Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 16:04 Ach, te włosy - kilka pytań.
Mam kilka pytań odnośnie włosów różnego rodzaju:
1) Czy włosy łonowe będę mieć jeszcze dłuższe niż aktualnie? (mam 12 lat)
2) Jak skutecznie i niedrogo pozbyć się łupieżu? Kiedyś próbowałam Nizoral, ale jest drogi, tyle że użyłam go chyba z rok temu i teraz dopiero łupież wrócił. Jest dobry, ale chciałabym coś tańszego.
3) Czy można golić włosy na rękach? Moja koleżanka chce golić, ale ja jej odradzam. A jak wy sądzicie, czy to jest dobra decyzja? Osobiście mam ciemne włosy na rękach, ale mi się podobają Jeszcze jak się opalę..
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno? Mojej mamie na drugi dzie ń po goleniu pdrastają, tym czasem ja po tygodniu zauważam dopiero włoski na 1-2mm. Czy to zależy od tego, czy długo się goli nogi, czy się dopiero zaczęło? Ja golę od wakacji.
To na razie tyle. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 16:20 Re: Ach, te włosy - kilka pytań.
mycha92 napisał/a:
Mam kilka pytań odnośnie włosów różnego rodzaju:
1) Czy włosy łonowe będę mieć jeszcze dłuższe niż aktualnie? (mam 12 lat)
2) Jak skutecznie i niedrogo pozbyć się łupieżu? Kiedyś próbowałam Nizoral, ale jest drogi, tyle że użyłam go chyba z rok temu i teraz dopiero łupież wrócił. Jest dobry, ale chciałabym coś tańszego.
3) Czy można golić włosy na rękach? Moja koleżanka chce golić, ale ja jej odradzam. A jak wy sądzicie, czy to jest dobra decyzja? Osobiście mam ciemne włosy na rękach, ale mi się podobają Jeszcze jak się opalę..
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno? Mojej mamie na drugi dzie ń po goleniu pdrastają, tym czasem ja po tygodniu zauważam dopiero włoski na 1-2mm. Czy to zależy od tego, czy długo się goli nogi, czy się dopiero zaczęło? Ja golę od wakacji.
To na razie tyle. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.
1) Jeszcze ci urosną, ale zależy jakie masz...
2)-----
3)Nie powinno golić się na rękach ! Stanowczo odradzam !
4)To normalne... Chyba lepiej, że włoski odrastają wolniej ?
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 16:27
1. To zależy kiedy ci zaczęły rosnąć i jak długo będą rosnąć.
2. Fruttis też jest dobry i tańszy.
3. Jak się ogoli włosy na rękach to będzie to brzydko wyglądało i będzie zimniej
4. To zależ od rodzaju włosów. Niektórzy mają mocniejsze i szybciej rosnące, a inni słabciej i wolniej rosnącę. Nie przejmuj się i ciesz, ze u ciebie włosy rosną wolno.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
1.) Myślę że tak ale nie wiadomo czy wcześnie czy późno zaczęłaś dojrzewać.
2.)Nizoral w saszetkach jest tańszy a jak jeszcze rzadko się u ciebie pojawia łupież najlepiej kup go.
3.)Włosy można golić ale odradzam. Później ma się takie szorstkie ręce
4.)U mnie też odrastają wolno i się z tego cieszę
łupieżu można sie pozbyć stosując przeciwłupieżowy shamptu <--- pomaga i nie jest drogi.
Ja odradzam Shamtu.. po nim własnie dostałam łupież. Nizoral w saszetkach jest o wiele tanszy od tego malutkiego(po 32,99zł - jak się nie myle ) Po Nizoralu musiał Ci zejsc.. musisz dokladnie szorowac.. (palcami, nie paznokciami) i długo pienić Wtedy Ci napewno zejdzie. Tańszych nie znam.. bo jak ja miałam to zadne tanie mi nie pomagały, tylko Nizoral.
mycha92 napisał/a:
3) Czy można golić włosy na rękach?
Można, ale nie trzeba. Lepiej nie golic- będą rosły jeszcze gorsze.
mycha92 napisał/a:
4) Dlaczego włosy na nogach odrastają mi tak wolno?
Masz inne niż twoja mama.. czekaj Ty kiedy będziesz w jej wieku Tez Ci będą szybko odrastać(prawdopodobnie )
Dzięki za odpowiedzi. Co do włosów na nogach: faktycznie, co tu się pytać - ja się raczej zacznę cieszyć A co do szamponu - już chyba olę wydać trochę więcej kaski, bo już jest przeze mnie sprawdzony. A jak chcecie to dawajcie jeszcze jakieś propozycje.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 19:55
1. Na pewno będziesz miała jeszcze dłuższe. Włosy łonowe 11 czy tam 12-latki są zazwyczaj w 2/3 etapie "wzrostu". Masz dużo czasu. Później Twoje włosy będą dłuższe,kędziarawe,czarne, w ułożą się w "trójkącik".
2. Nizoral jesty najlepszym. Moim zdaniem nic tak dobrze nie pomaga. Musisz wybrać-albo drogo,albo skutecznie(jak w tej reklamie ).
3. Zawsze tego odradzałam,jednak sotatnio usłyszałm o tym,ze można golić...I wtedy one b.wolno odrastają bo raz na 2, miesiące się goli...Jednak ja jestem za tym,by nie golić.
4. Ponieważ Twoja mama ma kilkadziesiąt lat więcej,jest o wiele bardziej dojrzalsza. Dlatego szybciej odrastają jej włosy na nogach.Później będą rosnąć Ci szybciej ale póki co-to się ciesz,naprawdę wiem,co mówię
Mróweczka
To ja zapytam może jeszcze o włosy łonowe. Bo te moje są nawet dosyć dlugie i kręcone tylko że jest ich mało tzn. wzdłuż warg sromowych i tak się zastanawiam czy mi jeszcze urosną . Bo tak na wzgórku to za bardzo ich nie mam. Czy może być tak że zawsze będę miała mało tych włosów czy jeszcze później urosną np jak w końcu dostanę okres. Czy dziewczyny w wieku 12-13 lat mają już cały trójkącik owłosiony?
No to moje też są kręcone i czarne, i mam je chyba ze 2 lata już. Ale sama nie wiem, czy mam ich tyle co przeciętnie dziwczyny w moim wieku mają. I ja tam nie wiem, czy mam cały trójkącik we włosach, bo jakoś nie zwracam na to uwagi. Ale raczej ze mną w porządku
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 23 Lis, 2004 14:56
Mycha-Tobie się tak wydaje,że masz cały trójkącik....Gdybyś sie np. porównała ze swoją mamą to to jest ogromna różnica Ja też mam długie,kręcone,na łonie "tójkącik" i wzdłuż warg sromowych ale napewno jeszcze urosną mi trochę wyżej i jeszcze dłuższe. Mycha,to niemożliwe,być była już w ostatnim stopniu "rozwoju"( ) włosów łonowych.
Girlieee-To dziwne,zazwyczaj włosy najpier wyrastają na łonie,dopiero później wzdłuż warg sromowych. Goliłaś włosy na łonie? No ale nie wiem...Na pewno włosy łonowe Ci jeszcze urosną Nie przejmuj się.
Mróweczka, no wiem że raczej nie jestem w ostatnim rozwoju, bo mam ich wystarczająco. Poza tym nie muszę mieć więcej A faktycznie, ale ja się nie będę porównywać, bo to nie ma sensu. W ogóle dla mnie nie ma znaczenia, czy jest trójkącik, czy kwardacik czy co.A wokół warg to ja też mam. A z resztą czy ma znaczenie czy jest trójkącik czy nie?
Mój chłopak ostatnio stwierdził że pociągająca jest łysa skóra kobiety. Ja golę nogi i ręcę. Polecam! I to jest nieprawda że włosy stają się grubsze i ciemniejsze - jest wręcz odwrotnie - włosy powoli zanikają mam koleżankę w gimnazjum i mówi że pani od biologi powiedziała że skóra jakby przyzwyczaja się do tego że nie ma włosów.