Chodzi mi oto że np. 11 latka pisze że kogoś kocha i chce za niego wyjść, a widzieliście kiedyś żeby ktoś się ożenił z kimś kogo zna z dzieciństwa?? bo ja nie... chyba że w filmach Czemu tak jest że w młodym wieku zauroczenia są takie przelotne... i zawsze się to kączy tym że np. ktoś jest załamany a druga osoba jest szczęśliwa że nie chodzi już z tym dupkiem... czemu wszystko jest napokaz????????????
Noid Gość
Wysłany: Sro 10 Lis, 2004 15:30
Ja znam takie przypadki U mnie w rodzinie tak się zdażało oraz krewni moich znajomych także tak mieli W Toruniu wszystko jest możliwe
Ja myślę, że poprostu można się odkochać...
Sama tak miałam, myślałam, że ON to moja miłość życia.
Kochałam go jakieś 3 lata
A potem poprostu bęc i koniec. Tak to jest
W młodym wieku są takie krótkie zauroczenia bo w tym wieku prawie nikt nie bierze sobie takich rzeczy na powaznie..) W tym wieku ważne jest zeby miec chłopaka czy dziewczyne(oczywiscie ładną! bo jakby inaczej moglo byc:D ) bo kolezanki mają(nie mówię ze wszyscy chcą tak miec...ale znam bardzo dużo przypadkow które tak myslą) .
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 20:18
W pewnym sensie na pewno masz rację. Mało jest małżeństw, wktórym kobieta i mężczyzna znali się od wczesnego dzieciństwa. Ja osobiście nie znam żadnego. Zgadzam się z Malviną-w dzieciństwie zazwyczaj są to krótkie i przelotne zauroczenia a nie długa miłość.
ja znam małżeństwo, które mieszkało, a raczej dalej mieszka na moim ośiedlu i znają się od wczesnego dzieciństwa, tylko, że żona jest starsza od męża, ale są szczęśliwi
Mieszkają blok dalej ode mnie. Całe życie mieszkali na tym samym osiedlu, i to bloki koło siebie. Blisko mieli do siebie, fajnie mieli =]
Ja chodziłam z takim jednym i cieszyłam się, że z nim zerwałam, ale on był załamany, ale jednak coś do niego czułam i wróciliśmy do siebie. Teraz uczucie nas obydwojga zgasło...
lola Gość
Wysłany: Pią 12 Lis, 2004 16:22
ja jestem z chlopakiem ktorego bardzo ;) lubilam juz od pierwszych klas podstawowki no zanim zeszlismy sie bylo wiele mniej lub bardziej zabawnych historii lae teraz juz od 2 lat jestesmy razem.........i co najwazniejsze chcemy ze soba spedzic cale zycie
lola Gość
Wysłany: Pią 12 Lis, 2004 16:23
ja jestem z chlopakiem ktorego bardzo ;) lubilam juz od pierwszych klas podstawowki no zanim zeszlismy sie bylo wiele mniej lub bardziej zabawnych historii lae teraz juz od 2 lat jestesmy razem.........i co najwazniejsze chcemy ze soba spedzic cale zycie
to jest poprstu wiek dojrzewania:] i kazdemu potrzebne sa jakies 'milostki' pozniej bedziemy milo wspominac nasza pierwsza randke czy pierwszy pocalunek itd:)hyhz a taka milosc z dziecinstwa chyba nie jest mozliwa zeby mogla przetrwac albo zdarza sie raz na 1.000 000 P no bo ja nigdy nie wyobrazalam sobie byc z kims rok czy pol:P a tu byc z kims od piaskownicy do grobu :p (dla mnie to nie realne:P) ale moze jak poznam to piekne uczucie jakim jest milosc to bede potrafila oddac kazda godz swojego zycia temu jednem:p
_________________ [: Nie ma kobiet nie zrozumianych,
są tylko meżczyźni mało domyślni :]
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 13 Lis, 2004 08:28
ja muszę przyznac że osoba z którą teraz jestem jest moją pierwszą
no nie miałam nikogo wcześniej przed nim, nie widze w tym nic złego, jednak nie zalezy mi na związkuj nie wiem na 2 czy 4 miesiące tylko dłużej poniewaz uważam że taki krótki nawet nie ma sensu.
Nie mówię tu o całym życiu (jednak mój 16 letni znajomy szuka dziewczyny z którą będzie mógł spędzić już całe życie [ale nie przeszkadza mu to w byciu z różnymi dziewczynami]).
Dla mnie związek, to coś wyjątkowego pomiędzy dwojgiem ludzi. Jeśli się kogos kocha tj. chce się z nim/nią spędzać każdą wolną chwilę, nie widzi się tej osoby choćby kilka godzin już się za nią tęskni (no to jest taki przykład w stadium początkowym, potem da się do wszystkiego przyzwyczaić jednak ja mam to stadium początkowe narazie ^^) i mogłabym tu jeszcze dlugo wymieniać ^^ ale nie w tym temat.
Więc jesli się kogoś kocha to rozumiem, bycie razem, ale być kimś bez miłości (no dobrze rozumiem, np. moją znajomą 11 letnią która co 3 tygodnie zmeinai chłopaków - -", jest młoda rozumiem ją to jest tzw. szpan że jest się z kimś itp. nie można miec jej niczego za złe, wiele osób w jej i jej podobnym wieku tak robi) to jest to be sensu.
No dobrze pozdrawiam bo zeszłam z tematu całkowicie ^^
A małżeństwo ludzi znanych sobie od dziecka jest możliwe (zazwyczaj tylko w filmach ale jednak), zdaża się, dośc żadko ale się zdaża...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
przeważnie kumple z "piaskownicy" pozostają kumplami do końca życia, a okazuje sie że tak naprawde się nie kochali tylko dobrze się czuli w swoim towarzystwie
hmm..
moze to glupio brzmi.. ale ja w tym momencie stwierdzam ze niema sensu szukac kogos na sile.. bo on sam mnie znajdzie i tyle.. bede wiedziala ze to on. teraz sie tylko ucze kochac, i mozna powedziec ze to wwszystko to bardzo dobra zabawa...
te wsystkie moje facety..
Hej! Myślę, że to nic strasznego! Dzieci tak gadają - niektóre chcą się dowartościować, a niektóre za dużo się naoglądały seriali
_________________ Idylla = raj
KoT Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 05:50
Witam.
A przecież może to być powodowane przemożną potrzebą bliskości drugiej osoby, jakiegokolwiek kontaktu, możliwości wyrażenia swoich uczuć. Dorzucić do tego burzę hormonów, dojrzewanie...
Pozdrawiam