| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
szkoła...a okres
Autor Wiadomość
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 20:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O ja, Malvina, to za długo! Radzę ci, skonsultuj się z lekarzem!! Miesiączka może wachać się miedzy min. 2-3 dniami do max. 7-8.

Numer Gadu-Gadu
2187507
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 05 Lis, 2004 22:58   

KleO moje kuzynki od 10 lat (około) używają tamponów. Non-stop. I jakoś żyją, mają się dobrze, a jak były na badaniach u ginekologa (zawsze chodzą razem) to powiedział, że jak na użytkowniczki tamponów są bardzo zadbane czy jakoś tak, nie wiem dokładnie. I nie miał żadnej choroby. Używają max. 5 tamponów dziennie i jeden w nocy. I nie miały wstrząsu toksycznego... Poza tym, KleO, skąd masz takie informacje??
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 08:21   

panienko_wierzbo - koniec biggrin
Gabrielen - wiesz... rożne to się ma informacje. Na temat dojrzewania wiem dużo, bo to dla mnie interesujący temat. Mam dużo poradników Smile Przeczytasz - wiesz dużo, nie przeczytasz - nic nie wiesz Razz

Mam mały problem też. Miesiączkę mam od 2 listopada. Nie odczuwałam żadnego bólu. Dopiero wczoraj (5.11.2004) <o Boże, jak mi teraz wyleciało Shocked >, odczuwałam duże bóle. Dziś też mnie boli, ale mniej. Moją mamę zawsze dół brzucha boli na początku oresu, a nie pod koniec Shocked
Dobra, okres mam już 4 dni, ale chciałabym, aby się skończył, ale robi się coraz bardziej obfitszy. W nocy przeważnie nic mi nie spływało, tylko dopiero jak wstałam, bo 'tam' to się wszystko zbiera. Dziś w nocy pobrudziłam prześcieradło Confused
Okres mi się robi coraz bardziej obfitszy... Sad
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 06 Lis, 2004 19:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

KleO-okres jest zazwyczaj najbardziej obfitszy w "środku swojej działalności" czyli 4 dzień to tak nie zupełnie koniec Wink
Malvina- Moja koleżnaka miała okres 2 tygodnie...Na poczatku mogą się zdarzyć takie okresy nie musisz latać do lekarza,spokojnie...Poczekaj jeszcze parę dni, jak będzie dłuzej niż 15 powinnaś zacząć się martwić.
Ja zmieniam tampon co 3,4 godziny bo potem już przecieka...Przynajmniej tak w "środku" okresu. Wcześniej nie wyciągam tamponu bo to nie wygodne takie wyciąganie tamponu "nie nasiąkniętego" do końca Neutral Ale na noc nie zakładam, bo ja bym musiała sobie budzik usatwiać co 4 godziny( Mr. Green ) a większych tamponów boję się użyć.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 11:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kup sobie jedna sztuke i poprostu miej ja przy sobie Very Happy Ja tez dostalam w szkole... Ale na szczescie moja mama pracuje w szkole i poszla do higienistki Wink W ten dzien co ja dostaly jeszcze moje dwie kumpele akurat nie cwiczylam na w-f i siedzialysmy w szatni... Totalny odjazd myslalam ze zdechne jak mialam ja ten pierwszy raz, te podpaski sa takie niewygodne... Confused Jak mi sie uda wsadzic na nastepny raz tampon to moze bede to troche mniej odczuwac Wink

Numer Gadu-Gadu
2071312
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 11:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
... Ale na noc nie zakładam, bo ja bym musiała sobie budzik usatwiać co 4 godziny( Mr. Green ) a większych tamponów boję się użyć.

Heh, tak jak ja pytałam się Was o zmianę podpaski w nocy... ja bym nie cciała się budzić w nocy, to po pierwsze, a po drugie zaraz by się np. brat dowiedział że idę zmienić tampon lub podpaskę... to by było nurtujące. Szczerze się przyznam, że czasami podsłucuję intruza albo mamę w kiblu Mr. Green Bo nie chce mi mama powiedzieć kiedy ma okres Razz To się sama dowiasuję. Gorzej, jakby mnie ktoś nakrył Wink Całe szczęście mnie cyba nikt nie podsłuchuje, a poza tym jak coś słyszy, po tylko to co robię, bo okresu jeszcze ine mam i nie zmieniam, bo nie mam co... Razz A wkładkę noszę jedną na cały dzień, i mi w zupełności wystarcza. Cool

Aha, Pechowa Ona: ale czego jedną sztukę? Podpaski czy tampona?

Numer Gadu-Gadu
2187507
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 11:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Aha, Pechowa Ona: ale czego jedną sztukę? Podpaski czy tampona?

Chyba obojętnie. Zależy kto czego używa Very Happy

A tak wogóle to jeden tampon na noc chyba wystarczy. Tak samo jest z podpaską. (Moja siorka miała kiedyś w gazecie darmową podpaskę always na noc i ona była bardzo duża, ja chyba czułabym się z nią jak w pieluszce Very Happy) No chyba, że ktoś ma bardzo obfity okres w nocy to jeden tampon może nie wystarczyć, ale w nocy jest on raczej słabszy niż w dzień.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 11:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A można używać na noc taką samą podpaskę jak na dzien? Dajmy na to chciałabym w przyszłości używać Always z 3 kropelkami.

Numer Gadu-Gadu
2187507
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 12:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że można. Wejdź jeszcze na www.dorastam.pl i zobacz w broszurce może będzie coś na ten temat.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 12:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam tą broszurkę, bo taką samą przysyłają z darmową próbką O.b. Tam chyba o tym nie pisze, chociaż... Jestem teraz u babci, a broszurkę mam w domu, więc sprawdzę dzisiaj wieczorem. A może coś o tym będzie w broszurce z magazynu "13" ? Zobaczę. Narazie mnie to aż tak ardzo nie interesuje, bo nie mam okresu, ale dobrze wiedzieć biggrin

Numer Gadu-Gadu
2187507
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Nie 07 Lis, 2004 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zależy czy w nocy leci Ci dużo, mało czy nic. Ale oczywiście że można z trzema kropelkami.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 14:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz Akacja12, jeszcze nie leci Razz Ale higienistka mi powiedziała że mam napięcie przedmiesiączkowe więc lepiej wyklepać teraz wszystko i wiedzieć jak najwięcej biggrin

Poza tym, co do napięcia przedmiesiączkowego, zauważyłam jedną rzecz. Koleżanka się mnie dzisiaj rano spytała, czy mam już okres, a ja się na nią wydarłam... nie wiem dlaczego Confused Chciałam jej normalnie odpowiedzieć, ale jakoś się wydarłam. Ona mówi, że też miała przed pierwszą miesiączką takie sytuacje, że wrzeszczała na byle kogo bez powodu, albo jak się uczyła to nic jej bo głowy nie wchodziło (potwierdzam, jestem świetna z przyrody, w tamtym roku miałam same piątki, a w tym roku 3 ze sprawdzianu Crying or Very sad ) i w ogole...

A tak na marginiesie... dlaczego już mnie jajnik nie boli Shocked Dzisiaj chwilami czuję drobny ból, a kiedyś to nie mogłam nogą ruszyć tak bolało... O Boshe!! Może jajeczko już dojrzało, i ma zamiar już powędrować dalej?!?!? Shocked

Numer Gadu-Gadu
2187507
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 16:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem Mycha,najlepeij sama się go zapytaj Wink
Być może to nie jest napięcie przedmiesiączkowe tylko coś innego. Np. ja przed samym okresem czuję najsilniejszy ból. I przed pierwszym też tak miałam. A w nocy coś dużo mam krwi,zazdroszczę Wam Wink

Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 18:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No to ja już w końcu nie wiem...Buuu, dzisiaj była higienistka w szkole (jest tylko w poniedziałki i w czwartki) to się mogłam spytać. Ale dopiero później sie skapczyłam, że już od kilku dni mnie nie boli. No ale mroweczka, popatrz, że miałam kilka dni temu plamę na majtkach, a okresu nie mam. Podobno tak się ma, przynajmniej tak mi kumpele opowiadały. Ja tam już nie wiem czy ja się normalnie rozwijam czy nie... a w ogóle mi się odechcewa żyć. Taka rozkojarzona jestem, nie mogę się uczyć bo nic mi nie wchodzi do głosy, ciągle się źle czuję, drę się na innych z byle powodu... może ja się przejdę do psychologa?? Shocked

A najchętniej to bym poszła na prześwietlenie podbrzusza, zamiast się go pytać... Razz

Numer Gadu-Gadu
2187507
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 18:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dojrzewasz zmiany nastrojów są niestety. Zreszta powiem Ci tak : nie wybiegaj za bardzo w przyszłość w swoim czasie dowiesz sie jak bedziesz miała Wink jeżeli będzie Cię bolał brzuch to załóż wkładke. Ona naprawde dużo daje.
Powrót do góry
Strona 4 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Odpowiedz do tematu