Tak na marginesie... Jak to wyczytałam w książce opowiadanie pewnej dziewczyny: "Poszłam na dyskotekę szkolną, i postanowiłam założyć biustonosz. Nigdy wcześniej nie miałam okazji go nosić, mogłam go tylko przymierzyć. Byłam wtedy kompletnie płaska. Na imprezie kolega z klasy poprosił mnie do tańca. Po chwili spytał <Czy nosiłabyś buty, gdybyś nie miała stóp?>"
Skądś znam ten cytat. Z jakiej to książki
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 13:10
No nie wiem czy dokładniew napisałam cytat, bo obecn ie porzyczyłam ksiazke kolezance... "tematy tylko dla dzieczat" autorstwa Carol Weston.
Ja tam wole zwykłe biustonosze... Top strasznie na mnie wygląda Tak okropnie wisi, jak na wieszaku
Femme Fatale Gość
Wysłany: Sob 06 Lis, 2004 20:13
Ja wolę staniki. I polecam je, choć topy są napewno wygodniejsze. Wybór również zależy od wielkości biustu. Bo w topie stabilizacji jako takiej zbytnio nie masz. A w staniku wręcz przeciwnie. Na początek poradziłabym topy, żebyś się przyzwyczaiła, a potem już staniki. Chociaż dla mnie to nie ma sensu, na Twoim miejscu wolałabym od razu biustonosz.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Nie 07 Lis, 2004 11:25
Ja odrazu kupiłam sobie stanik, bo pomyślałam, że na topy się nie opłaca wydawać pieniędzy. Jest bardzo wygodny. Czasami nawet zapominam, ża mam go na sobie.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Nie,nie wolna Ewqq,bo skóra też musi "odpocząć". Najlepiej tylko w skrajnych sytuacjach.
No fakt, musi sobie skóra odpocząć. Chyba się Was posłucham Ostatnio koleżanka mi mówiła, że ona nosiła prawie non stop stanik przez miesiąc, i jej się skóra na ramionach poprzecierała od ramiączek...
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 20:58
mycha92 - ja noszę cały czas stanik i nic mi nie dolega. Chyba Twoja koleżanka nosi przyciasny, więc zaproponuj jej, żeby kupiła sobie większy. Np. jak nosi 70A (przykład), to niech weźmie 75A
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 22:03
Wystarczy same ramiczka wyregulowac. Co innego, gdyby jej kolo biustu obratlo - wtedy trzeba wiekszy rozmiar.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 22:16
Tak, ale lepiej kupić też większy. Stanik 70A lub 75A nie robi wielkiej różnicy, a ramiączka w tym już nie grają roli, bo faktycznie - można je uregulować.