A ja mam codzien wydzieline sluzową juz ,mnie wnerwia i czasem podkradam mamie wkładki chociaż ona nie ma okresu ale cos jej plami (jakas wydzielina) a jak sem w szkole to ciagle mam wilgotno az szlag mnie trafia
Weronika Gość
Wysłany: Sob 16 Paź, 2004 10:26
A u mnie chyba była wydzielina
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 16 Paź, 2004 12:22
Przywykniecie. A wkładki są tanie (Alldays u mnie w mieście są po 2,99 zł) więc wystarczy poprosić mamę, żeby kupiła, albo samej kupić.
Cytat:
czasem podkradam mamie wkładki chociaż ona nie ma okresu ale cos jej plami (jakas wydzielina)
Może i nie ma okresu co jednak nie znaczy, że nie ma wydzieliny. Może mieć wydzielinę. Np. moja mama wchodzi w okres menopauzy i już nie ma okresu, ale wydzielinę
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 16 Paź, 2004 13:21
Moja mamcia ma 53 lata i nie ma okresu bo jak mnie urodziła to była cesarka no i nie ma juz okresu no ale kupuje wkładki(chyba jej macice wycieli)
Ja na począrku kompletnie nie mogłam się przyzwyczaić... Jeszcze najgorzej było w wakacje... Ale teraz już jest oki... Każda kobieta to ma i da się do tego przyzwyczaić
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 17 Paź, 2004 14:46
A ja mam talkie pytanko spoza tematu..Skąd "wycieka"wydzielina śluzowa a skąd okres?
tak jak kinga powiedziala-złuszcza sie śluzówka macicy, która wytwarza sie by moglo sie rozwijac zaplodnione jajeczko (ta śluzówka grubieje i jest głownie pozywką dla zarodka) ale jesli nie dochodzi do zapłodnienia to ta sluzówka sie złuszcza i jest wydalana razem z krwią przez pochwe. A śluz jest wydzieliną pochwy, która w czasie owulacji (jajeczkowania) ma taką konsystencję, ze pomaga plemnikom dostac sie do pochwy, a pod koniec cyklu, przed miesiączką jest bardziej gesta, lepka i ma za zadanie juz nie przepuszczac plemników. Sluz również ma za zadanie utrzymanie odpowiedniego pH w pochwie.