Hej. Mam 12 lat i noszę stanik 65AA bo taki najmniejszy mama mi kupiła w prezencie, kiedy zauważyła że zaczęły rosnąć mi piersi. Teraz już robi się trochę przyciasny, a ja nie wiem jakie są rozmiary i jaki powinnam sobie kupić. Co oznacza wymiary pod biustem, a co nad? Słyszałam też o staniku zero. Możecie mi to wyjaśnić? :?:
gosiek Gość
Wysłany: Pią 01 Paź, 2004 21:37 stanik
Najlepiej to tak na oko spojrzec .. zalezy czy chcesz miec miekki stanik czy usztywniany radze usztywniany!!. Zawsze możesz przymierzyc stanik i wtedy sie zorientujesz jaki nosisz rozmioar. Pozdro!!
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 01 Paź, 2004 22:08
Chesterka - może teraz spróbój AA70-AA80 ? W tym przedziale. Ewentualnie A65 lub wyżej Ja radzę poprostu iść do sklepu i poprosić sprzedawczynię o radę Albo kupić taki elastyczny (np. bezszwowy top [przypominający stanik] albo zwykły top) bo on na dłużej starcza. Jak kto woli
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 02 Paź, 2004 14:31
Rozmiar stanika można obliczyć sobie na stronie www.triumph.pl . A z mierzeniem to jest tak: bierzesz miarkę i oplatasz sobie przez biust,nie za ciasno(tak,żeby nic Cię nie bolało). Załóżmy,że wyszło 75 cm. Tyle wpisjesz na stronie trumph w wymier "w biuście". Potem mierzysz tak samo miejsce tuż pod biustem,tylko ze mocniej zaciskasz miarkę. Załóżmy,że wyszło 68 cm. Tyle wpisujesz w ramkę "pod biustem". Wtedy spójrz na wynik-jest obok. Z rozmiarami stanika to jest tak(w kolejności od najmniejszej do największej): 0,AA,A,B,C... Moim zdaniem masz duże AA albo małe A. Może Twój stanik AA jest po prostu bardzo mały? Radzę pójście do sklepu i zamknięcie się w przymierzalni. Spróbuj trochę poskakać-jeśli stanik będzie Cię uwierał to ejst za mały,jeśli podskoczy CI pod szyję-za duży. Nie polecam kupowania "na oko".