Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 14:23 Co to jest? Powiedzcie!!
Dzisiaj rano poszłam załatwić pewną potrzebę. Gdy już skończyłam, pomyślałam sobie, żeby zobaczeć czy już mam śluz. I zgadnijcie co zobaczyłam... Plamę! Była koloru czerwono brązowego. Teraz już nic nie mam, tylko śluz. Co to mogło być? Czy to miesiączka? Moje najlepsze kumpele powiedziały mi, że one tak miały kilka dni przed pierwszą miesiączką. Czy ja też tak będę mieć?
Ps. Tradycyjnie boli mnie brzuch, ale tym razem boli mnie prawy jajnik, a nie lewy. Tak na środku też coś dzisiaj poczułam, ale to trwało 15 sekund. Może pół minuty. A przy podcieraniu nic nie widać. Pomocy!!
według mnie był to taki wstęp- możesz jeszcze przez kilka miesięcy nie miec okresu , ale wydzielinę. Bo na początku tak jest że może ustąpić a po pewnym czasie się pojawi
Tak..bambi chyba to miała na myśli...
Ja czegoś takiego przed okresem nie miałam...ale być może coś takiego jest...
Ja tak jak malvina...już pogratuluję....bo zostałaś kobietką...
Dzięki. Tylko teraz boję się jutra. Czy to będzie jutro na wycieczce, w szkole, w domu, na sprawdzianie z historii, czy może w piątek, a może w sobotę w szkole, albo w niedzielę u babci? Jeju, boję się!!
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
Dzisiaj noszę wkładkę. Powiem wam ciekawostkę. Moja najlepsza kumpela miała taką plamę kilka dni przed pierwszą miesiączką. Wzięła w ten dzień na siebie podpaskę (po co podpaskę? Wkładka wystarczy ). Po szkole zdjęła podpaskę i żyła sobie normalnie. Dopiero po godzinie czy dwóch poszła do łazienki. I co? Okres. A jak miała podpaskę to nie mogła dostać, tylko jak ją zdjęła. Ciekawe zjawisko
Moja kumpela też coś takiego miała.
Ale okazało się, że to nie miesiączka tylko ... zakrzepki młodzieńcze(poprawcie mnie jak coś ). Ta koleżanka miała to jakieś pór roku temu i nadal nie ma miesiączki...
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 17:10
ja jako zawsze zdšżam do lazenki ale przed tym jak mam jakie 2 godziny czy nawet mnie luz staje się bršzowawy jasno bršzowy
Nie martw sie tym. Na pewno nie jest to nic złego.
Nie wiem czy już pisałam, ale wczoraj miałam tyle śluzu, że mi majtki przemoczyło. A dzisiaj ta plama. Do tego wcześniej miałam śluzu bardzo maleńko. A tak normalnie to mam średnią ilość.
Zabierz ze sobą podpaskę..jakbyś dostała to będziesz to czuć..ja jak dostałam okres to byłam w szkole..i czekało mnie jeszcze 5 lekcji...poszłam do higienistki i ona użyczyła mi pomocy...byłam zaskoczona..ale nie umarłam..więc się nie bój tylko zawsze miej przy sobie to zabezpieczenie...bo będzie nie ciekawie tak jak ze mną...
Zastosuję się do Waszych rad. Wielkie dzieki, że zechciałyście przeczytać moje posty.
<b>Tisiana:</b> podpaskę noszę już ze dwa-trzy tygodnie. Nieciekawie miałaś. Największy problem jest w tym, że u nas higienistka jest tylko w poniedziałki i w czwartki