| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Wata zamiast podpaski???
Autor Wiadomość
Anulka13
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 21:12   Wata zamiast podpaski???

Mam pytanie .Słyszałam że podczas okresu niektóre kobiety używają waty zamiast podpasek.Hmm jakoś sobie tego nie moge wyobrazić.Czy któras z Was próbowała tego?Czy wata moze zapewnic odpowiednią ochrone podczas okresu?I ile sie jej wklada?Ja tam jeszcze nie mialam miesiączki czasami tylko zakladam na noc podpaski.Za odpowiedzi z góry wielkie dzięki.Pozdrawiam Anka
Przejdź na dół
Tavion
Gość
PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 21:42   

Waty używa się w skrajnych przypadkach. Jest mało chłonna.
Podpaski, są chłonne i zapewniają pewną ochronę Wink
Powrót do góry
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 21:43   

Jak nic nie ma to jasne.
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 22:04   

Ja waty uzyłam chyba tylko raz w sytuacji awaryjnej, a takto jest ona niewygona, bo nie ma jak sie przyczepić i jest grubsza, jest mało chłonna i się "koci"
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 12:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie lepsza jest podpaska. Coprawda niektóre podpaski mają w środku watę-są to te,które mniej wchłaniają. Ale przynajmniej są w "stałym miejsu" i się nie "zwijają". Poza tym 100% lepsze są podpaski cieńkie z granulkami które zamieniają wilogć w żel.
PS-No to po co nosisz podpaski na noc,skoor nie masz okresu? Rolling Eyes

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 19:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wate mozna stosowac tlyko w skrajnych przypadkach kiedy nie ma nic innego (chcoiaz wg mnie i tak lepiej wtedy chusteczki higieniczne wykorzystac:P) ale te klaczki z waty moga wchodzic wszedzie, nawet do pochwy sie dostac i potem urażać w srodku:| zwykle jak sie juz stosuje wate to sie owija bandazem i dopiero ale wtedy moze wypadać, przesuwac sie, przeciekac i w ogóle jest niewygodna. Podpaska ma wieksza chlonność i sie nie przesuwa.

Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 19:11   

Wata? :/ Oh niiee... Co to za pomysł w ogóle. To niehigieniczne... Przynajmniej tak mi się wydaje. To już lepiej papier toaletowy czy coś... Ale najlepiej to podpaski kupić, oczywiste
Powrót do góry
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 20:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podpaski lepsze:P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 20:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Femme Fatale napisał/a:
Wata? :/ Oh niiee... Co to za pomysł w ogóle. To niehigieniczne... Przynajmniej tak mi się wydaje. To już lepiej papier toaletowy czy coś... Ale najlepiej to podpaski kupić, oczywiste

Kiedyś kobiety używały waty zawiniętej w szmatki.. to musiało być okropne ale jednak prawedziwe! Jeżeli chcesz użyć waty, to spróbuj tak jak robiły keidyś jednak nie było to ani iłe ani wygodne uczucie, duzo bardziej polecam tampony, a jak ie tampony to chociaż podpaski (niektórzy nadal używają tylko waty!!!)

Numer Gadu-Gadu
2891618
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 20:44   

Tampony? :/ Tampony są niezdrowe. Powinno się ograniczać ich używanie, ponieważ krew nie wydostaje się wtedy na zewnątrz, a bakterie komulują się w środku, co jest oczywiście niezdrowe. No, ale to było po "lekarskiemu" ;] No, ale jeśli chce się iść na basen, kiedy ma się okres... wtedy nie ma innego wyjścia. Ja jednak twardo pozostaję przy podpaskach Razz
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Femme ale tampony są wygodniejsze od podpasek ... Oczywiscie ze NIE WOLNO nosić ciągle tamponow ... Wink . Są niezdrowe jesli za długo się je nosi ( a trzeba wymieniac co 3/4 h chyba biggrin )
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 21:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To już chyba lepiej wsadz se gazete Confused byłaby przynajmiej chłonna i się nie kłaczkowała. Wink A co do tego że czasem zakładasz podpaske na noc to jest bez sensu. Jeśli przecieknie Ci to trudno-pościel się wypierze. A kasy więcej stracisz na podpaski które nie są Ci potrzebne. Poza tym może zdarzyc się to za rok nawet dwa. I co będziesz przez dwa lata na darmo używała podpasek? To już lepiej uzywaj wkładek bo raczej nie przecieknie. Chyba ze nie skapniesz się w pore ze massz okres ale to mało prawdopodobne Smile

Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 22:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja super pomysł! Bielizna zamiast poplamić się na czerwono zrobi się czarna od farby drukarskiej. To wyjątkowo zdrowe i higieniczne Razz
Koleżanka nie ma kasy na podpaski i używa waty, ale nie samej. Watę zawija w gazę, albo w szeroki bandaż, a na dół między watę i bandaż wkłada kawałek folii. Kupuje watę bawełnianą, a nie tą kosmetyczno-higiniczną. Jest bardzo chłonna. Wiadomo, że podpasek to nie zastąpi, ale czasami sytuacja zmusza do różnych pomysłów.
Do szkoły stara się wkładać podpaski a z waty przeważnie robi na noc. Nie musi wtedy tak często kupować podpasek.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 10 Wrz, 2004 07:53   

Malvina napisał/a:
Femme ale tampony są wygodniejsze od podpasek ... Oczywiscie ze NIE WOLNO nosić ciągle tamponow ... Wink . Są niezdrowe jesli za długo się je nosi ( a trzeba wymieniac co 3/4 h chyba biggrin )

No może i są wygodniejsze, ale ja i tak zostaję przy podpaskach Wink

ToJa napisał/a:
Watę zawija w gazę, albo w szeroki bandaż, a na dół między watę i bandaż wkłada kawałek folii.

Uhh... Nie wyobrażam sobie takiego czegoś :/ No, ale jak mus to mus :/ Chociaż ja bym wolała nie jeść, a mieć na porządne podpaski ;P
Powrót do góry
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 10 Wrz, 2004 15:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kiedyś jeszcze przed II wojna światową moja kobiety w tym moja babcia szyły sibie takie specjalne majtki do których wkładano no niestety watei tak chodzono.naszczęście mamy lepsze czasy i nie musimy zakładac waty radze zawsze kiedy zbliża sie okres mieć przy sobie podpaske a jak nie to pare groszy i zawsze można sobie kupiś te pojedyncze sztuki w aptece bądz w jakimś sklepie Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu