| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Podpaski a tampony
Autor Wiadomość
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:34   Podpaski a tampony Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie. Czy jesli uzywa sie tamponow czuje sie pewniej i bardziej komfortowo ? Mam 11 lat i nie wiem czu uzywac tamponow czy podpasek. W podpaskach jest mi niezbyt wygodnie... Neutral Chcialabym uzywac tamponow ale nie wiem czy to dobry pomysl... A jesli mozecie to powiedzcie jak wam udal sie ten pierwszy raz i czy to boli.

Numer Gadu-Gadu
2071312
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie to nie boli =) a pierwszy raz możesz sie stresowac ale potem jest b. b. wygodnie ^^ wogóle nie czuje się tamponu ani teogo że ma się okres.. trzeba tylko pamiętać o regularnym wymienianiu tamponów, co 4-6 godzin. Gorąco je polecam =) na poczatek wex mini

Numer Gadu-Gadu
2891618
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pewnie,że czujesz sie bardziej komfortowo,praktycznie nic nie czujesz. W podpasce zawsze to odczuwasz,czujesz się jak w pieluszce a w tamponie-nic. Aplikacja nie jest taka zła,a z wyjmowaniem to jeśli tampon jest nasiąknięty krwią to łatwo się go wyjmie. Na poczatku zacznij od rozmiarów mini-będzie łatwiej z aplikacją i wyjmowaniem. Żeby dobrze zaaplikowac tampon musisz być całkowicie rozluźniona, jesli nie udaje CI się nie rób nic na siłę,najlepiej daj sobie spokój na jakiś czas. Instrukcja(o ilę sie nie mylę) będzie razem z opakowaniem tamponów,na począte najlepiej kup "Moje pierwsze OB". Pamiętaj,by zmieniać je co ok. 3 godziny i nosić tylko do krwi miesiączkowej. Najlepiej się z nimi ograniczać(np. do szkoły i na basen) a w domu i w nocy miej podpaski. Tampony trzeba nosić na zmianę z podpaskami, bo pochwa musi odpocząć. To chyba wszystko Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:48   

Noszenie / zakładanie tamponów nie boli. Gdy nosisz je w pochwie, to ich w ogóle nie czuć. Ale nie wolno za często nosić tamponów. Nie należy ich nosić na słabe krwawienia czy wydzielinę śluzową. Pochwie należy się pewna wilgoć, ponieważ powinna być odpowiednio nawilżona, aby nie doprowadzić do stanu zapanego, bo przez to więcej zarazków się dostaje i można otrzymać zakarzenie pochwy. Na początku spróbuj mini. Powinno się od nich zaczynać, a dopiero od większych na obfitsze krwawienia miesiączkowe.
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z koleżankami. Mam pytanie. Czy można użyć na sam początek te nie mini tylko te ciut większe? One też mają taki kształt że lepiej się je aplikuje. Nie mam zamiaru kupować całego opakowania mini, ale mam tą darmową próbkę. Kiedyś byłam w delikatesach centrum, i tam było otwarte opakowanie z tymi mini, i myślałam, żeby się poczęstować, ale byl ze mną tata, i to by było głupio tak... poza tym to by było nie na miejscu Razz

Aha, jak jeszcze nie dostałaś tej paczuszki darmowej od O.b. to sobie zamów biggrin

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:56   

Jeśli chodzi o te 'ciut' większe tampony, to czemu nie. Najlepiej właśnie zaczynać od mini do największych, ale jak są 'ciut' większe, to można spróbować.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fajnie, spóbuję jak dostanę okres. Chociaż się boję, ale może się przełamię biggrin Damy radę!!

Numer Gadu-Gadu
2187507
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mycha92 napisał/a:
Kiedyś byłam w delikatesach centrum, i tam było otwarte opakowanie z tymi mini, i myślałam, żeby się poczęstować, ale byl ze mną tata, i to by było głupio tak... poza tym to by było nie na miejscu Razz

Lepiej tak nie robic nawet jak opakowanie jest otwarte bo Cie oskarżą o kradzież Neutral Ja kiedsy zajrzałam do otwartego pudełka wkladek zeby zobaczyc jak wygladaja to sie mnie uczepili ze to ja je otworzylam i ze chcialam zawinąć Neutral a nie mialam zamiaru brac tlyko spojrzec bo ktos otworzył. Wiec nie radze takich sztuczek Wink

Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 19:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Też tak uważam, że lepiej trzymać się na baczności biggrin Ale tak poczęstować się to chyba wolno, heh. Jakby cała populacja ludzi poszęstowała się jedną wkładką Bella (pakowanych po 20 szt.) to ogólny wynik w paczkach wynosiłby ok. 110000 paczek wkładek!!!! Shock Razz

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 08:57   

Buhehe, jak ja byłam w sklepie z koleżanką, to było otwarte pudełko tamponów =P
Chciałyśmy sobie popatrzeć, lecz niestety cały czas na nas ochroniaż patrzył =P
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 10:24   

Bo ochroniarze mają to do siebie, że lubią się wrednie na ludzi patrzeć, grrrr Evil or Very Mad

Zazwyczaj jak coś ma być otwarte "do częstowania się" to pisze karteczka. Np. kiedyś byłam w hipermarkecie i były 3 otwarte pudełka takich hm... dziwnych cukrów i pisało "Można spróbować!" albo coś takiego. LOL Mr. Green
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 14:24   

Spoko! Podrzucę karteczkę jakby ochroniaż nie widział i się poczęstuję, a jak zauważy i się zapyta, dlaczego kradnę, to powiem: 'Ja nie kradnę, ja się tylko częstuje, bo przecież tam pisze: >>poczęstuj się!<< więc jak?'. Spoko, co? =P
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 14:36   

He, he, raz na żarty poszłam z koleżanką i włożyłam tampony do koszyka i tak chodziłam biggrin
Ale jajca była, a jak ludzie się patrzyli Razz
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 16:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Wiesz Kleo sorry że to pisze ale tampony sa podniecające dla dzieci w przedszkolu
Nie wiem czemu Ci ludzie sie patrzyli :/ może sie tak dziwnie zachowywałyście
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 17:08   

I tak tampony były ukrywane, a w przedszkolu to nie wiem, czy dzieci wiedzą, że one istnieją, bo ja o nich jeszcze nic nie wiedziałam Wink
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu