| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
śIŃCE
Autor Wiadomość
aNULKA 13
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 21 Sie, 2004 15:33   śIŃCE

POMIĘDZY OKIEM A NOSEM MAM DUŻĘ ŚIŃCE WYGLĄDAM JAKBYM MIAŁA PODBITE OCZY. a NA ZDJĘCIACH WYGLĄDAM JAK NARKOMANKA. pROSZE POMÓŻCIE CO ZROBIĆ ŻĘBY ICH NIE BYŁO!!!!!!!!?????????
Przejdź na dół
Blandzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 21 Sie, 2004 15:43   Re: śIŃCE Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aNULKA 13 napisał/a:
POMIĘDZY OKIEM A NOSEM MAM DUŻĘ ŚIŃCE WYGLĄDAM JAKBYM MIAŁA PODBITE OCZY. a NA ZDJĘCIACH WYGLĄDAM JAK NARKOMANKA. pROSZE POMÓŻCIE CO ZROBIĆ ŻĘBY ICH NIE BYŁO!!!!!!!!?????????

no tylko skad one sie wziely? Jesli chcesz je ukryc to kup dobry korektor. Jak powiesz z kad sie wziely to napisze ci jak sie ich pozbyc, o ile bede wiedziala

http://wszystkie-kolory-teczy.blog.onet.pl/ -****
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3006137
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 21 Sie, 2004 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może to po prostu worki pod oczami? Ja też tak mam Sad Moze to od tego,że za mało śpisz w nocy? Opisz dokładniej, jak to wygląda, jaki ma kolor itp.

słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 23 Sie, 2004 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są wynikiem stresującego trybu życia, różnych alergii lub przebytych chorób. Te szare obwódki pod oczami na ogół z wiekiem stają się coraz wyraźniejsze.

Kuracja:

świetnie działają chłodne kompresy z herbaty lub szałwii
delikatny masaż skóry wokół oczu – przez 2-3 minuty lekko opukuj skórę pod oczami opuszkami środkowych palców
specjalne maseczki pod oczy
odpowiedni makijaż – jasny korektor, puder w naturalnym odcieniu
dłuższy sen
odpowiednia gimnastyka twarzy

tyle znalazłam ale zachęcam do poszperania w necie tam naprawde wielu rzeczy mozna sie dowiedziec
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 23 Sie, 2004 17:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szare, brązowe lub nawet sine, wiele osób ma z tym problem, przyczyną może być: nerwowość, brak snu, niewłaściwe odżywianie, wyczerpanie organizmu, choroba, brak żelaza i witamin, złe krążenie krwi w skórze pod oczami, skłonność dziedziczna do sińców pod oczami (bardzo cienka skóra powiek i wokół oczu), naukowcy odkryli rodzaj grzybka pleśniowego, który powoduje spowolnienie krążenia krwi w naczyńkach wokół oczu - są osoby szczególnie wrażliwe na ten rodzaj grzybka i u tych osób sińce mogą być bardziej widoczne, na skutek alergii mogą również powstać pod oczami worki. Nie znana jest jeszcze niestety metoda walki z grzybkiem pleśniowym.

Walka z sińcami pod oczami jest bardzo trudna, ale warto spróbować. Zalecana jest odpowiednia ilość snu, wypoczynek, przebywanie na świeżym powietrzu, dieta bogata w witaminy. Można stosować kremy z zawartością arniki, miłorzębu, kasztanowca (te składniki działają obkurczająco na naczyńka), można stosować rano chłodne okłady ( krem pod oczy można przechowywać w lodówce, schłodzony będzie lepiej działała zwężajaco na naczyńka). Do picia polecam sok z cytryny z miodem (rozrzedzony wodą). Na powieki można nakładać kompresy z czarnej herbaty (nie może być to herbata aromatyzowana gdyż może wywołać podrażnienie spojówek).

Do wykonywania makijażu można używać kosmetyków kamuflujących sińce nie należy przesadzać z ilością nakładanych kosmetyków. W gabinecie kosmetycznym można poprosić o wykonanie zabiegu polegającego na drenażu limfatycznym.

sorki że tak na dwa lae jeszcze znalazłam to
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 13:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tez mam takie cos ale mało widoczne..tyle ze to nie jest pod oczami ale pomiedzy okiem a nosem..tam wyzej...:/ od kąd pamietam tak mialam i nie wiem jak sie tego pozbyc.

Numer Gadu-Gadu
730730
kasiulka14latek Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 13:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jedynym sposobem to chyba bedzie to, abys sobie to miejsce korektorowala, pudrowala itp. ale mozesz zglosic sie do lekarza do ktorego zawsze chodzisz albo do kosmetyczki, ale wydaje mi sie ze nie da sie tego "zwalczyc". nie martw sie mozna z tym zyc (choc wiem ze nie wyglada to estetycznie)

Numer Gadu-Gadu
9596579
nitroo
Gość
PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 14:29   since

Popros tate zeby cie przestal bic :D
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to wcale nie bylo smieszne!!! moze ciebie bije i dlatego tak mowisz ?????

Numer Gadu-Gadu
9596579
nitroo
Gość
PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 14:40   

mnie juz przestal bo go poprosilem :)
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 26 Sie, 2004 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hahaha dobre to bylo;)

Numer Gadu-Gadu
9596579
Odpowiedz do tematu