Hello!
Napisze wszystko od poczatku :). Wiec tak: Podoba mi sie pewna dziewczyna. Chodzimy do jednej szkoly. Niby sie znamy, ale to taka znajomosc tylko na czesc i nic wiecej. Jeszcze czasami gadamy na gg albo przez smsy. Chcialbym z nia pogadac ale ona na przerwach zawsze jest z koleznakami :/. Nie wiem co mam robic. Niedlugo jest dyskoteka w naszej szkole. Prosze pomozcie mi! Bardzo mi na tym zalezy. Aha i mam 14 lat :). Pozdroofka dla wszystkich co odpisza! Papapa :*
Wykorzystaj moment..macie w szkole dyskoteke...poproś ją do tańca!a wczesniej przed dyskoteką jak gadasz z nią na gg to powiedź jej ze chciałbyś z nią pogadać ale bez koleżanek i nie na gg...czy moglibyście...jak gadasz z nia na gg to masz duuży plusik..bo gg trochę zbliża ludzi...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 14:58
Cze
No cóż po pierwsze ... przestań się bać ... dziewczyny to nie są jakies potwory które nagle zaczną się z Ciebie śmiać ... ( eeh ... noo przynajmniej niektóre )
Jest super bo gadacie na gg i przez sms ... to naprawde duzo ... teraz musisz się postarać żeby ona zobaczyła że coś do niej czujesz ... może wyślij jej pare razy na noc jakiegoś słitt smska który by jej sprawił radosć ( to napraaaawdę działa ) na gg możesz jej :* wysyłać
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 19:20
Więc powiem Ci tak: jeśli Ty do niej nie podejdziesz, to ona do Ciebie tym bardziej. Chłopaki ! Nauczcie się, że to w waszej gestii leży "zarywanie" do dziewczyn ... Jak dziewczyna np pyta się chłopaka o chdzenie, to to wygląda śmiesznie
Jeśli się wstydzisz z nia porozmawiać na przerwie, to napewno pogłębcie swoją znajomość na dysce. Później na przerwach będzie łatwiej
Weronika Gość
Wysłany: Pon 25 Paź, 2004 19:41
A więc powiem Ci w punkcie osoby która wie coś o tym...
A więc jeśli gadasz z nią przez gg to masz plusa. Jeśli ona nie lubi łańcuszków nie wysyłaj. Jeśli natomiast lubi - chętnie jeśli podasz gg podam jeden na którym można niezłą odpowiedz dostać.
2. Jeśli gadasz z nią przez SMS masz dodatkowego plusa. Możesz napisać w SMS np. Moje imie: Kocham Cię a nazwisko domyśl się i wtedy może cos się stanie
3. Jeśli jest dyskoteka- zaproś ją tak jak mówiła Kinga - zaproś ją do wolnej piosenki. Przy niej można wiele sobie wyznać.
Wiem, że łatrwo tak po prostu powiedzieć: "poderwij ją"... Po porstu podejdź do Niej i poproś ją do tańca na tej dyskotece. Nie bój się, że odmówi, dziewczyny żadko odmawiają tańca wolnego. Po prostu podejdź i poproś... wiem że to tak "ławtwo" powiedzieć, ale kiedyś też bardzo się wstydziłam pewnego chłopaka który mi się podobał, ale podeszłam do niego i zapytałam czy może byśmy nie zatańczyli i od tamtego momentu z nim zaczęłam się umawiać i zaczeliśmy się spotykać i w końcu byliśmy ze sobą przez 4 miesiące... więc warto sprubować! Nie masz teoretycznie nic do stracenia... No musisz tylko się przełamać...
Pozdrawiam i polecam się na przyszłość...
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)
KoT Gość
Wysłany: Wto 26 Paź, 2004 07:15
Witam.
SMS i GG to naprawdę wiele. Oczywiście na dyskotece zaproś ją do wolnego...Przerwy, ech. Z tym jest częsty problem, bo panny zbyt wiele razy dziennie zbierają się na przerwach w małe stadka, i spróbuj tu z którąś osobno porozmawiać...Nawet podejście i poproszenie o chwilke prywatności nic nie da, tylko zrobi dziewczynie kłopot przez chichot, bardzo wiele mówiące uśmiechy i spojrzenia koleżanek oraz ich pytania po powrocie owej wybranej Jeżeli się wstydzisz, porozmawiaj z nią na początek przez gg, możesz też zadzwonić. Wyślij smsy na "Dzień dobry" (byle nie za wcześnie! ) i "Dobranoc", dobierz uważnie ich treść, niech mówią coś więcej. No, i na końcu możesz się jej przez gg, telefon lub sms zapytać o rozmowę realną, gdzieś, gdzie nie będzie otoczona koleżankami.
Pozdrawiam
Anyone Gość
Wysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:52
Dzieki za odpowiedzi, ale ja jej prawie nie znam :/. Nie wiem co mam mówić jak juz z nia bede gadal :/. Prosze doradzcie... :)
KoT Gość
Wysłany: Wto 26 Paź, 2004 20:15
Witam.
Jak to: O czym? Rozmawiać można o wszystkim. Poczynając od spraw tak przyziemnych i banalnych jak ostatni sprawdzian czy nadchodzące lekcje, możecie trochę się wyżyć na nauczycielach , przez zainteresowania i hobby (Tak trudno zadać pytanie "Czym sie interesujesz?"?) po swoje własne problemy. Jeśli będzie mówić o sobie, nie przerywaj. Im więcej się dowiesz tym lepiej dla Ciebie. Jeśli przejdzie Ci przez gardło łagodna, subtelna pochwała dotycząca jej wyglądu, jest to wskazane.
Pozdrawiam
Weronika Gość
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 07:10
Jeżeli już ją zagadasz - zacznik tak jak mówił KoT od rzeczy banalnych. Poźniej natomiast ja chętnie rozmawiałabym o zainteresowaniach, poźniej tak ogólnie