może musisz regularnie smarować usta kremem nawililżajacym.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Lis, 2004 22:46
Zgadzam się z justka:) ja ci polecę.. wazelinke do ust, błyszczyk albo krem np. nivea.
Uzywaj go na zaime, bo pomaga, poniewaz wtedy usta pierzchnieja podczas zimna.
Nie liż ust kiedy są suche-podstawowa zasada!
Kuracja:
1.Przed snem weż wacik,nawilż go dobrze wodą i trzymaj między ustami,co chwile namaczając usta(to troche nawilży i wzmocni usta przed snem).
2.Rano posmaruj usta krem(grubo,nie wcieraj go!) i czekaj aż "wsiąknie".
3.Po półgodzinie-godzinie zrób sobie "maseczke" z wody(patrz punkt 1).
4.Około 17 posmaruj usta kremem i znowu po godzince maseczke z wody.
5.Nie myj wieczorem ust sczoteczką do zębów jak twierdzą "eksperci".
Wysłany: Sob 27 Lis, 2004 20:19 Re: Pękające usta :( Proszę o pomoc
zwariowana_jedenastka napisał/a:
Strasznie pękają mi usta Próbowałam już wiele pomadek i kremów ochronnych ale to nic nie daje.Czy macie jakieś sprawdzone sposoby domowe lub dobre kosmetyki aby to zwalczyć?Proszę o pomoc
Mam ten sam problem tylko że jeszcze mi się wysuszają,a na dodatek koło ust mam obszczypaną skóre i mnie to boli .Nie wiem co robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jajeczko jest dobra ale jesli chcesz domowy sposob to przecieraj codziennie usta miodem i je nawilzaj.Na noc rob sobie mieszanke :miod,smietana i cukier zmieszaj to i nakladaj na usta co 2-3 dni.Powodzenia!!!
Jeżeli usta bardzo ci pękają to bardzo dobra jest pomadka ochrona z Neutrogeny , mi bardzo pomogła , ale moge ci tez polecić pomadke ochronną z Nivea . A z domowych sposobów to chyba miód jest dobry (chyba ktoś już o tym wspomniał) .
Miód pomaga najbardziej.Tylko jak po wyzej wspomniano czesto zaraz sie go zlizuje
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 24 Gru, 2004 12:39
Ej a skwarki robią sie od zimna? bo jak mam to zawsze smaruje pasta do zębów.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 24 Gru, 2004 21:52
miód trzeba zostawic na ustach przynajmniej 10 minut,potem zlizać
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 17:31
Po pierwsze sorka że pisze tak późno.Smarowałam przez kilka dni usta miodem(na noc) i przed każdym wyjściem używałam niebieskiej pomadki BEBE YOUNG i pomogło teraz jest supcio