| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
:(
Autor Wiadomość
akasia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 13:21   :( Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może ten problem nie tu opisuje , lecz możecie go przenieść.Kiedyś miałam psa..Znaczy moja siostra Rottweilera..Był chyba tydzien czy wiecej u nas , bo moja siostra chodzi do szkoły , ma prawie 20lat.Rano budził moją mama o 5:00-tresowany .. ściągał z niej pościel i przychodził ze smyczną..No dobra wychodziła moja mama , ale ja potem .. popołódniu rano wieczorem też...I pewnego dnia już go u mnie nie było--bardzo tęskniłam..Kocham psy..I bardzo chciała bym mieć..Nawet takiego maluśieńkiego może nawet być kundel czy byle jaki pies nawet najbrzydszy , ale żeby był Sad U mojego dziadka oszczeniły się pieski , i moj dziadek mówi : WEŹMIESZ SE JEDNEGO ? WEŹ SE...Jej..A mama zaraz : Ty lepiej tak nie mów bo jeszcze będzie kłopot i płacz...Sad Moja mama mówi , że nigdy w życiu nie cche juz miec psa..;( a ja bardzo chce chodźby kotka..A jak mówię , że będę go wyprowadzać napewno , to mówi : Powyprowadzasz z tydzień i ci się znudzi .. a ja wiem , że by tak nie było ! zazdroszcze tym osoba które maja psy Sad ech...Ja kocham mame ale nie chce sie z nia sprzeczac..Tak samo jest z szkołą muzyczną lub innymi treningami : Pochodzisz pochodzisz i ci się znudzi ..WIĘC JA NIE MOGE NIC MIEĆ..nawet ją przekonać , że mi na czymś zależy i będę to robić bo i tak nie będę bo POCHODZISZ POCHODZISZ TYDZIEN 2 I CI SIE ZNUDZI:( wiec jak moge jej pokazać , że mi się nie znudzi? jak mam ją przekonać Sad ??

Shaking Shaking Scratch Rabbit Salut
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 14:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o psa... Jeśli mieszkasz w bloku to się Twojej mamie nie dziwię. Też bym nie pozwoliła żeby taki duzy pies męczył się w bloku. Pozatym.. Rottweilery są niebespiecznymi psami :> A jak to pies Twojej siostry to czemu Ty chcesz go miec?:>
A treningi.. rozmowa chyba nie pomoze:> Poprostu chodz na jakiś trening (nie miesiac.. )z rok, a mama Ci uwieży. Nie wiem w czym problem:>
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 14:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

JA TYLKO PRZYTACZAM FRAGMENTY O TYM , ŻE NP. KIEDYŚ CHCIAŁAM CHODZIĆ DO SZKOŁY MUZYCZNEJ ALE JUZ NIE CHCE ! ... i temat nie jest o jakis treningach ! ja nie chce psa mojej siostry tylko innegoooooo ! zeby miecccccc.....! kundla albo jakiegos malutkiego;>

Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 15:08   Re: :( Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

akasia napisał/a:
Tak samo jest z szkołą muzyczną lub innymi treningami

Trochę Cię nie rozumiem. Tu masz fragment o tym, że piszesz o treningach. Więc nie pisz tak :
Cytat:
i temat nie jest o jakis treningach !
;/
Co do psów.. da się bez nich zyc ;>. Musisz pokazac mamie, że jestes odpowiedzialna. Spytaj się mamy czy mozesz wziasc tego psa(od dziadka) na miesiąc do domu.. :> Zajmuj się nim.. a moze Ci pozwoli go na dłuzej zatrzymac? Smile To nie jest taki dobry pomysl, bo bardzo się do tego psa przywiazesz.. ale nic innego nie przychodzi mi do głowy Smile
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 14:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

eeee to raczej slaby pomysl? a co pies na to Wink po miesiacu pojdzie na uilce?

po za tym troche sie nie dziwie Twojej mammie - skoro kiedys chcialas, a teraz juz nie chcesz, to troche ta niestalosc wychodzi. Jedyna sensowna rado to wyklazac sie konsekwencja w jakimkolwiek dzialaniu wymagajacym tego - chociazby najglupszym; byle udowodnic, ze jest sie o tyle o ile odpowiedzialnym za siebie, potem moze przyjsc odpowiedzialnosc np za psa.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 03 Gru, 2004 10:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To moja siostra miała tego psa.Ale ona nieraz bywa u nas.I ona ma go ze sobą nie jest on na ulicy.Więc jak teraz mówię mamie zobacz jaki piękny jakiś pies..mogła bym mieć nawet kundla to zawsze jest: Dla ciebie to zabwka na tydzień a potem to już...
Ciekawie co ja mogę w życiu robić i co miec jak wszystko jest dla mnie tylko na tydzien..Odziwo nie komputer Neutral...Jak mam pokazać jak jest dla mnie to na tydzień? I mama się nie zgodzi..Ale i tak ją już zagaduję chyba miesiac o treningii płatne mówi , że po nowym roku wszystko załatwi o treningach jak mi się nie znudzą..Muszę być teraz wytrwała..

Powrót do góry
roger-1989 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 03 Gru, 2004 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zawsze tak jest dzieci chca zwierzaka a po tygodniu starzy z nim laza na spacery

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2874436
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 04 Gru, 2004 16:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

roger-1989 napisał/a:
zawsze tak jest dzieci chca zwierzaka a po tygodniu starzy z nim laza na spacery

Dokładnie.

Akasiu, jesli mama nie chce dawac Ci kasy na treningi to sama nie mozesz zbierac?
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 10:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie napisałąm , że nie chce dać mi kasy..Napisałam , że wszystko załatwi..Kupi mi potrzebny strój..wszystkie opłaty..Tylko mówi, zebym pochodziła troche a nie tydzien..bo tylko kasy szkoda

Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 11:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No i Twoja mama ma rację. Nie wiem w czym problem...jak będziesz chodziła ok. 5 mies to może Twoja mama zmieni o Tobie zdanie.
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 16:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Malvina napisał/a:
Pozatym.. Rottweilery są niebespiecznymi psami :>

Nie zawsze. Rottwailery tak naprawdę w większości nie są agresywnymi psami. Wszystko zależy od właściciela. Dlatego na rottka powinnien pozwolić sobie ktoś,kto ma już większe doświadczenie z psami, dużo czasu,cierpliwość no i oczywiście trochę siły-żeby mógł psa bez problemu utrzymać na smyczy,a nie iśc tą drogą,jaką wybiera sobie pies.
Dlatego tutaj Twoją mamę rozumiem-oddała psa(mam nadzieję,że w bardziej "doświadczone" ręce), bo sami nie mogliście sobie z nim poradzić. Tylko nie rozumiem jednego-dlaczego Twoja siostra w ogóle go brała, skoro wiedziała,że do tej rasy trzeba doświadczonej ręki?

Co do tego,że chciałabyś mieć drugiego psa-tutaj także muszę zgodzić się z Twoją mamą. Ja Ci nic nie zarzucam,ale zazwyczaj osoby w Twoim wieku tak bardzo chcą psa...W końcu dostają,kiedy jest szczeniaczkiem jest taki sweet i w ogóle...A potem kiedy przyjdzie co do czego i będziesz musiała wstawać nawet w soboty i niedziele o 7,8 to Ci się odechce Rolling Eyes Przynajmniej w większości przypadków tak jest.
Sprobuj pogadać z mamą pod koniec roku szkolnego- wtedy będziesz miała więcej czasu dla psa. Na poczatku będziesz musiała poświęcać dla niego całe dnie,dlatego nie dziw się mamie,że teraz nie chce Ci go kupic.
Mróweczka Kwiat

Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 18:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mój rottweiler ma specialną tresurę..MOJA MAMA GO W OGÓLE NIE ODDAŁA..widać , że mnie w ogóle nie rozumiecie..:/
Koniec tematu

Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napisałaś "już go u nas nie ma",więc na wiele sposobów można to zrozumieć. Teraz to ja nie wiem, o co Ty się złościsz...

Odpowiedz do tematu