(tylko się nie gniewajcie sprzątaczki, że wywaliłam je do kibla )
Mycha, od czego masz kosze w damskich toaletach? :Roll: W każdej powinien być, a jak nie ma to w tym takim yyy... "rzedsionku" co są umywalki itd. MUSI być. Mogłaś zatkać toaletę... U mojej mamy w szkole tak było (tylko, ze podpaske i wkladke) i musieli 3 ubikacje rozwalać :/
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 11:53
Agentka napisał/a:
ja miałam pierwszą 10-16 październik i 2 jeszcze nie miałam Kiedy bede mieć drugą jak było u was?
Pomiędzy pierwszą a drugą miesiączką moze być nawet pół roku różnicy i nie jest to nic niepokojącego. A minął dopiero miesiąc,nie tak długo,nie przejmuj się
Nie wyobrażam sobie, żebym miała nosić tylko i wyłącznie podpaski.
Pozdrwaiam
_________________ And yeah, yeah, God is great.
Yeah, yeah, God is good.
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah.
What if god was one of us,
just a slob like one of us,
just a stranger on the bus trying to make his way home?
ja miałam pierwszą 10-16 październik i 2 jeszcze nie miałam Kiedy bede mieć drugą jak było u was?
Pomiędzy pierwszą a drugą miesiączką moze być nawet pół roku różnicy i nie jest to nic niepokojącego. A minął dopiero miesiąc,nie tak długo,nie przejmuj się
No to widzisz mróweczka, moja psiapsióła ma od początku regularny Ma właśnie 3-cią i dokładnie po 25 dniu i dzisiaj jest 3 dzień, tak jak od początku. Ta to ma szczęście
A do Gaby: owszem, był kosz, ale nie w tym kiblu. Kosz jest w jednym na 3. Ech, stotnio bieda: wszystkie spłuczki były zepsute... ale już działają Ale nic się chyba wtedy nie stało... Poza tym pomyślałam o zciągnięci dopiero w kiblu.
A co do mojego obecnego stanu: nie byłam w szkole, tak mi się w głowie kręciło. I straszliwie mnie bolała. Moja wychowawczyni zadzwoniła bo mamy... Mama wpadła na ideę, że to hormony. No i chyba tak jest. A od wczoraj czuję czasami ból w okolicach prawego jajnika. Czyżby teraz on zadziałał? Dzisiaj przez 10 minut bolały mnie nawet obydwa na raz
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:38
Mycha - nie stało, ale mogło się stać.
Co do jajników - mnie nigdy nie bolały Chociaż moje koleżanki bolą. Jestem "inna" (i w cale mi to nie przeszkadza )
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:15
Gabrielen - wcale nie jesteś inna. Każdy inaczej odczuwa ból, każdy ma inne odczucia i każdy z nas jest inny, ale nie chodzi o to, jak Ty ujełaś słowo 'inni'
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 21:08
To był żart, ironia. Nie bierz, KleO, wszystkiego na poważnie.
Anus Gość
Wysłany: Sob 20 Lis, 2004 15:25 Nie bój się!
To nie jest aż takie straszne dziewczyny!Ja dostałam okres dzisiaj, pierwszy raz w życiu!(20 listopada 2004 r.)Na poczatku wydzielina jest brązowa i jest jej sporo a potem już jest krew.Na początku to nie boli wcale i nic nie czuć.Ból zaczyna się odczówać po kliku miesiącach, początek jest bezbolesny!A jeżeli do szkoły nosicie podczas okresu podpaski na sobie oczywiście noście zwykłe wygodne gacie i luźne spodnie, nic nie będzie widać.
Wysłany: Sob 20 Lis, 2004 18:11 U mnie to było tak...
Ja dostałam okres na ostatnich wakacjach kilka dni po 12 urodzinach. Akurat pojechałam na kilka dni do siostry ciotecznej. Na szczęście to był już dzień, kiedy wójek odwoził mnie do domu. Na początku poszłyśmy do mojej cioci (mieszkam w Białymstoku, a większość rodziny mam w Hajnówce). Strasznie bolał mnie brzuch. Kiedy już wróciłyśmy poszłam do ubikacji. Zobaczyłam, że mam na majtkach trochę krwi. Poszłam i powiedziałam siostrze. że mam miesiączkę (a wyglądało to tak "Kaśka... Wiesz, ja chyba mam, no, chyba... no wiesz... miesiącz... no... okresss..."). Siostra dała mi podpaskę. Kiedy już spotkałam się z rodzicami i zostałam na chwilę sama z mamą powiedziałam jej o całym zdarzeniu.Przez resztę dnia mama była szczęśliwa jak prosie w błocie, ale gorzej było, kiedy przyszedł moment prania majtek :P. Tata był trochę mniej szczęśliwy, bo jestem już trzecia "zaokresiona" w domu A tak poza tym to zawsze noszę przy sobie dwie podpaski, a to dlatego, że często w szkole nie ma higienistki i moja koleżanka, która ma okres już od dwóch lat nigdy nie nosi przy sobie podpasek (bo jak to nazwała "wstydzi się") i zawsze musi jej się zacząć w szkole. Oczywiście raz jak gadałam z kolegą i chciałam wyjąć kanapkę jedna mi wypadła z plecaka. Nasi chłopcy na szczęście w szkole rozumieją niektóre sprawy dziewczyn w szkole i obiecał, że nikomu tego nie powie ;). A co do ciebie to po prostu powiedz mamie, że się boisz, że w szkole to się stanie i wolałabyś być na wszystko przygotowana. Twoja mama będzie trochę zdziwiona, ale powinna ci pomóc.
Dobrze, że wszystko wiesz. Ale służę radą, nie koniecznie potrzebną, jak z resztą wynika dnego z tematów, ale czasem moje wypociny się sprawdzają
Anus: dobrze, że jesteś optymistycznie nastawiona do normalnych spraw w życiu dziewczyny Ja jeszcze nie doświadczyłam uczucia "wylatywania" wydzieliny, zmieniania podpasek i tamponów, ale to chyba niedługo nastąpi. Najgorsze jest to, że znowu boli mnie jajnik... z tym że coraz częściej boli prawy, albo dwa na raz Ale kocham życie i jakoś to przetrwam!
Nikt: miałam podobną sytuację. Tyle że zobaczyła to koleżanka, która w ogóle nie zaczęła się rozwijać więc dla niej podpaska to kosmos. Zobaczyła moją Naturellę, gdy chciałam wyciągnąć husteczki higieniczne, bo się rozryczałam na sprawdzianie z przyrody. No co, babka na mnie nawrzeszczała... Ale już jest wszystko OK.
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 20:20
Ja niestety pierwszt raz okres dostałam w szkole I to na konkursie sportowym Ale jakoś wytrzymałam