Cze
A czemu niebezpieczne ? że nie zdejmę >? czy inaczej ?
Najwyżej zawoałam "Malvinka help me!" a malwinka przez kabelek z forum przyjdzie :p
nie no żartuję
Ale dlaczego niebezpieczne ?
Kinia słyszlałam o przypadkach że ktoś nie mogł potem sciągnąc nogi...Nie zyczylabym tego nikomu..
ale widzę że teraz jest lepiej usiadłam w siedzie rozkrocznym (pierwszy raz w tym dniu) i schyliłam głowę do kolana i udało mi się prawie za pierwszym razem a wcześniej się nie rozciągałam ale mam w klasię taką paulinę i one jest THE CHAMPIONS potrafi zrobić szpagat odrazu bez rozciągania i Bardzo Ci dziękuję Kingo za te rady wierzę że mi się uda!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sob 30 Paź, 2004 17:18
Cze
No pewnie że się uda ... ahh jedna uwaga
nie wiem jak ci to wytłumaczyć ale jak robisz szpagat to tylna noga musi leżeć na górnej stronie bo inaczej mozesz sobie zrobić kuku ... przez które pozniej mogą być problemy z tańcem itd
Wysłany: Sob 30 Paź, 2004 17:43
Cze
Zapomniałam pwoiedzieć że musisz rozciagac obie nogi .. chodzi mi o to żebyś rpbiła szpagat pionowy i pozionmy ... raz z nogą prawą raz z lewą ... poprostu gdy rozciągasz się kształtujesz mięsnie ... a jesli zapomnisz o jednaj nodze ... no to nie ciekawie może to wyglądac bo jedną będzie łądna a druga taka normalna ... więc pamietaj o obu
A co do mojego postu to pisałam o szpagacie poziomym czyli jak jesteś na podłodze
jedna noga jest z przodu druga z tyłu ... i stopa tej tylniej musi być oparta na górnej części stopy jeśli nie wiesz o co mi dokładniej chodzi postaram się to bardziej wytłumaczyć
ja codzienniewieczorkiem:
siad płotkarski
5 s. do prostej nogi 5 s. do zgiętej i 10 s. lezenia 2xna nogę
jak kinga siad rozkroczny
i do skutku (zyczę powodzenia)
ja zrobiłam w ciagu tygodnia
(ale od tamtego roku chodzę na treningi w siatke)
mamy tam (na siatkówce)taką "pacjentke"
co robi gwiazde i ląduje w szpagacie
fajnie nie????
_________________ Na twarzy uśmiech
a w sercu ból
to najtrudniejsza z życiowych ról...
Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 11:08
Cze
Fajne ale znane
<lol> jak to robiłam to miałam straszne początki musiałam sie nieźle rozciagnąć zanim mi wogóle wyszło teraz też musze sie rozciągnąc ale jest juz tak jak powinno byc
Kingo . zapytałam się koleżanki jak trzeba się rozciągać żeby zrobić szpagat . robiłam wszystko con kazała i do szpagatu pionowego zostało mi 10 cm ale nic bez Ciebie Kingo
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 13 Lis, 2004 22:21
Ja robiłam spokojnie szpagat, jak miałam 3 lata. Potem 4 - już gorzej. Jak miałam urodziny, to miałam je nagrywane na kamerze. Jak sobie podłączę skaner, to dodam zdjęcia, jak miałam roczek i takie tam ^^'
Albo też jeszcze teraźniejsze =*