Cze dziewczyny!Pomóżcie mi!Dzis na szarych majtach cos dziwego jakis sluz..Był biały ale to był sluz wiec taki no..blyszczacy!Niewiem co to i zaraz wyparuje jak sie nie dowiem .....Niewiem noo...Plis pomocyy
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2004 19:48
sluz oznacza ze niedlugo dostaniesz miesiączki
Femme Fatale Gość
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2004 20:34
Zgadzam się z Niną, ten przezroczysty, często nawet grudkowaty śluz oznacza, że niedługo dostaniesz okres, nie ma się czym przejmować ;]
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2004 20:46
Wielkie dzieki.No i jak sie zabezpieczyc przed 1 okresem?Wkladki?A jak to bedzie dzien okresu i bede miec wkładke i ona mi przesiaknie bo sie zaleje krwią?
SPOKOJNIE ! Kto powiedział ze dostaniesz okres jutro czy pojutrze? Mozesz nawet dostac za 2 lata ! Noś przy sobie podpaskę . Wkładke tez mozesz ... jesli okres bedzie obfity to Ci raczje przesiąknie . I wtedy nic sie nie stanie .. oprocz smiechow ludzi ktorzy będą Cię mijac . Ale moze uda Ci się dostac okres w domu
A co to jest: mam czarne majtki, i na nich to jest takie jakby białe,ale to nie ma konsystencji, ani nie mam uczucia że się ze mnie leje czy coś. To wygląda tak...yy...no nie odstaje ani nic poprostu jest...i troche śmierdzi co to jest?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2004 21:33
Klacz na poczatku trudno się przyzwyczaić
Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Więc to jest wydzielina śluzowa. Pokazuję się ona na parę miesięcy do paru lat przed pierwszym okresem. na razie masz taki "system ochronny" (to znaczy,że miesiączka nie pojawi się np. jutro pojutrze),ale jeśli się boisz noś wkładkę a do tornistra włóż podpaskę. Pierwszy dzień okresu nie przecieknie Ci w szkole jeśli założysz podpaskę...Np. jeśli poczujesz coś dziwnego,pójdziesz do WC i zauważysz,wtedy zmień wkłądkę na podpaskę i nie musisz się o nic martwić...Chyba,że masz np. 8 godzin to możesz po ok. 4 godzinach poprosić koleżankę o drugą,lub sama noś 2,3...I najważniejsze...Przestań ot ym myśleć! jak będziesz się ciągle zadręczać, to te pare lat do okresu będzie Ci sie tak dłużyło...
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2004 20:54
mroweczka napisał/a:
Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat
Gabra napisał/a:
no tak jakis sluz ale jaki i co on oznacza
Zgadzam się z mroweczka , Ty Gabra masz 13 , czy tam 14 lat i nie wiesz co to sluz i czy uzywac wkladek , czy tamponów itp.
A po za tym w dziale " Dojrzewanie" odpisalas jakiejs dziewczynie , która pytala się kiedy dostanie miesiączkę tak :
" Możesz dostac,za rok lub może niedługoJak miałas wydzieline śluzową to obawiaj sie niedługo.A jeżeli biała plamę to za 0,5 roku lub do 2 lat.To sie skraca i wydłuża ale sie nie przejmuj "
Dziwna sprawa....po co piszesz nowy temat i sie pytasz co to jest sluz ? Jak wczesniej pisalas o nim wiele razy radząc innym....
Coś tu nie gra