Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 13 Sie, 2004 18:46
Tak ale podpaski ma moja mama w szafie gdzie miesci sie także papier toaletowy i wkładki więc z tym nie mam problemu. A propos ceny. Jaki jest koszt tamponów i po ile są pakowane zazwyczaj?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 10:49
O.B. comfort (najbardziej lubię te i normal ale tte są jakieś hm.. za małe teraz już =P) opakowanie chyba 10 sztuk, nie pamiętam dokładnie od 4,40 do 5,70 (zależy w jakim sklepie)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 12:38
Ja już chyba lece po tampon do sklepu, bo akurat ciocia przyjechała. Może hmmm... też mi będzie wygodnie i będę mogła chodzić na basen.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 15:33
Mała napisał/a:
Ludzie nie stosujecie tamponów i dużo niewiecie to mówicie że nie są tak bezpieczne, ależ czemu? Ja stosuje ciągle tampony, tylko nie na noc. Nie ma probemu zniczym, tylko trzeba pamiętać ze ma sie okres.. bo trza co kilka godzin je wymieniać Ja osobiście to sobie zapisuje, bo zapominam przy nich:)
Z mamą nie wstydź sie gadać. Moja mama mi jak kupuje to tylko tampony, bo na podpaskach sie niezna, i sama sobie wybieram te najcieńsze..
Naprawdę niewstydź sie i bądź na luzie!
I właśnie o takie podejście mi chodzi. Nie rozumiem dziewczyn, które boją się tamponów, bo wyrwie się sznureczek, bo przebije błonę...Moja siostra ostatnio dopaliła mi tekstem "nie uzywam tamponów, bo to masturbacja".
Mi ostatnio kolega zadał pytanie "Czy jak masz tampona to jakbyś miałą w sobie członka"??? Niestety nie umiałąm mu udzielić odpowiedzi.
Mam pytanie jak głęboko powinien być tampon?
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:52
hmm dobre pytanie...jak głeboko. Ja na to pytanie nie znam odpowiedzi ale chciałabym ją poznać. Ludzie wiecie co? z początku troche się bałam tamponów ale teraz mnie ośmieliłyście i już się nie boje wykorzystam je od razu jak dostane następny okres. Ej a po tym co tu mówicie chyba nie prawdą jest że nie powinno się używać tamponów za wcześnie? bo facia z alwaysa nam to mówiła i pani od wychowania do rodziny. Moze to taka propaganda alwaysa żeby kupować ich podpaski ej a jakie to uczucie? bo w końcu masz ciało obce w sobie i może być to troszke niewygodne chyba co? znaczy nie jest to nie wygodne sądząc po waszych wypowiedziach ale na początku chyba tak? Troche sie dednerwuje przed tym pierwszym tamponem () podobnie jak przed dentystą czy publicznym występem. Jakiś niepokój zawsze jest. No qrcze ale raz sie żyje co nie?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:56
Tamponu(jeśli jest dobrze zaaplikowany) po prostu nie czujesz. Nie czuć żadnego ciała obcego A wkładasz tak głęboko,jak się da(tylko bez przesady! Jak czujesz opór to starczy!).
Mam 12 lat. Niedawno skończył mi się okres. Nie powiedziałam mamie, bo sie wstydzilam. Czy to normalne? Mam około 150 cm wzrostu i gdy mialam miesiączke to się martwiłam że już nie urosnę, dlatego zaczełam przeszukiwać internet aby to sprawdzic. Dowiedzialam sie ze po pierwszej miesiączce można urosnąć około 8cm. Niewiem czy to nie jest zamało, bo niewiem ile mam dokladnie wzrostu? Aha........czy same kupujecie podpaski.......i co jest lepsze tampony czy podpaski?
1. Poweidz mamie. ONA tez ma okres.
2.URosniesz!
3.Wybieram sama, ale na zakupy chodze z mama bo nam podobnie wypada okres.
Podpaski wedlug mnie salatwiejsze w uzyciu i starczaja na dluzej niz tampony. Te drugie z koleji doskonale nadaja sie na dyske, wf , plywalnie lub rower. Ale wedlug mnie wyciaganie tampoa jest krepujace szczegulnie gdy jestes do tego zmuszona poza wlasnym domem.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 21 Sie, 2004 21:23
e tam nieprawda, ja w lasku wyciągałam tampona i wkładałam nowego i jakoś nioe bylo mi ani niezręcznie ani nic, no to nie wiem, to może zależy od ludzkich zachamowań albo coś =P
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..