| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
przeczytajcie to i odpiszcie to bardzo ważne dla mnie!
Autor Wiadomość
Kinia13
Gość
PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 12:14   przeczytajcie to i odpiszcie to bardzo ważne dla mnie!

Wiem że ten temat jest często poruszany ale chciałabym usłyszeć od was kilka odpowiedzi.
Mam 13 lat 2 miesiące temu dostałam miesiączkę mam 150 cm wzrostu i ważę 41 kg.
Jestem bardzo niska jak na ten wiek i to zawsze był mój problem ale chciałabym w wieku pełnoletności mieć chociaż 170 cm wzrostu. Mama mi mówi że rośnie się do 18 roku życia ale ja słyszałam wiele opini że po pierwszym okresie rośnie się już tylko 8 cm.
Powiedzcie mi czy to prawda bo bardzo się martwię z tego powodu.
Acha i dopiszcie na koniec ile wy urośliscie od pierwszej miesiączki jeśli już mieliście.
Z góry bardzo wam dziękuję. :roll:
Przejdź na dół
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 12:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twoja mama ma racje... rosnie sie do 18 lat ... To ze po okresie rosnie sie 8 cm ... eh . niewiem :/ . Po co masz byc taka wysoka ? Niskim tez jest fajnie byc biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 12:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

JA mam 164cm. i mam 14 lat a okres mam od około 1-1,5 roku. Nie pamiętam ile miałam wzrostu przed okresem ale myśle ze urosłam ładnych parę centymetrów i jeszce rosne! JA w twoim wieku (czyli rok temu) miałam około 158cm..nie martw się! Nie jesteś ą ztaka niska-jest naprawde bardzo dużo niższych osób od ciebie! A z tym rośnięciem to jest bardzo różnie..najczęsciej jest tak jak mówisz że po miesączce rośnie się już mniej i wolniej ale nie ma żadnej granicy tak jak napisałaś 8cm...NIe nie nie! Nie wiadomo ile jeszce urośniesz bo to zalezy od człowieka. 170cm raczej nie będziesz miala ale do 165cm dociągniesz napewno! Niektórzy przestają rosnąc już jak mają 15-16 lat a inni rosną jeszce nawet po 18 roku zycia i do tego naprawde nie ma reguły! Ja chodziłam do podstawówki z dziewczyną która była bardzo niska i wszyscy się z niej śmiali a ostatnio jak ją widziałam była normalnego wzsortu-prawie jej nie poznalam! Tak się zmieniła...nie przjemuj się i ciesz się z tego co masz! 150cm to wcale nie jest aż tak bardzo mało.

Numer Gadu-Gadu
730730
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 16:15   

Ja na przykład nie rosłam od roku (mam 15 lat), a teraz znowu zaczęłam rosnąć... rosłam najbardziej po miesiączce (6 cm rocznie!), a więc na pewno nie ma takiej zasady, ze najwyżej 8cm urośniesz...
Powrót do góry
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 17 Sie, 2004 16:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja zgadzam sie z moimi poprzedniczkami i dodam jeszcze, że podobno wzrost przyspieszają truskawki...więc jedz ich maksymalnie dużo a może urośniesz więcej...ja mam tyle lat co ty i mam 161 cm. ale okres też mam i rosnę cały czas...w ciągu 4 miesięcy urosłam 2 cm. więc nie ejst źle...napewno będziesz jeszcze wyższa!
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 22:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak,to moim zdaniem brednia z tymi ośmioma centymetrami. PO miesiączce oczywiście rośnie się,tylko że wolniej...Z resztą przed okresem jest zazwyczaj tak jakby okres intensywnego wzrostu...Możesz urosnąć wtedy b.dużo...Np. jak ja szłam do 6 klasy miałam 138, teraz idę do 1 gimnazjum i mam 154 Mr. Green Ale wybiłam,no nie? Wink

panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 19 Sie, 2004 08:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak tak mroweczka ma racje ja urosłam w ciągu 10 miesięcy (szkolnych) bodajrze w 5 czy 6 klasie (teraz ide do 2) 13 CM! Więc Zobaczysz Urośniesz jeszcze dużo =D Mr. Green

Numer Gadu-Gadu
2891618
ajshdasd
Gość
PostWysłany: Czw 16 Wrz, 2004 19:06   

Ja też jestem strasznie niska chłopacy z klasy się wyśmiewają i mnię przezywają (większość) mam 145cm wzrostu a chodzę do 5 klasy
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Wrz, 2004 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie jestes taka niska ... widziałam nizsze dziewczyny ... Jedna chodzi do 6(!) klasy .. ale ona ma po mamie niskosc ... Ile ona ma wzrostu to niewiem... ale gdzies ok. 135 ...
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 07:45   

Dzień dobry.
To wszystko jest w genotypie. Wzrost. Może mało śpisz? Nie wiem czy wiesz, ale rośniemy w nocy i jeśli śpisz mało, normalnym jest, że rośniesz mniej. Ja mam koło 180 cm wzrostu i 14 lat. Nie jesteś wcale taka niska, jak sobie wmawiasz. Naprawdę. Wink A czy po pierwszym okresie rośnie się 8 cm?Nie wiem, ale takie...Zasady...Nie pasuje mi to za bardzo. Rośniemy do 18 lat? Zwykle przestajemy rosnąć, kiedy mamy około 18 lat, ale to nie jest wcale zasada. Wszyscy jesteśmy inni i jedni przestaną rosnąć w wieku 16 lat, inni w 19-20, choć są to wyjątki.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
homyck Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 07:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wg. niektórych źródeł ludzie mogą rosnąć w wieku ... 28 lat ! (sic!) Więc nie ma się co martwić na zapas, wszystko będzie dobrze ;-) I żeby nie było , że kurczę wszyscy mówią co i jak , a moi niet to mam 17 lat i 195cm wzrostu :P

sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 17 Wrz, 2004 11:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czytałam książkę Benjamina Spocka i było tam napisane że po okresie rośnie się do 4 cm ja mam 10 lat 170cm wzrostu rozmir stanika 70a i nie mam okresu ale ja wykraczam wzrostem ponad normę wiekowa
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Odpowiedz do tematu