| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wolisz narzekać, czy działać?
Autor Wiadomość
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja zazwyczaj wolę rozwiązać to. Chociaz spróbować. Pzecież zawsze jest szansza ze sie powiedzie.Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3107824
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 19:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czy wolisz...

A co to ma do rzeczy? Każdy z nas lubi działanie, a nie marudzenie. Samo słowo 'marudzenie' ma niepozytywny wydźwięk, i to nie bez powodu. Każdy, czyli osoba inteligentna/zdrowa na umyśle....

Jednakże lubić, to każdy może. Działać jest już nieco trudniej. Marudzić... Czyli wygłaszać swoją opinię? W każdym razie marudzenie jest proste, a robienie czegoś - nie.

Pytanie powinno brzmieć; co częściej robisz; a nie, co bardziej lubisz...

Do głównej myśli... Odsyłam do programów intelektualnych takich jak np. Świat według Kiepskich Twisted Evil . To oczywiście ironia. Jednakże mam wrażenie, że co niektórzy dużo by z tego wynieśli...

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 23:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Swiat wedlug kiepskich to powinni na Discovery nadawac ;P Moj ulubiony program edukacyjny.
Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy Razz ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac Smile. Rownie dobrze mozna zalozyc temat i zadac pytanie "Kto z was nosi podpaski? Wykluczajac kobiety oczywiscie i facetow odbiegajacych zdeczka od normy". Oczywiscie odpowiedz brzmi : Nikt.
Nie widze powodu by pytanie bylo zle sformulowane.
No ale dosyc czepialstwa Razz. Zapewne zalozycielowi tematu chodzilo dokladnie o to o co tobie Smile.
A tak btw. to podobaja mi sie twoje posty gdyz sa czytelne i milo je sie czyta. Nie to co moje tzn. z interpunkcja i skladnia wyrazow na bakier Mr. Green . Pozdrawiam:)

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 07:14   

Pulkownik Nikt napisał/a:
Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy Razz ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac Smile.

Dokładnie tak. *^^* Bo ja, np. zdrowa na umyśle to nie jestem... Razz
Powrót do góry
Mirula Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 09:12   Wolisz narzekać, czy dzałać? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

<Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy Razz ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac Smile. Rownie dobrze mozna zalozyc temat i zadac pytanie "Kto z was nosi podpaski? Wykluczajac kobiety oczywiscie i facetow odbiegajacych zdeczka od normy". Oczywiscie odpowiedz brzmi : Nikt.

A ja się z tym nie zgadzam!
To wcale nie jest tak oczywiste jak odpowiedź na pytanie o podaski.
I nie tylko ludzie niezdrowi na umyśle lubią narzekać.
Czy nie zauważyliście wokół siebie osób, które wieczni są niezadowolone i narzekają bo: matka nie rozumie,
koleżanka nie przyszła,
świat jest obrzydły,
ludzie niemili itd, itd.
Przekładając to na dorosłe życie mamy:
Mąż / żona/ nie rozumie,
sąsiadka pije i po nocach nie daje spać,
rząd jest do chrzanu,
pracodawca złodziej itd, itp.....
I jest w tym wiele prawdy, tylko że narzekanie niczego nigdy, przenigdy nie zmienilo.
I to od nas zależy, czy dogadamy się z kolezanką, kolegą, a później z żoną mężem, jakich wybierzemy reprezentantów do sejmu i kto będzie nami rządził.
Czy odwazymy się postawić ultimatum sąsiadce itd, itp...
Do dzieła Panowie i Panie!
Takiej postawy trzeba się często uczuć i zadając pytanie w ankiecie, takie a nie inne,
chciałam abyśmy w odpowiednim momencie uświadomili to sobie.

Geek

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1853833
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 18:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja wole działanie, dużo bardziej od biernego czekania...

jestem znana z ogromnej upartoœci =) (tak jak Kindzia widocznie Wink ) jeœli się na coœ upre to nie ma odwrotu ^^ i tak samo jest ze zlotem forumowym czy z tym ze odwiedzę Małš kindzię pulkownika i wogóle =)
pozdrawiam Wink

Numer Gadu-Gadu
2891618
roger-1989 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 26 Lis, 2004 22:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to zalezy kto lub co jest ta przeszkoda

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2874436
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu