| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Co to jest?!
Autor Wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 19:19   Co to jest?!

Cze dziewczyny!Pomóżcie mi!Dzis na szarych majtach cos dziwego jakis sluz..Był biały ale to był sluz wiec taki no..blyszczacy!Niewiem co to i zaraz wyparuje jak sie nie dowiem Embarassed .....Niewiem noo...Plis pomocyy Crying or Very sad
Przejdź na dół
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 19:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no to chyba raczej był śluz ale za bardzo nie rozumie tego postu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8725800
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 19:38   

no tak jakis sluz ale jaki i co on oznacza Confused
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 19:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sluz oznacza ze niedlugo dostaniesz miesiączki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 20:34   

Zgadzam się z Niną, ten przezroczysty, często nawet grudkowaty śluz oznacza, że niedługo dostaniesz okres, nie ma się czym przejmować ;]
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 20:46   

Wielkie dzieki.No i jak sie zabezpieczyc przed 1 okresem?Wkladki?A jak to bedzie dzien okresu i bede miec wkładke i ona mi przesiaknie bo sie zaleje krwią?
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

SPOKOJNIE ! Kto powiedział ze dostaniesz okres jutro czy pojutrze? Mozesz nawet dostac za 2 lata ! Noś przy sobie podpaskę . Wkładke tez mozesz ... jesli okres bedzie obfity to Ci raczje przesiąknie Wink . I wtedy nic sie nie stanie .. oprocz smiechow ludzi ktorzy będą Cię mijac Very Happy . Ale moze uda Ci się dostac okres w domu Very Happy
Powrót do góry
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 21:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A co to jest: mam czarne majtki, i na nich to jest takie jakby białe,ale to nie ma konsystencji, ani nie mam uczucia że się ze mnie leje czy coś. To wygląda tak...yy...no nie odstaje ani nic poprostu jest...i troche śmierdzi Embarassed co to jest?Razz

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 15 Wrz, 2004 12:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja pier...dziele =D . Klacz a jak myslisz ... co to jest ?! Rolling Eyes Smietana Rolling Eyes . TO JEST WYDZIELINA !! Rolling Eyes
Powrót do góry
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 15 Wrz, 2004 15:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Malvina napisał/a:
ja pier...dziele =D . Klacz a jak myslisz ... co to jest ?! Rolling Eyes Smietana Rolling Eyes . TO JEST WYDZIELINA !! Rolling Eyes

sorry Embarassed Embarassed ja od dłuższego czasu czytam o tym i czytam i najwyraźniej czytać nie umiem Głupek Głupek: ciągle byłam przekonana że to inaczej wygląda Embarassed Very Happy

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 16 Wrz, 2004 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Klacz na poczatku trudno się przyzwyczaić Mr. Green
Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Wink Więc to jest wydzielina śluzowa. Pokazuję się ona na parę miesięcy do paru lat przed pierwszym okresem. na razie masz taki "system ochronny" (to znaczy,że miesiączka nie pojawi się np. jutro pojutrze),ale jeśli się boisz noś wkładkę a do tornistra włóż podpaskę. Pierwszy dzień okresu nie przecieknie Ci w szkole jeśli założysz podpaskę...Np. jeśli poczujesz coś dziwnego,pójdziesz do WC i zauważysz,wtedy zmień wkłądkę na podpaskę i nie musisz się o nic martwić...Chyba,że masz np. 8 godzin to możesz po ok. 4 godzinach poprosić koleżankę o drugą,lub sama noś 2,3...I najważniejsze...Przestań ot ym myśleć! Mr. Green jak będziesz się ciągle zadręczać, to te pare lat do okresu będzie Ci sie tak dłużyło...

sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 11:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

od pojawienia się 1 wydzieliny śluzowej mija ok.1,5 roku od pierwszej miesiączki
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
sabrina
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 19:33   to jest...

To są upławy ,to jeszcze nie miesiączka. :-D
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 20:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:

Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Wink

Gabra napisał/a:

no tak jakis sluz ale jaki i co on oznacza Confused

Zgadzam się z mroweczka , Ty Gabra masz 13 , czy tam 14 lat i nie wiesz co to sluz i czy uzywac wkladek , czy tamponów itp.
A po za tym w dziale " Dojrzewanie" odpisalas jakiejs dziewczynie , która pytala się kiedy dostanie miesiączkę tak :

" Możesz dostac,za rok lub może niedługoJak miałas wydzieline śluzową to obawiaj sie niedługo.A jeżeli biała plamę to za 0,5 roku lub do 2 lat.To sie skraca i wydłuża ale sie nie przejmuj "

Dziwna sprawa....po co piszesz nowy temat i sie pytasz co to jest sluz ? Jak wczesniej pisalas o nim wiele razy radząc innym....
Coś tu nie gra Confused Exclamation

[/b]
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Keska Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 21:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej, a czym się różni wkładka od podpaski??

Cześć wszystkim! Jestem tą samą Keśką, tylko że nie mogę wejść do mojego starego konta i założyłam nowe!
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu