Wysłany: Czw 19 Sie, 2004 22:24 Czy spicie w stanikach ? :>
Mam takie pytanie do dziewczyn ... Czy spicie w stanikach ? Bo jak byłam na obozie ... to było tam pare dziewczyn co spaly w stanikach ,... i mówiły ze dzieki temu piersi są ładniejsze :> :> . Co wy myslicie o tym ?
Ja również nie śpię w staniku...raz próbowałam spać w nim to jest trochę niewygodne...lepiejn jest bez...i nie prawdą jest że piersi są od tego łądniejsze...tak mi się najwyżej wydaje...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 20 Sie, 2004 10:12
Ja w domu nie śpię w staniku, bo to jest niewygodne i tak jak mówiła Mroweczka ciało musi odpocząć. Wyjątkiem był wyjazdy na obozy harcerskie, gdzie czasem budzili cię w nocy i dawali 3 minuty na obranie się w mundur, a ubranie stanika tak żeby nikt nie widział co ma być pod nim zajmuje trochę czasu. A bieganie po lesie bez stanika jest niewygodne
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 20 Sie, 2004 10:22
Popieram poprzedniczki: ja również nie śpie w staniku bo to niewygodne i wogóle...
Pierwszy raz słysze żeby ktoś spał w staniku...ja tak nie robie i raczej większośc dziewczyn tez tego nie robi To jest niewygodne i ciało musi odpocząc
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ja w domu nie śpię w staniku, bo to jest niewygodne i tak jak mówiła Mroweczka ciało musi odpocząć. Wyjątkiem był wyjazdy na obozy harcerskie, gdzie czasem budzili cię w nocy i dawali 3 minuty na obranie się w mundur, a ubranie stanika tak żeby nikt nie widział co ma być pod nim zajmuje trochę czasu. A bieganie po lesie bez stanika jest niewygodne
zgadzam się z elfkaNerarą , ja też tak robiłam na rajdach , tylko że nam dawali około 5 min. a jak się nie zdążyło była kara , albo dawali mape i samemu trzeba było iść na wszystkie punkty (później i tak była kara)
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
ja tez tak samo...na obozie harce3rskim też w staniku spałam(w tym roku byłam już czwarty raz:D)bo zawsze z nas wyciskali ostatnie krople potu każdego dnia....jakieś głupie gry(a najgłupsza to była "Oblężenie Mafekingu",bo na Mafeking wybralki najmocniejszych chłopaków z kadry i nie tylko na obozie i np. mnie taki Misiek kopnął w nogę tak,że sięprzewróciłam ,a potem miałam siniaka wielkiego,jak moja głowa:D),no...i wieczorem byłam tak wyczerpana,że tylko wchodziłam w śpiwór i prawie od razu zasypiałam:D:DAle wq domu nie śpięw staniku,bo to rzeczywiście niewygodne....a te Twoje koleżnaki są głupie...mi jakoś biust się od tego więszy nie zrobił...
Ja kiedyś jak mi sie baardzo nie chciało zdejmować stanika to go nie zdejmowałam na noc, ale był to stanik taki nie usztywniany, bez fiszbin zadnych wiec mi to różnicy nie robilo i było dosyc wygodnie, teraz chodze w usztywnianych i w nich byłoby mi n apewno źle spać ( pomijając to ze by sie mogły odkształcić ). Ale nawet w takich stanikach ( tych bezszwowych na przyklad) tez radze nie spać ponieważ piersi nie mogą być bez przerwy uciskane, na noc trzeba im dać odpocząć żeby mogły rosnąć. Poza tym piersi w nocy jak sie lezy i tak sie inaczej ukladaja (nawet kobiety w ciazy ktore w nocy musza miec na sobie stanik i tak musza kupic taki specjalny na noc, dlatego ze biust sie inaczej uklada pod czas snu). Ale to nie zdrowo w staniku spać a kształ i tak sie nie zmieni ani na lepsze ani na gorsze (tzn na lepsze sie zmieni bo wiekszy urośnie ale nie zrobi sie przez to bardziej obwisły, bo zeby taki sie nie robił stanik nosi sie w ciagu dnia). Wiec nie powinno sie spać w staniku, lepiej bedzie dla ciała.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sob 28 Sie, 2004 17:28
Heh, ja też nie śpię w staniku... hehe, nie wiem czy to niewygodne, bo nie próbowałam
A na wycieczkach też spałąm bez, bo miałam na ubranie więcen niż 15 minut zawsze... zależy kiedy się obudziłam
Gość
Wysłany: Sob 28 Sie, 2004 20:00
Ja śpię bez uważam że to nie estetyczne. Oczywiście nie chbę obrazić innych dziewczyn jeżeli musiałyście to nie moja sprawa.
dziewczyny macie 100% racje nie powinno sie spac w stanikach, gdyz nasze piersi własniew nocy odpoczywaja, jak całe ciało i w staniuku sa uciskane...a to włąsnie w nocy najbardziej sie rozwijają, gdy byłam młodsz tez zastanawiałam sie czy spać w staniku i poszłam do przychodni do lekarza uzyskać informacji, p. doktor miała niezły ubaw hehe...