Ostatnio zmieniony przez ti_mo_n dnia Sob 10 Lut, 2007 07:20, w całości zmieniany 2 razy
KoT Gość
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 06:46
Witam.
Co do mówienia "Dzień dobry":
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie i od Twoich chęci. Nikt Cie do niczego nie zmusza, a jak powiesz to się przecież nic złego nie stanie (Jak nie powiesz - też nie). Co do HWDP - Y-ym. Proszę iść do biblioteki, wziąć słownik wulgaryzmów i znaleźć tam to słowo. Na pewno nie ma go pod literą "H". Taką mamy nową modę, nową subkulturę nienawidzącą policji, "dążącą" do zalegalizowania marihuany. 12letni chłopak zobaczy na murze liść cannabisu, kupuje puszkę i leci narysować identyczny na sąsiednim bloku z napisem "Legalize it". Trzeba wspomnieć, że nigdy marihuany nawet nie widział.
Pozdrawiam
(...)12letni chłopak zobaczy na murze liść cannabisu, kupuje puszkę i leci narysować identyczny na sąsiednim bloku z napisem "Legalize it". Trzeba wspomnieć, że nigdy marihuany nawet nie widział.
Dokładnie to samo jest u mnie na osiedlu (więc zapewne niemal wszędzie tak jest) (głupota )
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
problem części społeczeństwa jest taki, że obwiniają policję za to, za co powinni obwiniać posłów. to posłowie ustalają prawo, a policjanci go tylko pilnują. jesli przekroczysz prędkość/ coś ukradniesz / kogoś zabijesz to policjanci MUSZĄ dopilnować, byś został/a ukarany/a, bo w przeciwnym wypadku sami złamaliby prawo i to oni podlegaliby karze.
dodatkowo teraz powstała "moda" na bluzganie policji. "policja jest zła" "policja do d**y" "hwdp" i inne hasła. ..a czy ktos potrafi podać jeden porządny powód, dlaczego nie lubić policji? (powtarzam - policji, nie policjanta. -- 'policjant' - jedna osoba - zawsze moze trafić się "zły", ale to są jednostkowe przypadki. powiedzmy 1 na miasto.).
dobra rada: przestańcie tyle TV oglądać, bo pewne stacje (nie będę wymieniał, bo jeszcze mnie do sądu podadzą) karmią was taką papką, że aż się wierzyć nie chce. wykrywajcie to i stacje te omijajcie - dla waszego dobra.
CAŁKOWICIE się z nim zgadzam ..
Do tematu... ja nie mowie ... nieraz tylko dla jaj .. Mozesz mowic ... mozesz nie .. policjant to normalny człowiek .. normalny zawod .. to tak samo jakbys obcemu człowiekowi tez powiedziała .... Nic Ci nie doradzę bo to Twoja decyzja.
do wszystkich 'chwdp'owiczy' - kto z was dostal przynajmniej to 48, zeby miec jakies podstawy zeby bluzgac na niebieskich, he? Troche szacunku, CHOCIAZBY z racji wieku...
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
kurde to byłmandat za przekroczenie predkosci:( było coś chyba do 70 a ja jechałem az tylko 145
Wiesz co, z takim podejściem w ogóle nie powinieneś dostać prawa jazdy! Jeszcze najwyraźniej do tego nie dojrzałeś. I nie dziwię się, że dostałeś mandat. Co więcej - bardzo się cieszę. Bo może za chwilę zabiłbyś nie tylko siebie, ale i innych niewinnych ludzi.
Co do Policji - ja ich bardzo szanuję. I denerwują mnie hasełka typu "CHWDP", itp. Bo powiedzmy sobie otwarcie, jak wyglądałaby rzeczywistość gdyby Policji i policjantów nie było? Wtedy to już panowałby zupełny chaos i rozgardiasz.
Bo powiedzmy sobie otwarcie, jak wyglądałaby rzeczywistość gdyby Policji i policjantów nie było? Wtedy to już panowałby zupełny chaos i rozgardiasz.
Prawda jest taka że policja w Polsce za bardzo nie dba o bezpieczenstwo itp... Olewają swoją prace... idą na patrol na miasto i udają że pilnują... No , ale są wyjątki
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 20 Paź, 2004 18:41
Cze
Po raz kolejny wypowiadam sie na ten temat ...
Ludziska nie jest tak ze Policja olewa swoją pracę ... są przypadki ... gdy zdarza sie to jakimś policjantom ... ale to nie jest regułą
Wiem o tym dobrze bo naprawde mam dobry kontakt z Policją
Pamiętacie akcję w Magdalence ? zastanowcie sie ile Policjantów tam zginęło ... oni pracowali ... nie obijali się ... nie udawali że pracują ...
Takie przypadki sa bardzo czesto nie o wszytskich sie mówi ... Rodzina Policjanta musi byc przygotowana ze moze zadzwonic telefon i ojciec rodziny bedzie musiał jechać na akcje ... pomimo ze nie ma służby
Praca Policjanta jest bardzo wyczerpująca ... Ci ludzie sa naprawde sprawni fizycznie ... musza byc ... musza tez byc gotowi na wszystko
Niestety zdarzają się wyjątki co nie oznacza że należy p*** całą Policję ... :/
Zauwazyliście że napisałam słowo Policjant z dużej litery ? to przez szacunek dla ich pracy ... dla pracy tych PRAWDZIWYCH Policjantów
KoT Gość
Wysłany: Sro 20 Paź, 2004 18:54
Witam.
Ekhm, wydaje mi się, że masz błędne podejście, ograniczone niewiadomością. Policjant jest stróżem prawa i powinien wykonywać swój zawód najlepiej jak potrafi. I wielu tak robi.
Pozdrawiam