To jest całkowicie normalne. Nie masz czego się obawiać , ja mam 12 lat , ale na szczęście nie mam jeszcze miasiączki . Moim zdaniem nie masz się czym martwić , musisz się oswoić , ale wiesz żebyś nie okzywała takiej zmiany po tym okresie . Pozdrófka nie martw się .
Gość
Wysłany: Czw 14 Paź, 2004 17:20 Re: pierwszy okres
tak, moja koleżanka miała w 3. nie asmuć się. przywykniesz ;)
Weronika Gość
Wysłany: Czw 14 Paź, 2004 17:24
eh... Ja jeszcze nie mam okresu ale nie dziwie się tym i nie przejumuję.... Ale narazie jestem na początku 4 klasy więc może nawet w tej klasie ..
Zgadzam się z poprzedniczkami. Ja mam 12 i pół roku i niedługo będę mieć chyba okres (tak mwi lekarka, a poza tym to się czuje :P). Moja koleżanka dostała pod koniec 3 klasy i nic się jej nie stało :D Jak również innej mojej znajomej, która dostała w wieku ponad 16 lat.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 19:16
Kurczę, w trzeciej to ja byłam taaakim dzieciakiem... to trochę za wcześnie wg mnie. Ale to natura decyduje, nie my
Misiu, czyżbym Cię mogła przywitać w świecie kobietek ?
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 21:07
Ja dostałam mając niecałe 14 lat I sądzę, że byłam do tego przygotowana, wiedziałam co i jak... A matki (jak dla mnie) powinny rozmawiać z córkami juz w 3 klasie co to jest okres, bo jak np. dostanie ona go w 4 klasie, w szkole to może pomyśleć, że coś jej się stało i zrobić z igły widły To moje zdanie
Witamy w świecie kobiet !!
Jest tu temat o okresie..
Więc wczoraj dostałam okres. Prosze mi nie gratulować bo jestes wkurzona...:[[ Ale trudnoo :/ Jeszcze mnie czeka rozmowa z mamą bo wczoraj była cały czas zajeta...
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Wto 26 Paź, 2004 13:29
Malvina, no to jeste w świecie kobiet!!! Powiedz ile masz lat, ile ważysz, ile masz wzrostu i od jakiego czasu miałaś śluz. Proszę!!
Ewq.. o nie ..;;pp nie jestem kobietą ale dziewczyną ;]
Mam 12 lat waże ok. 46kg. wzrostu 162... wydzielina połtora roku jakos..:]
Mysłałam ze bedzie z mamą gorzej :d bylo spox ;]]