| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
szkoła...a okres
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 09:43   

mycha92 napisał/a:
(tylko się nie gniewajcie sprzątaczki, że wywaliłam je do kibla Laughing )

Mycha, od czego masz kosze w damskich toaletach? :Roll: W każdej powinien być, a jak nie ma to w tym takim yyy... "rzedsionku" co są umywalki itd. MUSI być. Mogłaś zatkać toaletę... U mojej mamy w szkole tak było (tylko, ze podpaske i wkladke) i musieli 3 ubikacje rozwalać :/
Przejdź na dół
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 11:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agentka napisał/a:
ja miałam pierwszą 10-16 październik i 2 jeszcze nie miałam Confused Kiedy bede mieć drugą Question jak było u was?

Pomiędzy pierwszą a drugą miesiączką moze być nawet pół roku różnicy i nie jest to nic niepokojącego. A minął dopiero miesiąc,nie tak długo,nie przejmuj się Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grohówa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 15:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Trochę nie na temat, ale też co do cioty. Mr. Green

Ja tam noszę tampony. Są wygodniejsze i w ogole.

Nie wyobrażam sobie, żebym miała nosić tylko i wyłącznie podpaski.

Pozdrwaiam Very Happy

What if god was one of us,
just a slob like one of us,
just a stranger on the bus trying to make his way home?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1184334
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 15:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
Agentka napisał/a:
ja miałam pierwszą 10-16 październik i 2 jeszcze nie miałam Confused Kiedy bede mieć drugą Question jak było u was?

Pomiędzy pierwszą a drugą miesiączką moze być nawet pół roku różnicy i nie jest to nic niepokojącego. A minął dopiero miesiąc,nie tak długo,nie przejmuj się Wink

No to widzisz mróweczka, moja psiapsióła ma od początku regularny Smile Ma właśnie 3-cią i dokładnie po 25 dniu i dzisiaj jest 3 dzień, tak jak od początku. Ta to ma szczęście Razz

A do Gaby: owszem, był kosz, ale nie w tym kiblu. Kosz jest w jednym na 3. Ech, stotnio bieda: wszystkie spłuczki były zepsute... ale już działają Razz Ale nic się chyba wtedy nie stało... Poza tym pomyślałam o zciągnięci dopiero w kiblu.

A co do mojego obecnego stanu: nie byłam w szkole, tak mi się w głowie kręciło. I straszliwie mnie bolała. Moja wychowawczyni zadzwoniła bo mamy... Mama wpadła na ideę, że to hormony. No i chyba tak jest. A od wczoraj czuję czasami ból w okolicach prawego jajnika. Czyżby teraz on zadziałał? Dzisiaj przez 10 minut bolały mnie nawet obydwa na raz Confused

Numer Gadu-Gadu
2187507
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:38   

Mycha - nie stało, ale mogło się stać.

Co do jajników - mnie nigdy nie bolały Rolling Eyes Chociaż moje koleżanki bolą. Jestem "inna" Mr. Green (i w cale mi to nie przeszkadza Laughing )
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:15   

Gabrielen - wcale nie jesteś inna. Każdy inaczej odczuwa ból, każdy ma inne odczucia i każdy z nas jest inny, ale nie chodzi o to, jak Ty ujełaś słowo 'inni' Wink
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 21:08   

To był żart, ironia. Nie bierz, KleO, wszystkiego na poważnie. Wink
Powrót do góry
Anus
Gość
PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 15:25   Nie bój się!

To nie jest aż takie straszne dziewczyny!Ja dostałam okres dzisiaj, pierwszy raz w życiu!(20 listopada 2004 r.)Na poczatku wydzielina jest brązowa i jest jej sporo a potem już jest krew.Na początku to nie boli wcale i nic nie czuć.Ból zaczyna się odczówać po kliku miesiącach, początek jest bezbolesny!A jeżeli do szkoły nosicie podczas okresu podpaski na sobie oczywiście noście zwykłe wygodne gacie i luźne spodnie, nic nie będzie widać.
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 15:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mycha-Dziękuję za troskę,ale wiem o tym. Ja Agentce pisałam, ile może wynosić przerwa między drugim a pierwszym okresem. MOŻE ale nie MUSI.

Nikt
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 18:11   U mnie to było tak...

Ja dostałam okres na ostatnich wakacjach kilka dni po 12 urodzinach. Akurat pojechałam na kilka dni do siostry ciotecznej. Na szczęście to był już dzień, kiedy wójek odwoził mnie do domu. Na początku poszłyśmy do mojej cioci (mieszkam w Białymstoku, a większość rodziny mam w Hajnówce). Strasznie bolał mnie brzuch. Kiedy już wróciłyśmy poszłam do ubikacji. Zobaczyłam, że mam na majtkach trochę krwi. Poszłam i powiedziałam siostrze. że mam miesiączkę (a wyglądało to tak "Kaśka... Wiesz, ja chyba mam, no, chyba... no wiesz... miesiącz... no... okresss..."). Siostra dała mi podpaskę. Kiedy już spotkałam się z rodzicami i zostałam na chwilę sama z mamą powiedziałam jej o całym zdarzeniu.Przez resztę dnia mama była szczęśliwa jak prosie w błocie, ale gorzej było, kiedy przyszedł moment prania majtek :P. Tata był trochę mniej szczęśliwy, bo jestem już trzecia "zaokresiona" w domu A tak poza tym to zawsze noszę przy sobie dwie podpaski, a to dlatego, że często w szkole nie ma higienistki i moja koleżanka, która ma okres już od dwóch lat nigdy nie nosi przy sobie podpasek (bo jak to nazwała "wstydzi się") i zawsze musi jej się zacząć w szkole. Oczywiście raz jak gadałam z kolegą i chciałam wyjąć kanapkę jedna mi wypadła z plecaka. Nasi chłopcy na szczęście w szkole rozumieją niektóre sprawy dziewczyn w szkole i obiecał, że nikomu tego nie powie ;). A co do ciebie to po prostu powiedz mamie, że się boisz, że w szkole to się stanie i wolałabyś być na wszystko przygotowana. Twoja mama będzie trochę zdziwiona, ale powinna ci pomóc.
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 20:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
Mycha-Dziękuję za troskę,ale wiem o tym.

Dobrze, że wszystko wiesz. Smile Ale służę radą, nie koniecznie potrzebną, jak z resztą wynika dnego z tematów, ale czasem moje wypociny się sprawdzają Cool

Anus: dobrze, że jesteś optymistycznie nastawiona do normalnych spraw w życiu dziewczyny biggrin Ja jeszcze nie doświadczyłam uczucia "wylatywania" wydzieliny, zmieniania podpasek i tamponów, ale to chyba niedługo nastąpi. Najgorsze jest to, że znowu boli mnie jajnik... Crying or Very sad z tym że coraz częściej boli prawy, albo dwa na raz Crying or Very sad Ale kocham życie i jakoś to przetrwam! biggrin

Nikt: miałam podobną sytuację. Tyle że zobaczyła to koleżanka, która w ogóle nie zaczęła się rozwijać więc dla niej podpaska to kosmos. Zobaczyła moją Naturellę, gdy chciałam wyciągnąć husteczki higieniczne, bo się rozryczałam na sprawdzianie z przyrody. No co, babka na mnie nawrzeszczała... Ale już jest wszystko OK.

Numer Gadu-Gadu
2187507
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 26 Gru, 2004 20:20   

Ja niestety pierwszt raz okres dostałam w szkole Sad I to na konkursie sportowym Sad Ale jakoś wytrzymałam

Ps.Sorry że tak późno pisze Embarassed
Powrót do góry
werusia9 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 19:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja dostałam okres w domu więc nie wiem co to znaczy dostać w szkole...niedługo powinien pojawić się drugi......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7471408
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 20:01   

Werusiu, na przyszłość postaraj się nie odnawaić postów OK? Smile Jesteś nowa, więc masz prawo do malutkich błędów Wink
Powrót do góry
werusia9 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 20:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Thum oki ;-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7471408
Strona 6 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Odpowiedz do tematu