| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Masturbacja - niewiem co robic
Autor Wiadomość
kzz
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 08:13   Masturbacja - niewiem co robic

Mam problem - niewiem co robic. Dzisiaj che iść do spowiedzi i newiem czy masturbacja jest grzechem czy nie? Czy jest tego jakieś określenie (chodzi mi jak to powiedzieć przy spowiedzi) Z GÓRY DZIĘKI
Przejdź na dół
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 08:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Według kościoła katolickiego masturbacja jest grzechem chyba nawet cięzkim i ja się z tym zgadzam. No i jak sie masturbowalas to musisz się z tego wyspowiadać , a w jaki sposób to możesz powioedziec to nie wiem, bo ja sie nie masturbuje , wiec sie z tego nie spowiadam.

Reszta uzytkowników niech szybko odpowie , bo kzz ma spowiedź dzisiaj i musi znac pełną odpowiedź na jej pytania. Heh... Wink
Pozdraviam:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 09:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm...ja bym sie z tego nie spowiadała ale ten temat pominę Smile

Żeby nie mówić ze sie masturbowałaś, mozesz powiedziec ze się dotykałas w intymnych miejscach co sprawiało Ci przyjemność......coś wymyslisz Wink

słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 10:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja sie zastanawiam po co wogóle jest spowiedż skoro w kościele mówią zę bóg "słyszy"to co mówimy nawet w myślach np.modlitwa.jeżeli to słyszy to po co mówić grzech obcym ludziom(mam na myśli księży).nie wiem moze jestem w błędzie.co o tym myślicie Question

na forum było już poruszanych kilka takich tematów "czy to jest grzech"-według kościoła TAK natomiast z fizycznego punktu widzenia nie ponoć to naturalne.nie wiem jakbyś miał to powiedziec prz spowiedzi bo to dość osobiste wyznania.może spróbujesz powiedzieć to tak jak Juwenta.życze powodzenia Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8725800
Dexter Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 10:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podobny temat już był http://dziecionline.pl/forum/viewtopic.php?t=3602&postdays=0&postorder=asc&start=0

Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 10:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Juwenta napisał/a:
Hmm...ja bym sie z tego nie spowiadała ale ten temat pominę Smile

Jakbyś się z tego nie wyspowiadała popełniłabyś świętokradztwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 11:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wg mnie - osoby dojrzewajace NIEpwinny sie z tego spowiadac... ludzie starsi OWSZEM..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
madziaspadzia Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 11:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja bym się wstydziła z takiej rzeczy wyspowiadać.

Egoista Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 12:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A wedlug mnie nie powinnas sie w ogole spowiadac.
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 12:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masturbacja(wg. kościoła katolickiego) jest grzechem i to nawet ciężkim. Zgadzam się z Małą. Przecież le masturbujących się ludzi chodzi do kościoła i się nie spowiada z tego...

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 12:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nina napisał/a:
Według kościoła katolickiego masturbacja jest grzechem chyba nawet cięzkim i ja się z tym zgadzam.

Juwenta napisał/a:
Hmm...ja bym sie z tego nie spowiadała ale ten temat pominę

Ja zgadzam się z Juwentą i innymi, którzy mówią, żeby się z tego nie spowiadać...
Bo dla mnie to jest paranoja. Ksiadz - też człowiek. Spowiadać się z takich intymnych i prywatnych rzeczy to tym bardziej paranoja Rolling Eyes
Powrót do góry
NaStKa Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 14:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak Iśka ale przy spowiedzi, mamy zapomniec o tym że siedzi tam ksiądz, zobaczyć w nim Boga dla którego sie spowiadamy (tak zawsze powtarza nam ksiądz na religii biggrin) nio i szczerze mówiąc to ja bym sie z tego niespowiadała...ale to moje zdanie, nieuważam masturbacji za grzech, nawet jeśli kościół sądzi inaczej... Rolling Eyes
Powrót do góry
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 14:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:

... zobaczyć w nim Boga dla którego sie spowiadamy...

O w morde jeza ;p
Tyle o tym moge powiedziec bo to az mnie conajmniej rozbawilo :]

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
Vandit Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 14:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Imo, mozna sie z tego wyspowiadac tylko troche glupio przed "znajomoym" ksiedzem ;-| Jesli bym mial sie z tego wyspowiadac to tylko przed obcym ksiedzem ktory mnie nie zna.
Powrót do góry
Tavion
Gość
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 15:51   

A jeśli będziesz się spowiadać - powiesz, że dotykałeś/aś miejsc intymnych, dla uzyskania przyjemności seksulanej - a ksiądz zapyta cię - "W jaki sposób"?
Ha, też problem Neutral

Moja kumpela, dawno temu - opowiadała mi o czymś takim. Rolling Eyes
Moim zdaniem... nic nie znaczącym - z masturbacji nie powinniśmy się spowiadać.
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu