Gość - ale jak się to zrobi raz, to już chyba trzeba to robić zawsze...
Ula12 - a jak ty to zrobiłaś, że po 3 postach zgarnęłaś ostrzeżenie? A poza tym włosy raczej nie zanikają, no chyba że po zabiegu kosmetycznym. Ni eiwem bo się nie znam. Ale mi wcale nie zanikają na nogach.
Femme - zgadzam się z Tobą
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
Akacja - ja też głównie latem golę. A tak to np. dzisiaj poszłam na wf w rybaczkach i z owłosionymi nogami Ale nie widać ich tak bardzo. Poza tym nikt mi tego nie wypominał "a ty to se nogi ogol!". A na rękach nie mam zamiru golić. Po co mi to? Mam ładne ręce i nic nie potrzeba w nich zmieniać
Ps. Akacja - gratuluję 4 gwiazdki! Ja ostatnio uzyskałam 3, ale jeszcze chwila i też będę wiwatować 4. Damy radę
Hue hue to tak do PS'a mychy ja mam od dzisiaj 3 gwiazdkę!!!
Sorry za off-topa
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 23 Lis, 2004 21:53
Moja bratowa goli sobie włosy na rękach. Zaczęła i jakby teraz skończyła (27 lat ) to wyglądałaby jak małpa Po ok. roku golenia na rękach nie ma już ratunku, heh. Ja kiedyś zgoliłam ale tylko raz, nigdy więcej! (wyjaśniały i mam takie jak przedtem).
Włosy na nogach - raz na miesiąc, no w lecie to co 2-3 dzień. A wf? Ćwiczę w dresach (szare + bluzka po kolana <peace>).
nie watro golić włosów na rekach- naprawde, przerabiałam. Potem jak przestaniesz to rosną wszystkie na raz i wydaje sie ze jest ich wiecej. Już lepiej miec takie jakie masz niż je golić. Słyszałam ze można je przecierać wodą utlenioną i wtedy robią sie jasniejsze, ale nie wiem czy to tak naprawde działa
Wysłany: Pią 26 Lis, 2004 17:45 Co do szamponu....
Wiesz, znam i używam taki nie drogi szampon z firmy ziaja. (czekaj zobacze jak się nazywa...)To jest Platanica V czarna rzepa-do włosów z łupierzem i przetłuszczających się
Naprawdę warto-polecam,bo mam podobny problem;)
_________________ Nie zapomninajcie o mnie!!! Jestem tu razem z Wami:D
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 26 Lis, 2004 18:02
rodzynka napisał/a:
Słyszałam ze można je przecierać wodą utlenioną i wtedy robią sie jasniejsze, ale nie wiem czy to tak naprawde działa
I owszem, to zazwyczaj działa. Tylko należy to robić regularnie, na początku codziennie, potem już co 2-3 dni. Jednak jak się przestanie to ich naturalny (czyli np. czarny) kolor wraca.
Gaba - próbowałam to na nogach. I nic z tego - tylko podrażniła mi się skóra. A że to było lato rok temu, wstydziłam się nawet wyjść z domu w krótkich spodenkach. Na prawdę - miałam nogi prawie całe podrażnione i suchą skórę. Nie wiem, może jestem jedynym przypadkiem na miliony, ale jakoś tak wyszło. Całe szczęście po miesiącu balsamowania itp. zeszło. A po roku zaczęłam golić. Ale to jeśli chodzi o noig. A rąk nie będę ruszać, bo mam ładne A mam jeszcze pytanie co do włosów: Po co wyrosły mi włosy wokół sutków? Na razie są nie widoczne, i tylko patrząc z boku się je widzi. Ale widziałam jak bratowa (dalej zwana intruzem) karmiła bratanka, to miała czarne(!) włosy wokół sutków. Po co to jest?
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 27 Lis, 2004 21:06
Mycha - nie mają one szczególnego celu. Poprostu są i będą (nie goli się ich).
Swoją drogą. Mi to z wodą utlenioną pomogło, moim koleżankom też.
moim zdaniem kobiety powinny golić większość owłosienia. Im gładsza skóra , tym lepiej..
z facetami jest nieco inaczej.... niektórzy i tak będą się golić, a inni raczej nie. a facet o goleniu włosów łonowych to raczej nigdy nie pomyśli nawet przez chwilę
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Czw 02 Gru, 2004 20:30
hmmm ktos tam napisal (bodajrze ula), ze wlosy sie oslabiaja - a i owszem ale od depilacji, a nie golenia.
ja wlosy na nogach i pod pachami zaczelam golic chyba w okolicach 7 klasy podstawowki i na dzien dzisiejszy odrastaja superszybko i super wielkie i super czarne i super twarde wiec czas golenia jednak ma znaczenie.
dopiero depilacja daje jako taka gwarancje, ze wlosow bedzie mniej (ale zeby calkiem zniknely to chyba tylko laser) i beda slabsze.
co do wlosow na rekach, znam kilka takich panienek, co to robia... ale jak zaczynaja odrastac to to malo przyjemne w dotyku jest, ale zalezy co kto lubi, jak ktos ma czas i checi codziennie/co drugi dzien sie golic to prosze bardzo.
hmmm a z tym owlosieniem lonowym to roche mnie zaskoczylyscie, ze trojkacic oznacza stadium koncowe we wzroscie wlosow. mi sie zawsze wydawalo, ze to sprawa raczej indywidualna, co i jak zaczyna rosnac.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name