Ja kiedys miałam wilczura ... Ale niestety zachorował na chorobe jakąs ( niewiem jaką miałam wtedy 7 lat ) i uspili go . A teraz podobno mają mi kupic dalmatenczyka ! Na moje urodziny ... Jak sie ciesze . Zagłosuje ze nie mam ... no bo nie mam narazie ;]
Pytanie w ankiecie: Jakiej RASY jest twój pies , i dodalas tam : " Kundelek"
Od kiedy kundelek jest rasowy ?? Hjehjehje:)
Przejdźmy lepiej do tematu . Ja mam mieszańca : owczarek niemiecki z wyżłem.
Pytanie w ankiecie: Jakiej RASY jest twój pies , i dodalas tam : " Kundelek"
Od kiedy kundelek jest rasowy ?? Hjehjehje:)
Przejdźmy lepiej do tematu . Ja mam mieszańca : owczarek niemiecki z wyżłem.
Jest to bardzo niefortunne pytanie. otuz wielu znawcow uwaza ze kazdy pies jest rasowy! Bo niby z kad powstalo tyle nazwanych ras? Z wilka, ale pieski niektore zostaly specjalnie mieszane aby byly wprost idealne do danej rzeczy. Podsumujmy: PIeski dziela sie na nazwane odrebna nazwa i pochodzace z danej mieszaniny, natomiast pieski z 2 roznych ras lub z kundelkow sa czesto nienazwane wlasna nazwa, ale kundeliem. To jest MOJE zdanie
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
A tak wogule to owczarek niemiecki i wilczur to jest chyba to samo .
Mi sie wydaje ze to jednak nie jest to samo chociaz ludzie czesto na owczarki mowia wilczury, ale mysle ze wilczur to nie jest rasowy owczarek niemeicki tlyko krzyżówki owczarka podobne do niego