek pochodzi od Adama i Ewy, to skąd do K**** jasnej (Razz które to przykazanie? biggrin) wzięły się kości dinozaururów, ludzi pierwotnych. NO SKĄD?

jak to skąd? od Adama i Ewy, bo to byli pracowici ludzie Cool
A co do kościoła to jest on kapitalistyczną organizacją nastawioną na zyski, które są ściągane z wiernych z których większość to stare babcie, które mają 600zł emerytury, le zawsze dają na tacę 1zł na każdej mszy na której są, a są na prawie każdej. Za to ksiądz ma nowe BMW i na panienki... na pewno przynajmniej połowa księdzy zapoznała się z panią "Renią Rączewską", ale dla publiki to grzech ciężki, którego nie można popełniać, bo masturbacja zostaje w psychice i potem źle wpływa na pożycie małżeńskie.
Nie słyszeliście o tej teorii?
Powrót do góry
Strona 4 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu