Czy chciał(a)byś aby powstało forum o RPG/fantasy?
Tak
60%
[ 9 ]
Nie
20%
[ 3 ]
Nie mam zdania
20%
[ 3 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15
Autor
Wiadomość
Tavion Gość
Wysłany: Nie 29 Sie, 2004 17:07 Nowy dział ?
Na początek chciałabym powiedzieć, że to tylko propozycja.
Na forum jest bardzo dużo "podfor" i tematów. Ostatnio padła propozycja stworzenia forum o zjawiskach niewyjaśnionych. Mam nadzieję, że uda się go zorganizować - to ciekawe.
Chciałabym także zapytać, czy możliwe jest, aby na forum powstał dział fantasy - o RPG (grach fabularnych), systemach, fantastyce, opowieściach fantasy. I tym podobnym.
Sądzę, że wielu użytkowników fora, jest zainteresowana fantastyką, RPG.
Proszę o rozważenie propozycji
Ostatnio zmieniony przez dnia Nie 29 Sie, 2004 17:14, w całości zmieniany 1 raz
pisałam już o tym w o wszystkim jakieś pół roku temu =( sama jestem ogromną fanką RPG (fabularnych, tz. realRPG) i chciałam żeby taki dział powstał, niestety spotkało się to z nieciekawą opinią użytkowników, nikt nie miał nic przeciwko ale nikomu oprócz mnie nie zależało bardziej an tego typu nowościach na forum więc dział nie powstał =( no cóz, a chciałam.
Poszukaj troche w podforum "o wszystkim" i przeczytaj sobie opinie użytkowników na ten temat.
Prosze zróbcie takie forum =(
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 29 Sie, 2004 20:35
Ja też jestem za ostatnio uczestniczyłam w kilku sesjach i była niezła zabawa. A fantastykę wprost uwielbiam Tolkiena, Norton... Proszę zróbcie
Do Iśki i Niny - Zgadzam się jak mogę z wami.
Nie wiem co to RPG ale fantasty jest super.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 10:45
Weronika napisał/a:
Do Iśki i Niny - Zgadzam się jak mogę z wami.
Nie wiem co to RPG ale fantasty jest super.
RPG są to gry planszowe, albo "na wyobraźnię", które prowadzi mistrz gry, który wszystko wymyśla. Gra jest jaby grą komputerowom, tylko, ze zamiast kompa wymysla nam rozgrywki mistrz i każda jest inna. Każdy gracz ma swojego bohatera, którym kieruje. Tylko, ze takie gry są z reguły drogie
Tavion Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 14:56
Zależy jaki system - w D&D i Warhammerze jest MG (Mistrz Gry).
W Wampirze jest np. narrator.
A ceny są wysokie - podręcznik gracza, kostki - i takie tam.
Jednak najwięcej płaci MG, za wszystkie akcesoria
no nie wiem czy znowu tak drogo, jeżeli jest grupa do gry (np weźmy to na podstawie D&D) to w grupie zazwyczaj jest koło 5 czy 6 osób (jeżeli nie odnosci się to na zasadzie rodzeństwa które próbuje grać w RPG bez żadnych potrzebnych rzecyz i bez pieniędzy) to wystarczy Podręcznik Gracza aby grać reszta jest tylko uzupełnieniem które do gry nie ejst potrzebne ale czasami się przydaje takowy podręcznik po przeliczeniu na 5 czy 6 osób wyjdize około 10, 12 złotych na łebka poza tym wcale nie każdy musi mieć od początku kostki wystarczy że będą je miały 2 czy 3 osoby na całą grupę (6 osobową) a każdy komplet kosci (7 różnościennych w których wkład wchodzą: 4, 6, 8, 10, 12, 20 i procentówka) kosztuje około 30 złotych co nie ejst znow tak tanim wydatkiem.
I tyle potrzeba, a jeżeli ma się internet (choć jedna osoba) to można wszystki podręcnziki ściągnac sobie z internetu (po polsku i po angielsku bo nie wszystkie są po poslku) za darmo =]
pozdrawiam (a poza tym chodzi Wam chyba o "fantasy" a nie "fantasty" =/)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Tavion Gość
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2004 18:27
Heh, tak - fantasy
Czekam, aż któryś z adminów wyrazi swoją opinię
Jeżeli użytkownicy kcą, to czemu admini nie? Jeżeli to forum powstanie to mogę przyobiecać każdemu podręcznik gracza do AD&D i wszystkie narzędzia do x-com. Jednak jeżeli mielibyśmy tworzyć forumowe RPG pierwszej jakości to przydałby się symulator kostek. Słyszałem o czymś takim, ale jeszcze nie znalazłem
_________________ Drzewa płaczą i umierają ale ty tego nie słyszysz - Moro
Jesteś przeklęty? Cały świat jest przeklęty. - Mnich