| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
YyYyYy...
Autor Wiadomość
akasia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 14:44   YyYyYy... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Raz Jak siedziałam w wannie może to głupie ale wziełam golarke taty...Wziełam i se po "tym" pogoliłam troche włoski a potem na drugi dzien jak chodziłam w majtkach coś mnie piekło , a potem patrze i miałam jakieś chrostki.Czym można zlikwidowacz to tak jak by piekło swędziało ale jakoś dziwnie drapało ? Jak można temu zaradzić.Oczywiście nigdy już tego nie zrobie , to był pierwszy i ostatni raz.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 14:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Mozna posmarować balsamem ... podczas golenia tez dobrze jest posmarowac jakimś żelem do skóry wrażliwej Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Balsam może również podrażnić niektóre miejsca. Po co ty wogóle to goliłas? Teraz mogą ci rosnąć dłuższe i mocniejsze.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 17:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Wcale nie są odrazu dluższe i mocniejsze moze sie jedynie tak wydawać
A golić się tam można np jak sie idzie na basen
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że można. Dorosłe kobiety mają większy zarost i gdyby się nie goliły, to wychodziłby im spod majtek. Fakt jest taki, ze najlepiej zacząć golić jak najpóźniej.
A teraz skoro już się ogoliłaś to teraz się posmarój jakimś kremem i nie drap. Po jednym, dwóch dniech zejdzie.
A na przyszłość, to są specjalne preparaty do higieny intymnej Wink.
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 24 Paź, 2004 00:32   

Ja mam też taki problem i jest to denerwujące, ale no cóz trzeba używać łągodnego kremu do depilacji proponuję Veet, lub jakiś tańszy np. Tanita.
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 24 Paź, 2004 13:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Balsamy,kremy do higieny intymnej tu nic nie dadzą.
Rozumiem,że swędzi Cię łono a nie np. pochwa? Jeśli tak to wszystko OK. Po prostu masz nauczkę na przyszłość(tak jak ja Neutral ). 2 pierwsze dni są straszne. Trzeciego czy czwartego dnia powinno przestać. Mam nadzieję,że nie wyskoczyły Ci krostki tylko masz takie jakby "plamki" pod skórą? To pojawia się,bo włosy rosną dlatego też może Cię to swędzieć. Po paru dniach włosy odrosną na tyle,że nie będą "kłuły". Ja też miałam jakąś szajbę,bo obcięłam sobie włosy nożyczkami tak patrzę,że tak krótkie to może je już w ogóle ogole? Neutral No i ogoliłam...Pierwszego dnia to w ogóle nie mogłam znieść tego widoku,że jestem taka "łysa" Neutral (normalnie to mi włosy spod majtek wystawały). Drugiego dnia włoski zaczęły odrosnąć,zaczęło się pieczenie i swędzenie. Brałam prysznic 3,4 razy dziennie. Tej nocy nie mogłam spać. Pojawiły się te krostki, całe łono było czerwone od drapania...Włoski strasznie kłuły. Następnego dnia w szkole miałam 7 lekcji,nie mogłam wytrzymać. Na szczęście później jak wróciłam do domu, wzięłam prysznic to krostki stopniowo znikały,aż w końcu nie było ich wcale,nic już nie piekło. Po paru dniach włosy przestały kłuć bo odrosły. No i minęły prawie 2 tygodnie. Tobie radzę czekać cierpliwie. Mam nadzieję,że nie ogoliłaś się gdzieś "głębiej"(chodzi mi o to,że tylko na łonie,nie goliłaś się gdzieś bliżej miejsc intymnych) to nic nie powinno się stać.

Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Paź, 2004 13:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Ja na początku też miałam coś takiego ale teraz już nie Smile pozatym używam żeli do skóry wrażliwej Wink wiec teraz juz jest wporządku
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 24 Paź, 2004 14:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

I na przyszłość , gdy już będziesz musiała się ogolić nie używaj golarki taty , tylko miej swoją przeznaczoną tylko i wyłącznie do higieny intymnej Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 24 Paź, 2004 19:02   

A najlepiej krem... Bo np. męskie golarki są przystosowane do kształtów (mniej więcej) meskiej twarzy. A kremy do bikini są do bikini...
Powrót do góry
ewqq-nzlg
Gość
PostWysłany: Pon 25 Paź, 2004 15:06   

Ja na wakacjach zgoliłam kilka włosków, ale nie po skórze, tylko końcówki. Później 2 tygodnie swędziało mnie tam, bo poprostu odrastały. Więcej nie zrobię tego bez kremu!!
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Paź, 2004 21:08   

Ja kiedyś zgoliłam sobie tak na górze...I szlag chciał mnie trafić! Już nigdy tego nie zrobię... Tylko będę podcinała... Bo to jest okropne!
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tam sobie gole =) wygodniej mi tak =P robie to podczas kąpieli, wczoraj byla kolejna "operacja" ^^ i robie to zwykłą maszynką na wymienne żyletki, tak mi wygodniej =) a używać jakichś specjalnych żelów kremów nie używam czasami tylko krem do golenia, i gole i obokilce bikini i boki i staram się jak najgłębiej i wzgórek też =P

Numer Gadu-Gadu
2891618
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:11   

A nie drażni, denerwuje Cię to, jak ci odrastają?
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 09:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie bo ja już tego nie czuje, po prostu spełniam podstawowe zasady higieny przy ich usuwaniu (np. uzywam akiej maszynki której już nikt w domu nie uzywa, wsyzscy maja inne więc ja mam własną ale używam ją i do golenia nóg i pach i okolic pachwiny) nie robie tego "na sucho" (niestety mam takie niemikłe przeżycia z goleniem nóg na sucho, i to nie raz ^^ nie umiem uczyć się na błędach Wink ) i nie nie boli mnie ani nie swędzi (choc przedwczoraj sie tak przecholeruśnie zacięłam =/ Razz) zawsze po wyjściu i osuszeniu się smaruję i nogi i wogóle całe ciało balsamem (najlepiej jakimś tłustym, używam balsamu do ciała oliwkowego z Ziaji) albo kremem.

Ostatnio zmieniony przez panienka_wierzba dnia Sro 27 Paź, 2004 16:10, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu