| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Nowy kolczyk?!
Autor Wiadomość
Tavion
Gość
PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 21:01   

Dredy są beznadziejne i pewnie robisz je dla picu. Bo taka metalo-moda.
Przejdź na dół
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 21:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ee mi sie tam dready b. podobaja i nie chce zrobic ich sobie ze wzgledu na jakas tam mode, mi tam moda zwisa, juz od poczatku wakacji zastanawialam sie nad ich zrobieniem jednak powstrzymalam sie, i dopiero w ferie zamierzam zrobic, troche wiecej czasu wolnego, czas na dobicie sie dreadow, zreszta czy to jest ladne cyz nie zalezy od zrobienia ich oraz od gustu, a o gustach sie nie dyskutuje...

Numer Gadu-Gadu
2891618
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 22:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mnie również podobają się dready (nie ze względu na modę), ale sobie ich nie zrobię.... Kiedyś miałam na głowie tak duuuużo warkoczyków z długich włosów i to tak fajnie wyglądało... Jednak ludzie strasznie dziwili się na mój widok.... Nie wiem czy chciałabym być np. parę miesięcy pokazywana palcami... Wiem, że niby twoja sprawa, ale gdziekolwiek byś się nie pojawiła byłabyś w centrum... Wiele ludzi siągle ni przywykło do takiego widoku

Poza tym to strasznie niszczy włosy... Po dreadach najczęściej trzeba obciąć włosy aż do skóry... Nie wyobrażam sobie siebie bez włosów na głowie... Niby widziałam w jakiejśtam gazecie, że rozprostowali dziewczynie włosy... Trwało to jednak bardzo długo a wyniki były marne... Tzn. chyba nigdy na żywo nie widziałam tak zniszczonych włosów jak miałą ta dziewczyna ze zdjęcia.... Po prostu szkoda mi włosów....

Poza tym niektórzy robią sobie dready, bo stwierdzają, że się przy nich jakoś specjalnie nie namęczy z pielęgnacją... Nic bardziej mylnego... Wciąż trzeba je dokręcać....

Dlatego chociaż mnie osobście dready się podobają nie zrobiłabym ich sobie... Teraz mi się podobają, ale za rok mogą przestać... I co wtedy?? Drobny problem...

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 22:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panienka_wierzba napisał/a:
hm... mam zamiar z nimi o tym pogadac przed zrobieniem sobie ale i tak czy mi pozwola czy nie to sobie zrobie. Matce juz o tym wspominalam, jakos sceptycznie na to nie patrzyla ale nie byla tez zbytnio przychylna. Tak ryzyko, cale zycie jest zwiaze z ryzykiem, nie wychodz z domu bo wszedzie moga byc pedofile i zboczency, w szkole, w kosciele, na ulicy, wsrod Twoich znajomych...

Acha .. Rozumiem Wink) Tak .. ryzyko jest zawsze .. ale nadal jestem żeby nie robiła sobie kolczyka =P
Młoda napisał/a:
Chciałabym mieć (dredy) szokowałabym ludków
Ale nie wiem czy by mnie nie wyrzucili z domu i szkoły

Tolerancja w szkole powinna byc ;>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 15:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Praktycznie ryzyko zakażenia jest małe,więc jabym sie nie martwiła na zapas;)
Mi sie dredy nie podobaja u dziewczyn szczegółnie.A po 2 jak sie juz nie podobaja to sie trzeba na łyso zgolić.Papa!

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 18 Lis, 2004 22:44   

U nas w szkole na kolczyki poza uszami i za dredy wywalają... Rolling Eyes
Co nie zmienia faktu, że za 2 lata będę miała dredziuchy (takie nie-na-stałe) i kolczyk na brwi, mmm ^__^
Powrót do góry
Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabrielen napisał/a:
Co nie zmienia faktu, że za 2 lata będę miała dredziuchy (takie nie-na-stałe) i kolczyk na brwi, mmm ^__^

wywalają na serio?? Exclamation Question Shocked
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 19:25   

Agentka napisał/a:
Gabrielen napisał/a:

wywalają na serio?? Exclamation Question Shocked

Tak Rolling Eyes
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 16:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie chciałabym mieć dredów Wink Nie zrobiłabym z moich pięknusich włosków takich pająkowatych sznurków Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 21:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm coz nie jestm taka specjalista w dziedzinie dredow bo mialam je dwa razy i raz przez rok drugi raz 3 miesiace ale faktycznie trzeba ja sciac ale BYNAJMNIEJ NIE NA LYSO aie trzeba sciac (dredy nie wyrastaja ze skory glowy) po drugie jesli dredy mozna rozplatac to to nie sa dredy na 100%, przykro mi ale ktos was brutalnie oklamal.... dred dobrze i prawidlowo zrobiony jest takim 'koltunem' ze naprawde sie nie da rozczesac
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 21:18   

dredy nie niszczą mocnych i silnych włosów
jak ktoś ma na głowie trzy włosy na krzyż czyli nie może sobie robić warkoczyków bo ma tak bardzo słabe włosy i ma ich mało to trzeba potem obciąć
natomiast przy dużej ilości silnych włosów dredy są dobre bo jest ich dużo [moja znajoma chciała sobie robić dredy ale fryzjer powiedział ich że wyszło by maxymalnie 5, a innej ze 30 nawet patrząc po tej samej grubości] więc to nie ma sensu...
dredy są dobre a naprawiać je trzeba przez pierwszy maxymalnie rok a potem sporadycznie

co do kolczyków no to zawsze jest ryzyko chyba że się samemu robi to wtedy nie ma ryzyka bo sie wie jak czym sie robi, mozna wymyć sprzęt itd.
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 21:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

eeee samemu to ja bym jednak nie polecala, swego czasu kolezanka robila niejakiej frigg, niby nie robila tego pierwszyraz w zyciu, niby wiedziala co robia a i tak spierdzielila sprawe i kolczyk sie wyrwal.
wiec jak juz robic, to w studiu - gdzie sa wysterylizowane narzedzia i kolcvzyki i szans na zakazenia nie ma praktycznie zadnych.

It`s not that gold
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 22:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jakoś nie dostałam zakazenia a sama zrobiłąm sobie 2 dziurki A kumpela zrobiła mi jedną (z 7 które posiadam).
Po prostu trzeba wiedziec co i jak ma się zamiar zrobić. I robić to pewnie a nie "a jeśli będzie boleć =(" itp.

Numer Gadu-Gadu
2891618
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 22:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmmm no wiesz tyle ze owa kolezanka robila tzw 'industriala' i jedna dziurka z dwoch jej sie omskla, 'zwykla' dziurke w chrzastce to i ja robilam 10 lat temu chociaz pojecia o tym nie mialam zadnego Smile
po za tym nie pwoiedziane jest, ze musisz koneicznie dostac heh ale powiedzmy sobie szczerze masz wieksze szanse,

It`s not that gold
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 22:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no w gruncie rzeczy mam (tak industriala też bym sobie chciala zrobić Wink) ale jeśli odpowiednio (jeśli da się to odpowiednio zrobić w warunkach domowych) wysterylizowałam igłe i wszystkie pierdoły to szanse i tak są małe.
a co myślisz o kolczyku w języku ? ^^

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu