niedługo bede nosiła aparat mam 15 lat i niechce zeby koledzy i kolezanki sie ze mnie wysmiewały... mam chłopaka i chodzimy juz ze sobą 8 miesiecy i boje sie ze on bedzie mie odtrancał z powodu ze mam aparat :( moze wydawac sie to głupie ale najbardziej boje sie ze go strace...
Niektórzy z aparetem wyglądaja ładnie-serio Przynajmniej będziesz miała prost i ładne zęby! A jesli ktoś się będzie śmiał z twojego apratu to świadczy tylko źle o nim. Myśle, że jesli ten chłopak naprawde Cię kocha to będzie mu obojętnie czy masz aparat czy nie masz..jeśli jednak Cię rzuci (w co wątpie) to znaczy ze nie był Ciebie wart bo kto to słyszałm żeby z takich głupich powodów rzucac dziewczyne! Nie martw się! Napewno będzie dobrze!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Nicky Gość
Wysłany: Nie 08 Sie, 2004 15:20
Słuchaj!!!
Ja mam 12 lat i przez pół roku noszę aparat (stały). Nikt mi nie mówi, że wyglądam dziwnie, bo aparaty są teraz w modzie. Nawet gwiazdy je noszą :!: :!: :!:
A o chłopaka się nie martw, bo np. mnie chłopcy mówią, że wyglądam orginalnie i mam mnóstwo wielbicieli. Fakt- niektórzy zawsze będą się czepiać, ale ich trzeba ignorować albo pokazać im, kto tam rządzi. Na początku kiedy szłam korytarzem w szkole 2 czy 3 tumanów wołało: -"Ej patrzcie!!! Blaszane zęby idą!!!" Nato mój przyjaciel: -"Jeszcze raz tak powiesz, a sam będziesz miał metalową szczenkę!!!" No i za 3 razem dostał w dziób i się przymknął. Mówię Ci- będzie dobrze :-D :-D :-D
Tavion Gość
Wysłany: Pon 09 Sie, 2004 08:15
Albo krzywe zęby albo aparat - ja wybrałabym to 2-gie
Ja nosze aparat ale nie stały (zakładam go tylko na noc) i zaobserwowałem że moje zęby się zmieniły. U mnie w klasie jedna dziewczyna nosiła stary aparat i nikt się z niej nie śmiał.
Stały aparat nosi chyba Kayah ale niewiem czy na 100%. Jeżeli ten chłopak jest w tobie baaardzo zakochany to cie nie opuści.
Jak bedziesz nosiła stały aparat to będziesz miała taki uśmiech ---->
_________________ [you] wiesz że nie możliwe jest polizanie swojego łokcia?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 15 Sie, 2004 14:59
Jeśli chłopak odtrąci Cię przez aparat to naprawdę nie był Ciebie wart. na początku na pewno będzie ktoś,kto się przyczepi ale ich po prostu ignoruj. W końu im się znudzi. Nie ukrywam,że ja bym chciała mieć aparat...POwiem Ci,że panuje nawet na to moda,tylko są jeszcze tacy ludzie,którzy zawsze muszą coś skrytykować...
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2004 20:36 Re: aparat na zembach
Eh, jeśli chłopak Cię naprawdę kocha - wtedy nie porzuci. Zobaczysz przynajmniej czy był wart Twojego zachodu. Jeśli nie - pociesz się myślą, że widocznie nie był Ciebie wart, a do tego był niedojrzały, żeby zostawiać Cię przez taką błahostkę. Uwzględnij także fakt, że już niedługo będziesz miała piękne, zdrowe i proste zęby
Pozdrawiam.
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2004 22:32
Mam aparat i... nie, raczej nic sie nie zmienilo. Chlopakom sie nie podobam, ale to nie z powodu aparatu, bo juz wczesniej tak bylo. Zlosliwych komentarzy bylo tylko kilka, ale uszczypliwie i gaszaco na nie odpowiedzialam i dauny sie zamknely. Aha, czasem (ja takie cos mialam, ale juz nie mam) na podniebieniu bedzie sie mialo taka konstrukcje... Wiesz, ja nie wiem, bo nie probowalam, ale to chyba troszke przeszkadza w calowaniu... Ale jesli facet jest wartosciowy, to cie nie rzuci. To moze byc dla niego taka proba, chociaz jak bedziesz ladnie wygladac (bo niektorych, co tu ukrywac, aparat szpeci) a facet taki rozrywkowy, to... albo juz nie. w kazdym razie, duzo znanych osob nosi/nosilo aparat, np. Chylinska jak widzialam jedno zdjatko, to swietnie wygladala.
Gość
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2004 01:20
A ja ci zazdroszcze, ze bedziesz mies aparat na zebach. Mnie niestety nie stac na na taki. Nawet nie wiesz jakie masz szczescie, ze masz taką mozliwosc. Pomysl, ze za pare lat bedziesz miec proste i ladniutkie zabki. A usmiech zniewalający.
Jak chlopak cie zostawi spowodu takiej [cenzura], to nie przejmuj sie tym. Po prostu bedzie gamoniem i nie wart ciebie. Powodzenia!!!
Ja też będę nosić stały aparatat i tak jak ty się boję. Ale pogodziłam się z tą myślą. Widziałam osoby wyglądające w aparacie ślicznie . To nic złego. A chłopak hmm.. Może jeszcze bardziej się mu spodobasz ?!
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 23:03
Moja koleżanka z klasy PATI też teraz ma aprat ale to nic nie przeszkadza przynajmniej ja się z tego nie śmieje bo nie wiem co myślą moi koledzy ale ci mądrzy się nie śmiali
Spoko !!! Nie przejmuj się to nic strasznego !!! ja tez bede miala staly aparat. na poczatku sie przejmowalam, ale wiesz.....wisi mi to czy sie ze mnie smieja czy nie. TU chodzi o wyglad !!! Czy chcesz zebys miala w przyszlosci tak krzywe zeby ze hej ? chyba nie wiec sie nie przejmuj !!! mowie ci to jest spoko, potem beda ci wszyscy zazdroscic twoich zabkow NAWE TE NAJWIEKSZE DEBILE wiec sie nie martw TRZYMAM KCIUKI
Daga Gość
Wysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:29
JA tez nosze aparat nie jest w tym nic strasznego!!!!!!!!!!!!No i potem są ladne ząbki................. :) :)
Ja tez nosze aparat i prawie go nie czuje ... no może nie licząc pierwszego tygodna ...
Jak 1 września pierwszy raz mnie barany z klasy zobaczyły to sie śmiały ale teraz jest ok i nikt nie zwraca na to uwagi...
A co do chłopaka to jeżeli będzie się śmieał to poprostu nie jest ciebie wart ...
aparat na zębach to całkiem fajna sprawa, nie dość że ma sie później idealnie proste zęby to jeszcze można w nim naprawde dobrze wyglądać... moze do ciebie pasować, tak że bedzie ci ko później przykro zdejmować .....no może nie aż tak, ale niektórzy naprwde go polubili, znam takie osoby;) co prawda z noszeniem aparatu wiążą sie też różne ograniczenia, trzeba częściej myc zęby, ogólnie bardziej dbać o higiene jamy ustnej, na począstku po załozeniu podobno bardzo bola zęby.... ale to naprawde nie jest takie straszne